Haunters

Haunters

Műfaj: akció, thriller, sci-fi, dráma
Játékidő: 114 perc
Premier: 2010. október 10.

Ismertető: Adott egy kisfiú, Cho In, kinek be van kötve a szeme. Édesanyja így akarja megvédeni attól 'ami'. Ez az ami azt jelenti, hogy a szemével képes manipulálni az embereket, vagy éppen az időt megállítani. Egy nap édesapja részegen megy haza, és elkezdi ütni az édesanyját. Minden bátorságát összeszedve leszedi a kendőt a fejéről, és használva erejét ráveszi apját, hogy kitekerje a saját nyakát. Ezután édesanyja megpróbálja őt megölni, de nem jár sikerrel, így szegény 'gyerek' egyedül nő fel. A történet másik főszereplője In Kyu Nam, aki egy balesetnek köszönhetően elveszti munkáját. Lábadozása végén az Utópia nevezetű icipici romos cégnél talál munkát, ahol a főnök furcsa dolgokra panaszkodik: eltűnt a pénz, és senki sem emlékszik semmire, így CCTV-t szerez. Telnek napja, s egyszer, amikor török és néger barátjával épp a cégnél kajelnak megjelenik Cho In, aki újból pénzt akar szerezni. A bökkenő csak az, hogy In Kyu Nam-ot nem tudja manipulálni, amitől rendesen össze is zavarodik. Vajon miért nincs rá hatással az ereje?

Vélemény: Alapsztori egyszerűen ámulatba ejtő, a a megvalósítása is remek. Volt benne poén, akció kis dráma is, ráadásul nem egyszer hozta rám a frászt a film, annak ellenére, hogy ez nem horrornak készült. Tudják hogyan kell feszegetni az ember idegeit. A két külföldi haverját nagyon bírtam, egyértelmű poéngyárak, a csapat összetartása pedig hihetetlen és lenyűgöző. Ilyenek az igazi barátok. Kiveti valót egyedül abban találtam, hogy bár ez egy 2010 -es film, nekem valahogy olyan 2005-ösnek tűnt. Az öltözködés is, a lakások is, minden. A kameraállások viszont jók voltak. Még a zene érdemel külön piros pontot, mert meg kell hagyni, a filmnek meg volt a maga stílusa itt is. Remek volt, tényleg. A vége viszont kicsit túl lett dramatizálva. Oké, ez egy dráma, de akkor is. Olyan filmekben dramatizáljanak, ahol annak tényleg helye van. A legvége azonban aranyos volt, tetszett nekem.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket külön külön.
Gang Dong Won - Cho In: A magas, már már anorexiás testével, fehér bőrével, hosszú orrával és mély hangjával tökéletes volt erre a  'szörnyeteg' alakításra. Karakterét egyszerűen imádtam (annak ellenére, hogy kis rohadék volt), mert olyan beteges és szánni való volt szegényke. Szeretem a beteges karaktereket, legjobbak. Tipikusan olyan helyzetbe kerültünk, amikor bár nem tudjuk elfogadni tettét, mégis egy részt meg tudjuk érteni. Az anyja pedig... hogy lehet egy gyereket megölni, csak azért mert más. Oké, végül nem tette meg, de ott volt a szándék. Zárójelben megjegyezném hogy szerintem a színész arca tökre hasonlít a Gyűrűk urás Frodóra. Vagy ez csak nekem tűnt fel? Mindenesetre jó kis színész, még szeretnék tőle látni egy-két filmet. SPOILER: Viszont sajnáltam, hogy meghal, hiszen tényleg jó lett volna, ha barátként ismerték volna egymást valahol a távoli jövőben, vagy valami hasonlóként.
Ko Soo - Im Kyu Nam: Egy balesetnek köszönhetően elveszíti munkáját, majd egy pici cégnél kap munkát. Itt találkozik főszereplőnkkel. Furcsa mód nem hat rá Cho In manipulációja, így elhatározza, hogy sittre vágja a bűnöst, azonban ennek veszélyébe nem nagyon gondol bele, úgy megy a feje után anélkül, hogy picit is átgondolná a dolgokat. Tényleg ilyen sodródom az árral karakter volt. Próbálta ő a kezébe venni az irányítást kisebb-nagyobb sikerrel. Azért meg kell hagyni, minden szeretete a 2 haverjáé volt, szóval egy jószívű becsületes karakterrel volt dolgom. Csak tényleg picit többet kellett volna gondolkodnia, és akkor egy tök jó karakter lett volna, hisz hála neki nem egy két rossz dolog történt meggondolatlanságából. Viszont ha nem lett volna meggondolatlan akkor nincs sztori, szóval minden rosszban van valami jó. A színésszel még nem találkoztam, így nem igazán tudom még őt megítélni.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. szia :)
  meg tudod mondani hogy feliratot hol találok róla?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Bocsánat a késői válaszért :)
   A feliratot itt találod: https://doramafan.wordpress.com/2012/04/16/%EC%B4%88%EB%8A%A5%EB%A0%A5%EC%9E%90-choneung-ryukja-psychic-a-k-a-the-haunters/

   Törlés