Fates and Furies

Fates and Furies

Műfaj: dráma, romantikus
Részek száma: 40 (egy rész fél órás)

Dátum: 2018 - 2019
Csatorna: SBS

Ismertető: Goo Hae Ra egy gyönyörű és okos nő, azonban sajnos eléggé nyomorúságos helyetben él. Nővére kómában fekszik azóta, hogy megpróbálta megölni magát, édesapja pedig meghalt. Egyedül legjobb barátnőjére számíthat az egész világon. Egyszer aztán, mikor minden ellene fordul, eldönti, hogy kezébe veszi a sorsát, mivel alkalma lesz egy nagyon gazdag örökös, Tae In Joon közelébe kerülni. Goo Hae Rae elhatározza, hogy elcsábítja a férfit, mert nem akar többé nyomorban élni, rettegve attól, hogy mikor esik a gödör legaljára. Azonban arra nem számít, hogy a férfi családjának köze van a húga öngyilkosságához, és arra sem, hogy a közben a férfi az ő szívét is megingatja.

Vélemény: Nagyon, de nagyon vártam a sorozatot, mert a két színész a Cunning Single Lady című sorozatban szintén együtt vannak, és imádtam azt a sorit, írtó jó volt. Aztán mikor megláttam a borítóképet, meg a leírást még inkább kíváncsi voltam, mert pontosan egy ilyen sztorihoz volt kedvem. Így hát mondanom sem kell, hogy mennyire nagyon izgatottan kapcsoltam be az első részt és vártam, hogy mi is fog kisülni ebből.
Nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg nektek, hogy milyen volt a sorozat. Voltak dolgok, amik nagyon tetszettek, vagyis nem is. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az alapsztori és az eszmék nagyon jók voltak, de sajnos a megvalósítás kevésbé sikerült. A legelső dolog, ami nagyon nem tetszett, az maga a romantika a két főhős között. A pasi túl gyorsan, túl hirtelen lett nagyon szerelmes a főhősnőbe, amit annyira nem értettem.
Persze sors meg minden, de én azt vártam, hogy egy kicsit összemelegednek, de valahogy a pasi már a legelső rész után oda meg vissza volt a csajért, annak ellenére, hogy az néha úgy viselkedett, hogy én szégyeltem magam miatta. Ebből kifolyólag a főhős karaktere nem nyerte el a tetszésemet. Annyira nagyon romantikus akart lenni benne, de inkább úgy viselkedett, mint egy kisiskolás, aki először szerelmes életében, de komolyan.
A csaj karaktere... hát nem tudom. Nagyon tetszett, hogy helyzete ellenére nem engedett nőiességéből, és büszkén szállt szembe mindenkivel. Aztán ez a büszkeség a fejére szállt. Valahogy, ahh nem nagyon tudom megfogalmazni nektek. Egyszerre tetszett, hogy büszke volt és tényleg nem hagyta, hogy eltapossák, viszont tudjuk, meg ő is tudja, hogy kijátszotta a pasit és ezért ez a túlzott büszkeség nem tett jót a karakternek.
Szóval a romantika semmiképp sem nyert meg magának. A többi rész, hát korrupció, családon belüli viták, tipikus 'enyém lesz a cég ha törik ha szakad' veszekedések, és a többi. Valahogy a megvalósításban semmi különleges nem volt, pedig szerintem ezzel az alapsztorival és ilyen jó színészekkel egy nagyon jó kis sorozatot lehetett volna elkészíteni, ha kicsit jobban odafigyelnek a dolgokra. Ha kicsit sokkal jobban odafigyelnek mindenre.
Igazából a részek szinte arról szóltak végig, hogy In Joon menthetetlenül szerelmes, a főhősnő menthetetlenül büszke és elszánt, második főhősnőnk minden apróságon hisztizik, mindent a fölhöz vág, a cég helyzete egyre bizonytalanabb, főhőseink összevesznek majd romantikusan kibékülnek. Plusz minden részben kiderül valami apróság, ami valamennyire görgeti előre a sorozatot. Nem tudom, én kicsit többet vártam.
Szerintem a legizgalmasabb az egészben Soo Hyun és Tae O közötti múltbéli viszony volt, komolyan azokat a részeket élveztem a legjobban, amikor ők szerepeltek a kislánnyal. De igazából ennyi. Tényleg nagyon fontos és elgondolkodtató dolgokat akart átadni nekünk a sztori, ami többé kevésbé sikerült is, de valahogy a megvalósítás meg a történet végiggördülése annyira nem tudta átadni ezeket, pedig nagyon tepertek benne.
Összességében azt tudom mondani, hogy nagyot csalódtam. Méghozzá azért, mert brutál jó sori lehetett volna, ha egy-két dolgot teljesen másképp csinálnak, hisz az alapsztori és a jó színészek adottak voltak, de valahogy nem éltek ezzel. Mindenesetre nem mondom azt, hogy ne nézzétek meg, egy esélyt mindenképp megéri neki adni, hisz lehet, ti pont nagyon fogjátok azokat a dolgokat szeretni, amiket én nem kedveltem.

Zene: Az ostok közül kettő maradt meg: Aalia 'Fates and Furies' című száma, abból is az angol verzió, illetve Yoonhak 'Obsession' című száma.

Szereplők: Lássuk csak akkor két főhősünket.
Lee Min Jung - Goo Hae Ra: Gyönyörű és okos nő, de az élet ellene fordult. A legelején nagyon kedveltem őt, mert ahogy fent is mondtam, nagyon tetszett, hogy helyzete ellenére nem hagyja, hogy eltapossák, nem tartja magát kevesebbre. De túlságosan büszke volt, valahogy elszaladt vele a ló. Tökre semmibe vette a főhőst, valahogy végig lenézte, pedig tény, hogy ő volt a 'rossz' ebben a szerelmi sztoriban, így nem értem, hogy az elején mire fel nézte le ennyire a pasit. Olyan fura volt az egész karakter. Néha pedig úgy viselkedett a pasi előtt, hogy komolyan én szégyeltem magam miatta, hogy tud már valaki egyik percben így a másikban meg úgy viselkedni? Mindenesetre összességében kedvencem nem lett, de annyira rossz sem volt. A színésznőt nagyon szeretem, szerintem tényleg nagyon szép és általában jók a szerepei, ez most annyira nem jött össze neki, de majd a következő biztosan sokkal jobb lesz.
Joo Sang Wook - Tae In Joon: Cégörökösként nagy teher nyomja a vállát, de nem szállt el a földröl, megmaradt kedves és rendes férfinak. Azonban mikor megismeri a főhősnőt, mint egy kisiskolás, folyton a nyomában jár, nem tud rendesen gondolkodni, és teljesen hagyja magát befolyásolni. Folyton nagy férfi akart lenni és halálosan romantikusnak gondolta magát, közben a csaj végig ténylegesen az orránál fogva vezette, ő pedig futott utána mint egy kiskutya. Szerintem egy kicsit férfiasabb karakter jót tett volt a sztorinak, mert ez a főhős még rátett egy lapáttal a dolgokra. Sang Wook nagy kedvencem, nagyon, de tényleg nagyon sok szerepét láttam már, de ez a karakter nyert meg engem a legkevésbé. A két főhős 2014-es sorozata sokkal jobban tetszett, szóval ha valaki ragaszkodik ehhez a pároshoz, azt a sorit nagyon tudom ajánlani, mert az nagyon aranyosra sikeredett, a sztori pedig sok dologban nagyon hasonló ehhez.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése