The Great Seducer

The Great Seducer ~ Tempted

Műfaj: melodráma, romantikus
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhőse a minden nő által imádott gazdag Kwon Shi Hyun, aki két, szintén gazdag barátjával, Choi Soo Ji-val és Lee Se Joo-val lóg folyamatosan. Bár külsőleg úgy tűnik, hogy a három fiatal élete tökéletes, mégis olyan családi problémáik vannak, amiket megoldani nem lehet. Főhősnőnk, Eun Tae Hee, folyton mosolyog és mindenki nagyon kedveli őt, bár nem túl fényes az élete, mégis megpróbálja mindenben a jót megtalálni. Kwon Shi Hyun, miután találkozik a lánnyal, fogadást köt barátaival: az élete árán is elcsábítja őt, majd mikor az beleszeret, kegyetlenül eldobja magától. Shi Hyun meg is kezdi a csábítást, azonban arra nem számít, hogy Tae Hee lesz az, aki belopja magát a szívébe.

Vélemény: Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy meg akarom-e nézni ezt a sorozatot, mivel akármennyire szép és aranyos lány is Joy, színészkedni sajnos nagyon nem tud, amivel nagyon elrontja a sorozatokat. De a sztori borzasztóan tetszett, plusz Do Hwan volt a főhős, így adtam neki egy esélyt. Hogy őszinte legyek, elég vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Na de nézzük csak a dolgokat sorjában, mert van miről beszélgetni.
A sorozat elején azt hittem, hogy a három barát túlságosan eltúlozza a problémáit és már előre féltem a felesleges drámázástól, de végül meglepő módon nagyon valósak voltak a gondjaik, sajnáltam őket és szerettem volna ha a barátságuk valahogyan a legvégéig megmarad. Egyikőjük sem volt tökéletes, sőt, mégis nagy támaszt jelentettek egymásnak már gyerekkoruktól kezdve. Érdekes volt, ahogy a hármójuk közötti kapcsolat alakult.
A családi kapcsolatok és azok problémái szintén nagyon súlyosak és valós dolgok voltak, mindkét srácot és a lányt is nagyon sajnáltam. Bár kívülről tökéletesnek tűntek, valójában mégis megtört fiatalok, akiknek már ilyen fiatalon kell szembenézniük a saját családjukkal. Nagyon jó és elgondolkodtató problémákat vetettek fel a sztori közben, ami sikeresen megadta a melodráma hangulatot az egész sorozatnak. Mármint a jó melodráma hangulatot. Értitek ti.
A romantika viszont valami borzadály volt. Egyszerűen szörnyű. A srác elkezdi elcsábítani a lányt, azonban pár rész és már halálosan szerelmes belé, a lány úgy szintén. Aztán a srác mindenki előtt eljátsza, hogy leszarja őt, aztán a lány megharagszik, de utána mégis megbocsát. Aztán a lány valami teljesen felesleges dolgon elkezd hisztizni mire a srác a bocsánatáért esedezik. És ezt eljátszák még minimum ötvenszer. Minimum. Újra és újra ugyanaz.
Idejét sem tudom, mikor láttam ennyire szörnyű szerelmi szálat sorozatban. Nagyon elegem volt belőle, sokkal jobban érdekelt, ha valami másról volt szó, mondjuk a három barátról vagy azok családjáról. Viszont az, ahogyan a fiú változik a szerelme hatására, az jó volt. Tetszett, hogy próbál kiszabadulni abból a keserves világból, amiben felnőtt, és az is tetszett, hogy ezért tett is valamit, nem csak sajnáltatta magát.
Nem is akarok tovább beszélni róla, mert csak felmérgesítem magam. Összességében egy bitang jó sorozat lehetett volna, ami akár legjobbak közé bekerül, mert a sztori és a karakterek adottak voltak. Ami szörnyen elrontotta, az a félresikerül szerelmi szál és maga Joy, mert bár tényleg kedvelem őt, színészkedni nagyon nem tud. Sajnálom, hogy ez lett belőle, mert mondom, akár egy hihetetlen jó sorozat is lehetett volna egy egészen kicsi odafigyeléssel.

Zene: A számokból kettő nagyon tetszik nekem: Dokyum 'I Should've First' illetve Yang Da Il 'With You' című száma. Jaj, gyönyörűek!

Szereplők: Na és lássuk csak akkor főhőseinket.
Woo Do Hwan - Kwon Shi Hyun: A csábítás nagymestere, kívülről tökéletesnek tűnik, mindenki oda van érte, azonban belül nagyon is meg van törve. Maga sem tudja, de kétségbeesetten vágyik arra, hogy valakinek fontos legyen. Shi Hyun karaktere hihetetlenül szánnivaló volt, így egyértelmű, hogy engem egyből megnyert magának. Nagyon tetszett, ahogyan megpróbál kitörtni a világából, noha nem is tudta, hogy mennyire gyötrelmes az egész élete. Erre csak akkor jön rá, mikor találkozik a lánnyal és megtapasztalja a boldogságot. Az, hogy folyton esedezett a főhősnő bocsánatáért, kicsit idegesítő volt, főleg azért mert a csaj felesleges dolgokon hisztizett, így a srác helyében rég elküldtem volna egy melegebb éghajlatra, de olyan szinten meg érthető, hogy az egyetlen menedékét a lányban látta, így kétségbeesetten ragaszkodott hozzá. Do Hwan szerintem idén minden nő szívébe belelopta magát, remélem nagyon sok sorozata lesz a jövőben, mert tényleg nagyon nagyon jól hozta a szerepét.
Joy - Eun Tae Hee: Kedves lány, aki folyton mosolyog, és akit nem igazán érdekel kezdetben Shi Hyun. A sorozat elején kimondottan kedveltem a főhősnőt, mert tényleg aranyos volt és nem ájult el a sráctól már első látás után. Azonban utána annyira idegesítővé vált, hogy elegem lett miatta az egész sorozatból. Folyton hisztizett, semmi sem tetszett neki, sokkal inkább saját magával volt elfoglalva, holott a srácnak támaszra lett volna szüksége, valakire, aki megérti őt. De ez a lány teljesen énközpontú volt, nem érdekelte más, csak saját maga. Hihetetlenül lerontotta az egész sorozatot. Tudjátok milyen karakter lett volna tökéletes ebbe a soriba? Egy Cheese In The Trap féle Kim Go Eun által alakított Hong Seol karakter. Fú mamám, milyen jó lett volna a sorozat egy ilyen színésznővel és karakterrel. 

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

2 megjegyzés:

 1. Érdekes amit írtál, de én pont az ellenkezőjét éltem meg. Nekem kifejezetten tetszett a sorozat. Sőt...egyáltalán nem éreztem se túl soknak se túl kevésnek a romantikus részeket. Kifejezetten érdekesnek találtam az egész sztorit, a három ember barátságát és a félelmetes "játékaikat". Nekem a másik srác Kim Min-jae játéka tetszett a legjobban, eszméletlenül jól állt neki ez a laza, gúnyos, vicces, beképzelt, néhol kegyetlen karakter.
  Azt vettem észre, hogy vagy nagyon eltaláljuk egymás film-"ízlését", és teljesen megegyezik a véleményünk, ugyanakkor van olyan is amikor pedig pont az ellenkezőjét érzem. Ez pedig teljesen természetes, nem tetszhet minden film ugyanúgy mindenkinek. Szerintem nagyon befolyásolja egy-egy sorozat élményt, hogy éppen milyen lelki állapotban vagyunk, mennyire befogadóak vagyunk az adott témára, mennyire tudjuk beleélni magunkat a helyzetbe, vagy épp mi az amire nyitottak vagyunk, mi az a lelki-fröccs amire épp akkor szükségünk van. Lehet ha máskor nézem ezt a sorozatot, nem ezt a hatást éri el nálam. :) Amúgy köszönöm szépen neked ezt az oldalt, szerintem az egyik legjobb ebben a témában...ügyes vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon, de nagyon örülök, hogy neked tetszett!
   Annak pedig még inkább, hogy így éled meg ezt. Mármint, sokan, ha nem azt írom le amit ők gondolnak az adott sorozatról, akkor már átkozódnak, pedig ahogy te is mondtad, mindenkinek más az ízlése, mindenkinek más tetszik.
   Abban pedig szintén igazad van, hogy az adott lelki állapotunk nagyon befolyásolja azt, hogyan tetszik majd az adott hangulatú sorozat.
   Én köszönöm neked, hogy így állsz a dologhoz, és hogy olvasod a blogom! :)

   Törlés