The Slave Hunters

The Slave Hunters ~ Chuno

Műfaj: történelmi, akció, dráma, romantikus
Részek száma: 24
Dátum: 2010
Csatorna: KBS2

Ismertető: A második Mandzsu invázió után, Sohyeon koronaherceg visszatért
nyolc évig tartó fogságából, de egy hónap múlva elhunyt egy rejtélyes betegségben. Rögtön a halála után, a feleségét, Kangbin koronahercegnőt összeesküvéssel vádolták meg, és mérget itattak vele, míg három fiát a Jeju szigetre száműzték, ahol kettő meghalt, és csupán a legkisebb, Seokgyeon, maradt életben. Magának a Koronahercegnek a halálára is árnyékot vetett a mérgezés gyanúja, ami végül véres politikai hatalmi harcot eredményezett. A lakosság fele már rabszolga sorba került, rengetegen próbáltak elmenekülni az embertelen bánásmód és büntetés elől, mint ahogy számos fejvadász is a nyomukba eredt, hogy elkapják és visszavigyék őket. Ők voltak a rabszolgavadászok. Történetünk főhőse a nemesből vált rabszolgavadász, Dae Gil, aki annyi év után is eltűnt szerelmét keresi.

Vélemény: Már régóta rajta volt a gépemen ez a sorozat, és végre időt tudtam szakítani arra, hogy megnézzem. Az első rész után én nagyon le voltam nyűgözve. Főleg attól ahogy a sorozat kezdődött. Valahogy nagyon magába szippantja a nézőt a csodálatos táj, az igényes ruhák és a gyönyörű háttérdalok. Emellé kapunk egy kicsit gonosznak tűnő főhőst, aki annyi év után is képtelen elfelejteni, és rendületlenül keresi egyetlen és igaz szerelmét.
Aztán a sztoriban még feljön a rabszolga-nemes harc is, de legfőképp a két főhős férfi életére fektetik a hangsúlyt. Ami a legjobban tetszett (spoiler), hogy a megszokottól eltérően nagyon váratlan és szomorú volt a vége. A főhős nem kapja meg a szerelmét, noha egy percre sem felejti, a harcolni vágyó rabszolgákat igazságtalanul lemészárolják, nem jutnak előrébb egy kicsikét sem, a főhősnő egy másik férfi karjaiban köt ki. Váratlan volt. Nagyon.
Nem voltam oda a főhősnő karakteréért, de nagyon reméltem, hogy végül ismét együtt lesznek. Szegény főhős nagyon megérdemelte volna. Főleg, hogy annyi részen keresztül kereste őt. Közben a főhősnő meg simán megházasodott. Persze azt hitte, hogy szerelme halott, így érthető, hogy továbblépet egy idő után. Viszont az, hogy ami után rájött, hogy él, egy cseppet sem bánkódott, mondván, hogy 'a fene, én meg férjhez mentem', igazán idegesítő volt.
De ettől csak még szomorúbb lett a befejezés, én rendesen megkönnyeztem rajta, igazán elgondolkodtató és könnyfakasztó véget sikerült kreálni, amitől szerintem csak még egyedibb és felejthetetlenebb lett. De nem minden volt szép és jó, akadtak kifogásolnivaló részek is a sorozatban. Ezek főképp az időhúzós jelenetek voltak, amiből sajnos volt elég sok. Én szívem szerint ezeket kiszedtem volna, s fogadom, hogy 8 résznyi adag simán összegyűlt volna.
Túl sok volt a felesleges duma a politikusok között, ezeket a jeleneteket pedig még jobban el is nyújtották, én őszintén egy kicsit felgyorsítva néztem, mert már egy idő után sok volt. A két főhősnő karaktere sem nyerte el a tetszésem, a főhősnek bár nem igazán tetszett a személyisége, az érzéseivel nagyon tudtam azonosulni ezért természetes, hogy ő lett a kedvencem. Tae Ha karakterétől sem hidaltam le, nem tudom miért volt olyan nagyszám ez a pasi.
Összegezve az egészet, van elég sok kivetnivaló a sorozatban, főleg az unalmas részek és az idegesítő karakterek, de ezzel ellentétben van egy nagyon szép és elgondolkodtató része, plusz, mint mondtam, gyönyörű helyeken forgattak le egyes részeket, én csak álltam és bámultam. Történelmi sorozat rajongóknak mindenképp megéri megnézni, másnak is, főleg akkor, ha a főhős színészeket szeretjük, az unalmas részeket meg csak simán túl kell valahogy élni.

Zene: A háttérdalok emelem kalapom, bár már a történelmi sorozatoktól ezt megszokhattuk. Dalok közül is akadnak nagyon szépek, a kedvencem Beige 'The Moon Has Passed' című száma, amit már jóval a sorozat előtt ismertem. A másik gyönyörű szám a 'Stigma', ami szintén nagyon elnyerte a tetszésemet.

Szereplők: Lássuk csak három főhősünket sorjában.
Jang Hyuk - Dae Gil: Valaha nemes volt, de miután apját megölték és a házát felgyújtották rabszolgavadásznak állt, közben pedig szerelmét kereste égen földön. Dae Gil karaktere bár az elején kicsit gonosznak tűnhetett, hamar kiderült, hogy egy borzasztóan rendes karakterről van szó, akinek viselkedésében van egy kis kivetnivaló, de miután megismerjük őt csak még jobban sajnáljuk őt emiatt is. Dae Gil szerelme nagyon megrendítő és elgondolkodtató volt. Akkor volt a legszomorúbb az egész, amikor miután megtalálta szerelmét nem rohant oda hozzá magának követelve őt, hanem sokkal inkább boldogságot kívánt neki. A színészt én annyira sosem tudtam megkedvelni, de ezzel a szerepével kicsit közelebb került hozzám. 
Oh Ji Ho - Tae Ha: A hajdani királynak legjobb barátja volt, így annak halála után is hűségesen védi kisfiát. Tae Ha karakterében egyedül a hűség és a becsület volt, ami pozitívum, minden más miatt utáltam őt. Feljebb rangúnak tartotta magát a rabszolgákhoz képest (ami persze okés lenne, de a felesége egy rabszolga, eléggé ki is akadt amikor megtudta...). Nem tetszett a merevsége, hiába indokolta ezt azzal, hogy egész életében csatamezőkön volt. Valahogy az egész karakter nem fogott meg, Dae Gil-hez képest egyenesen utáltam őt, főleg amiatt, hogy lélekben gonoszabb volt főhősünkhöz képest, mégis az ő élete lett happy end...
Lee Da Hae - Hye Won: Dae Gil szerelme, aki rabszolgaként dolgozott a házuknál, és jól tudta, hiába a férfi ígérő szavai, sosem tudnak majd együtt lenni a társadalmi különbségek miatt. Őszintén kezdetben nagyon kedveltem őt, főleg, hogy nem felejtette el a szerelmét. Aztán amikor megjelenik Tae Ha teljesen elveszti eszét (bár nem értem, hogy miért is). Engem ami a leginkább zavart az tényleg az volt, amikor meglátta, hogy a szerelme él. Ha annyira szerette volna első gondolata az kellett volna, hogy legyen, hogy 'jaj mit tettem', 'még mindig szeretem', nem az, hogy 'örülök, hogy boldog'. Kicsit olyan volt, mintha már egyáltalán nem is szerette volna, egyszerűen csak egy jó emlékként gondolt volna a férfira. Nagyon mérges vagyok rá.

Történet: 7/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

 1. Én láttam ezt a sorozatot,A Rabszolga vadászok,nagyon tetszett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett!
   Maradandó sorozat, az egyszer biztos! :)

   Törlés
 2. Életem egyik meghatározó sorozata volt, többször nézős, itt "szerettem bele" Hyang Juk művészetébe és azóta is szívesen nézek olyan filmet amiben ő szerepel. Nem mintha a mellékszereplők rosszak lettek volna ebben a filmben, szerintem mindegyik jó volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy ennyire tetszett! :)
   Igen, Jang Hyuk eddigi legjobb szerepe volt ez. :)

   Törlés