The Con Artists

The Con Artists

Műfaj: krimi, akció
Játékidő: 116 perc
Premier: 2014. december 24.

Ismertető: A képen szereplő három pasi, Ji Hyeok, Jong Bae és Koo In piti csalásokból tartják fent magukat. Egyszer aztán kilopnak egy politikust, aki már régóta keres ilyen ügyes tolvajokat, így konkrétan megfenyegeti őket, hogy segítsenek neki. A feladat, hogy egy vámból kell 3 tonna pénzt kicsempészniük, úgy, hogy ne kapják rajta őket. A probléma csak az, hogy ez a legjobban védett vám, így egy tökéletes tervet kell kidolgozniuk. Ji Hyeok azonban tudja, hogy Jo elnök nem fogja megtartani a szavát a meló végeztével, így valahogy őt is ki kell játszania, valamint félő, hogy áruló is van a csapatban. És hogy a sztorit még jobban megbolondítsák, egy szerelmi szálat is spékeltek mellé, ugyanis Ji Hyeok megkeresi annak az embernek a lányát, akire régen apjaként tekintett.

Vélemény: Tipikusan olyan film, amit legalább 2x kell megnézni, hogy ne legyen fura és érhető legyen. Persze ha oda figyelünk az eseményekre akkor bőven elég egyszer is. Hogy őszinte legyek, nekem kicsit a The Thieves és a Now You See Me amerikai film keveréke volt, valahogy ezt a kettőt sikerült felfedezem benne. Persze el is ronthatták volna, de szerencsére nem ez történt. A film hihetetlen érdekes volt, imádom a fordulatos filmeket, ez pedig kitett magáért rendesen. Persze előre sejthetni lehetett a dolgokat, hisz olyan "tipikus" film.
De még így is simán lekötött arra a 2 órára. S nem kellett folyamatosan azt néznem, hogy mikor lesz már vége. Bár hogy őszinte legyek, a film elején kicsit féltem, hogy elrontják a dolgokat, mert nem igazán sikerült először megértenem, hogy mit akarnak kihozni a filmből. Azt hittem, hogy úgy ránk hagyják majd, aztán találgass csak, de szerencsére nem ez történt. Szépen levezették a sztorit, kérdéseket nem igen hagytak fent, legalábbis én minden értettem. Bár a legvégén azért még elgondolkodtam ott egy kicsit a pénzen, hogy akkor mik történtek ott, de sikerült hamar rájönnöm a lényegére a dolognak.
Szóval nem egy olyan hű de hihetetlen, lenyűgöző és egyedi sztorijú film, de nekem esti kikapcsolódásnak tökéletes volt. Egyedül a romantikus szálat hagytam volna ki belőle, mert (szerencsére) nem arra fektettek hangsúlyt, és így kicsit hiányosnak éreztem. Szóval nem rossz, de lehet jobb lett volna kihagyni. No röviden ajánlom mindenkinek, aki egy kis szórakozásra vágyik, de sok újat ne várjatok a filmtől, mert csalódás lesz a vége. De szerintem tök jó dolog, ha egy bizonyos sztorit lát az ember más és más színészekkel. Kim Woo Bin pedig sokak kedveltje, így szerintem ez is pluszpontot jelent.

Szereplők: Lássuk a három mestertolvajunkat. A leírás spoilert tartalmaz.
Kim Woo Bin - Ji Hyeok: Hihetetlen agyafúrt pasi, akinek nem mellesleg tökéletes érzéke van a széfek kinyitására. El kell mondanom, hogy engem nagyon lenyűgözött a karaktere. Okos volt és előre látta a helyzetet. Kicsit hasonlított a karaktere a Now You See Me-ből a rendőrre, aki előre megtervezett mindent, és a nagy tervet közben titkolta. Szóval ja, már csak érte is érdemes megnézni a filmet, mert tényleg nagyon durva az, hogy egyes embereknek milyen agya van. Ehhez hatalmas tehetség kell, és én meg csak ámulok rajta. Kim Woo Bin-től nem sok filmet vagy sorozatot láttam, sőt, főszereplőként még nem is találkoztam vele sorozatban, szóval annyira nagyon nem vált még kedvencemmé. Azonban itt nagyon megkedveltem, nagyon jól hozta a Ji Hyeok karakterét. Nyáron azokat a sorozatokat is meg kell már néznem amiben ő főszereplő.
Lee Hyun Woo - Jong Bae: A csapat legfiatalabb tagja, aki egy számítógép zseni, ő intézi a biztonsági kamerák kivégzését. Nem mellesleg elég pukkancs gyerek, aki tökéletesen hozta a rossz fiút. Sikerült elérnie, hogy nagyon, de nagyon utáljam a film közepén, holott azért reménykedtem, hogy semmi sem az, aminek látszik. Szóval igen, az ő karaktere is nagyon összetett volt, elgondolkodtatja az embert. Lee Hyun Woo-t a Secretly Greatly-ban nagyon megkedveltem, így örültem neki, hogy ismét megnézhetek egy filmet amiben szerepel. Azonban már szeretnék tőle valami tényleges főszerepet is látni, mert nem rossz színész. Sőt, épp ellenkezőleg. Itt tök jól hozta a köcsög karaktert, akit az ember legszívesebben a földből is kiátkozna, vagy megfojtana egy kis kanál vízben. Bírom őt, nagyon.
Ko Chang Seok - Koo In: Minden kétséget kizárólag a csapat legviccesebb tagja, aki fél kockáztatni, mégis egy ilyen szakmában dolgozik. Bár ő végzi a figyelemelterelést, vagy a kisebb munkákat, mégis fontos helye van a csapatban, amit sikerült jól átadni a nézőknek. Ko Chang Seok-ot én nagyon szeretem, már egy csomó sorozatban és filmben láttam, amikben mindig nagyon megszeretteti magát. Az itteni karaktere hasonló volt a többihez, sok újat nem nyújtott mégis tök jól illik rá ez a karakter. (Azért félreértés ne essék, rengeteg más karaktere is van neki, csak ez a tipikus. Pl. a Secretly Greatly-ben egy egészen más ember volt.). Szóval az összes karakterrel és színésszel meg voltam elégedve, szerintem ők is élvezték az egész film forgatását. Ha nincs mit csinálj, akkor töltsd le a filmet, és kapcsolódj ki.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. Szia! :)
  Csak azt szerettem volna megkérdezni, hogy hol töltötted le és magyar vagy angol felirattal nézted? Esetleg tudsz-e linkelni? :3 Kedvet kaptam hozzá, és úgy gondoltam jó tavaszi szünet kezdéshez.:D
  Előre is köszönöm a választ~ ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Én itt néztem online: http://online-filmek.im/film/15907-mestertolvajok
   :)

   Törlés