Secret Forest

Secret Forest ~ Stranger

Műfaj: dráma, thriller, misztikus, jogi
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: tvN

Ismertető: Főhősünk, Hwang Shi Mok-nak egy gyermekkori agyműtét miatt nincsenek érzelmei. Jelenleg ügyészként dolgozik. Nagyon racionálisan gondolkodik, de állapota miatt hideg ember, ami miatt pedig természetesen nagyon magányos. Egyik esetük egy felettébb érdekes gyilkosságról fog szólni. Hwang Shi Mok elkapja a feltételezett gyilkost, de az állítja, hogy nem ő volt, s miután öngyilkos lesz, ügyészünk megígéri mindenkinek egy adás során, hogy 2 hónap alatt elkapja a valódi tettest. Nyomozásában Han Yeo Jin rendőrnő fog vele együtt dolgozni, aki próbálja kicsit kimozdítani hidegségéből főhősünket. Azonban ahogy egyre mélyebbre ássák magukat az ügyben, úgy jönnek rá, mennyire korrupt körülöttük az egész rendszer.

Vélemény: Nagyon kíváncsi voltam a sorozatra, s bár a főszereplőket annyira nem ismertem, mégis vártam már, hogy végre elkezdhessem. Aztán hamar rájöttem, hogy főhősünk a sokak által kedvelt God's Gift kedves főszereplője (akit ott nagyon szerettem), így nagyon izgatottan vártam a részeket. Az első rész tetszett. Megvolt a maga hangulata, egyből a dolgok közepébe dobnak minket, szinte semmilyen bevezetése nincs a sorozatnak, ami persze nem volt baj.
Kapunk egy gyilkosságot, egy érzelmektől mentes ügyészt, és egy rendőrnőt. Nagyon kíváncsi voltam, mi fog kisülni a történetből és a főhős karakteréből is. Hisz bár érzelmektől mentes volt, sokszor majd megszakadt a szívem, amikor a mosolygást gyakorolgatta a tükör előtt, noha tudta, hogy semmilyen érzelmei nincsenek. Bántotta a dolog. Szóval igen, nagyon kíváncsi voltam, reméltem, hogy egy fordulatokkal teli sorozatot kapok, amolyan igazi, baromira izgis kis thrillert.
Sajnos azonban ezzel a sorozattal rájöttem végleg, hogy a csak korrupcióról szóló sztorik nem az én műfajom. Persze szeretem, amikor benne van egy-egy sorozatban, de abszolút nem főszálként, mert az nekem mindig sok. S mivel ez csak erről szólt, ezért borzasztóan untam. Igazából nem is fogok nektek sokat mesélni a sorozatról a továbbiakban, nem igazán tudom hová húzni a szót. Egyszerűen untam. De ez tényleg, egyáltalán nem a sorozat vagy a történet hibája volt.
Csupán tényleg rájöttem, hogy ez nem az én műfajom. Idén már több hasonló stílusú sorozatot láttam, jó színészekkel ráadásul, s egyik sem tetszett igazán, szóval itt én vagyok a hibás. Habár imádom a thrillert, és a gyilkosságokról szóló történeteket, ebben túl kevés volt ahhoz, hogy élvezzem. Azt a pár részt, mikor épp az eseteket oldták meg, azt szerettem, örömmel is néztem, de utána megint annyira átcsapott ilyen korrupciósba, hogy felgyorsítva kellett néznem.
Túl sok mindenki volt összekapcsolva túl sok emberrel, nem lehetett tudni, kiben lehetne megbízni (ami alapjáraton még érdekes is lehetne, de itt nekem nem volt az), túl sok volt a duma és kevés az akció. Biztos vagyok benne, hogy van olyan ember, aki nagyon szereti az ilyen sorozatokat, és abban is, hogy annak az illetőnek nagyon tetszhetett ez a történet, mert jól volt felépítve, kellőképp izgalmasan annak, aki él-hal a teljesen korrupciós történetekért, sorozatokért.
A főhőst viszont nagyon megkedveltem, már csak érte is végig akartam nézni. Emellett Chang Joon karaktere is nagyon érdekes volt, nem akarok spoilerezni, de szó mi szó, a végére meglepődtem. A főhősnő viszont annyira nem tudott a szívemhez nőni. Nem volt ellenszenves, de valahogy megkedvelni sem tudtam igazán, ami megint nagy baj volt nálam, mert ha jobban megszívleltem volna, lehet akkor a sorozatot is izgatottabban néztem volna, vagy nem is igazán tudom.
Látjátok, végül sikerült egy elég normális hosszúságú bejegyzést írnom. Összességében tehát, nekem egyáltalán nem tetszett, de tényleg saját hibámból, egyszerűen ez a full korrupció nem az én világom. Ettől független a sorozat nagyon jól volt felépítve, azoknak nagyon tudom ajánlani, akik szeretik az ilyen stílusúakat, mert nektek lehet, hogy kedvencek között lesz. A karakterekről pedig természetesen még bővebben beszélek majd lentebb, a zenék után of course.

Zene: Nagyon sok szám jött ki a sorozathoz, aminek nagyon örültem, mert általában az ilyen stílusú történetekhez nem szokott. Amit sajnáltam, hogy nem voltak olyan sokat bejátszva (ezért adok kilenc pontot a tíz helyett). Három szám nagyon nagyon tetszik nekem: Jung Won Bo & Jun Sang Geun 'Ask', Averua 'Dust', Richard Parkers 'Without End'. Ez a három tényleg nagyon nagyon szépre sikerült.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk két főszereplőjét a szokásos módon.
Cho Seung Woo - Hwang Shi Mok: Agyműtéte miatt nincsenek érzelmei, emiatt magányosan él. Sokszor majd beleszakadt a szívem, amikor hazatért üres lakásába, és teljesen egyedül ült le enni, vagy akármit csinálni. Borzasztóan sajnáltam őt, főleg azért is, mert ez nem olyan élet volt, amit ő választott magának. Szegény, jaj de tényleg szörnyen sajnáltam, volt, hogy meg is könnyeztem miatta. Örültem, hogy mind a kettő női szereplő próbálta picit kirázni az életéből, több-kevesebb sikerrel. Hidegsége ellenére egy teljesen ép ésszel gondolkodó, rendes férfiról van szó, aki tudja, hogy más esetleg mit érezhet, mikor elveszít valakit. Összességében nagyon kedveltem őt, szerintem ha nem lett volna ilyen jó a főszereplő, akkor lehet hogy végig sem bírom nézni a sorozatot. Seung Woo-nak nagyon örülök, hogy végre sorozatban is szerepel, remélem a jövőben sokkal gyakrabban fog, de komolyan.
Bae Doo Na - Han Yeo Jin: Becsületesen végzi munkáját, szívén viseli az áldozatok családjának sorsát, de nem veszti el az ítélőképességét sem. Próbál segíteni főhősünknek kicsit kimozdítani csigaházából, noha nem tudja, hogy nem azért ilyen, mert esetleg ilyen lenne a személyisége. Tetszett, hogy miután rájött, hogy Shi Mok egy agyműtét miatt viselkedik így, ugyanúgy bánt vele, mondta neki folyton, hogy próbáljon mosolyogni, mert az jól áll neki. Alapjáraton egy nagyon korrekt, rendes karakter volt, de valamiért nem tudtam őt megszeretni. Nem tudom megfogalmazni nektek pontosan, hogy mi volt nálam a baj. Talán viselkedése ellenére is picit hidegnek éreztem őt, vagy nem is igazán tudom, hogy miért nem kedveltem őt jobban. A színésznővel még csak most találkoztam először, pedig már régóta a szakmában van. Remélem a jövőben majd kerül a kezem alá sorozata.

"A társadalmunk az összeomlás szélén áll.
19 év. 19 évet töltöttem ügyészként figyelve, 
hogy a pusztítás szakadéka, ami tönkretesz minket, 
félelmetesen növekszik."

Történet: 5/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése