The Return of Iljimae

The Return of Iljimae

Műfaj: történelmi, romantikus
Részek száma: 24
Dátum: 2009
Csatorna: MBC

Ismertető: Iljimae gyermekkora meglehetősen zavaros volt: nemes apja és szolgáló édesanyja társadalmi különbségük révén nem maradhattak együtt, így a gyermeket az apa gonosz családja a folyóba veti, míg anya abban a hitben van, hogy fia jó körülmények között nő fel. A csecsemőt egy koldus találja meg, majd nemsokkal később Mingbe kerül és egy nemes család fiaként él. Kamaszkorában rájön, hogy valójában csoszuni, így hazatér, és a nép hősévé válik. Iljimae megtalálja a szerelmet, s rájön, hogy nem egyedül van ebben a hatalmas világban, igenis sok ember van körülötte. Kiemelkedő szerepet játszik a történetben még Seon Dal és Cha Dol, akik lejegyezték Iljimae krónikáit, így fenntartva a jövő nemzedék számára Iljimae hőstetteit.

Vélemény: Hűha. Kemény 24 részt tudtam le most magam mögött. Őszintén nagyon vártam már, hogy elkezdhessem a sorozatot. Egyrészt olyan sok szép videót láttam már róla, másrészt Jung Il Woo sorozatai valahogy mindig a kezem alá esnek. A sorozatnak 2 oldala van: egy fura, kicsit idegesítő, valamint egy csodaszép, tanulságos része is. A történet eleje rendkívül furcsán kezdődik, nekem túl sok volt a narráció, aztán mire megszoktam volna, egyszer csak abbamaradt. Na kössz, tényleg.
Kivetnivalót hagy még maga után Iljimae ugrása, aminél mindig csak a fejem fogtam. Oké, hogy ügyes meg minden, de azok a szökkenések. Gondoltam lassan kiderül, hogy kiskorában szöcskékkel tömték. Szóval a jó akciójelenetek ellenére ez elég sokat rontott az összképen. A romantika az elején hihetetlen szép volt, aztán a közepére (aki látta, az tudja miről beszélek) borzalmas lett. Kapcsolatunk inkább annyiról szólt, hogy a lány ráakaszkodott Iljimae-ra.
És ez a legvégéig így is maradt sajnos. Szóval ha valaki a romantika miatt kezdené el megnézni, akkor felejtős. Másik dolog, ami hatalmas nagy hülyeség volt, hogy Iljimae-t folyamatosan lánynak titulálták, minden részben elhangzott legalább egyszer, hogy olyan szép, mint egy lány. A pohár ott telt be, amikor nőnek álcázta magát, és kajak megtévesztett mindenkit. Kösz, nem. Jung Il Woo arca bár picit lányos, a testalkata akkor sem az, így nagyon nevetségesen jött le. Nagyon, nagyon is.
Kicsit fura volt még számomra az utolsó 2 rész is. Nem értettem, hogy Iljimae mi a fenének nem írt a lánynak, ha már haza nem ment. Nem, nem volt szép, és nem, nem volt megható a találkozásuk sem. Bár most sok rossz dolgot emeltem ki, félreértés ne essék, nem egy rossz sorozatról van szó. Iljimae élete (ami szerencsére középpontban van) hihetetlen érdekes és tanulságos volt. Nagyszerű volt végignézni, ahogyan kamaszból felnőtt férfi lesz, akit a nép szeretete táplál.
Külön piros pont, és nem győzőm hangsúlyozni sem, hogy mennyire eszméletlen jól jött ki az, hogy míg az összes karakter egy tulajdonsággal volt felruházva, és nem változtak a sorozatban, addig Iljimae folyamatosan tanult valami újat, folyamatosan változott. Ráadásként jön az, hogy bár Iljimae egy 'hős', mégis van egy rossz oldala, ami ha előtör belőle hatalmas port hagy maga után. Tényleg tetszett, hogy nem egy kitalált tipikus főhőst kaptunk, hanem egy igazi emberi karaktert.

Zene: Bár nagyon sok szám volt benne, egy mégis nagyon elnyerte a tetszésem, a 'Yearning' című zene. Annyira csodaszép, és a szövege is annyira gyönyörű.

Szereplők: Mint mondtam, a szereplők egy-egy tulajdonsággal voltak felruházva, nem változtak. Voltak jók, akik Iljimae mellett álltak, és voltak gonoszak, akik mindenképp el akarták őt tüntetni. Mindkét oldal színészei nagyot alakítottak, elismerésem. No de lássuk csak a 4 főszereplőt külön-külön.
Jung Il Woo - Iljimae: Il Woo tipikusan az a színész, akinek az összes sorozatában ugyanaz a karaktere. Itt is találkozhattunk az egyrészt vicces, másrészt komoly férfival, aki fájdalmas múltat tudhat le maga mögött. Ebből a karakterből a The Night Watchman 2014-es sorozatában lett elegem. Kicsit féltem is, hogy ismét szenvednem kell majd Iljimae-vel is. Aztán láss csodát. Végre megtaláltam a sorozatot, ahol jól jön ki ez a karakter. S mivel itt bevált, valószínű ezért írták rá ezt a szerepet. Mivel az ő életéről szólt az egész történet, ezért természetesen kedvencemmé lett, s el se tudom mondani, mennyire megkedveltem itt. S végleg bebizonyosodott, hogy Il Woo-nak a történelmi sorozatok állnak a legjobban.
Yoon Jin Seo - Wol Hee: Kicsit fura nő, aki teljesen beleszeret Iljimae-ba, és soha többé nem ereszti el. Őszintén engem Wol Hee teljesen kikészített. A pohár valahol ott telt be, amikor másodjára találkoztak (párbeszéd nuku közöttük) és máris sor kerül az ágyjelenetre. Picit játszhatta volna a nehezen kaphatót vagy valami. Az pedig, ahogy ráakaszkodott a srácra, nagyon zavaró volt, néha már kipöcköltem volna a képernyőről, hogy hadd lássam már Iljimae-t. Szóval a karaktere az eddigi legrosszabb női karakterek című csoportomba bekerült.
Kim Min Jong - Ku Ja Myeong: Egy hihetetlen rendes és eszméletlen szerelmes férfi, aki ha beleszeret valakibe, soha többé nem ereszti, és akár az élete árán is megvédi. Ja Myeong karakterét én lenyűgözőnek találtam, és eszméletlenül fájt a szívem érte. Ennyire rendes, aranyos és édes férfit nehéz találni (még a sorozatokban is). Egy rossz dolgot se tudok rá mondani, én tényleg nagyon megkedveltem őt. A színészt is, remekül hozta ezt a karaktert, alig várom, hogy egy másik sorozatban láthassam. Vagy esetleg régebbikben. Majd utánanézek.
Jung Hye Young - Baek Mae: Egy szolgálólány, aki fiatal korában az ura gyermekének ad életet, s emiatt rögtön el is küldik a házból. Éveken át őrizte szívében gyermekét annak ellenére, hogy egyszer sem láthatta. Őszintén én Baek Mae karakterét is nagyon szerettem. Bár Ja Myeong-gal picit szemét volt, de érthető, hisz a férfiak eddig csak kihasználták őt, nem csoda, hogy nem hisz a szerelemben. A kettejük romantikája ezerszer szebb volt, mint a két főszereplőé, én nagyon szerettem volna, ha boldog jövő vár rájuk. A színésznőhöz nagyon illett ez a karakter.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Nekem sokkal jobban bejött az Iljimae első változata, nem a visszatérő !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Listán van, remélem hamarosan meg tudom nézni! :D

      Törlés