Because This Is My First Life

Because This Is My First Life

Műfaj: dráma, romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: tvN

Ismertető: Nam Se Hee egy szörnyen zárkózott ember, aki beosztotta a teljes életét és a pénzét, hogy mit mire és hogyan fog költeni. Tökéletesen el van macskájával, azonban egy lakótársa van szüksége a pénz miatt. Csakhogy az eddigi lakótársai koránt sem voltak olyan tökéletesek mint ő azt elképzelte. Főhősnőnk, Yoon Ji Ho kikényszerül családi lakásából, hiszen öccse megházasodott, és így kellemetlenül érzi magát otthon. Azonban jelenlegi fizetéséből nem tudna saját lakást keresni, valaki viszont mesél neki Nam Se Hee kiadó szobájáról, ami remek áron van. A lány azt hiszi először, hogy a főbérlője nő, az pedig fordítva, azt hiszi, hogy Ji Ho férfi. Jó pár napig nem is találkoznak, úgy élnek egymás mellett, s Nam Se Hee tökéletesen meg van elégedve új bérlőjével, hiszen a lány minden rá szabott feladatot megcsinál. Azonban hamarosan egymásba botlanak, hiszen mégiscsak egy házban élnek.

Vélemény: Nagyon nagyon vártam már a sorozatot, hisz 5 év után Lee Min Ki végre újra sorozatban szerepel, s ráadásul főhősként. A színésznőt is kedvelem, szóval izgatottan vártam már, hogy elkezdjék végre a sorozatot. Az első 2 rész borzasztóan elnyerte a tetszésemet. Ami a legjobb volt, hogy végre nem egy szokásos főhőst kapunk, ráadásul a főhősnő sem volt idegesítő, sőt, nagyon aranyos és szerethető volt. Egy vicces és sok mindent tartogató szituációba keverednek, ami nagyon fel kelti a nézők figyelmét, és izgatottan várják a következő heti részeket.
Ahogy haladt előre a sorozat hétről hétre, úgy élveztem egyre jobban és jobban. Aztán nem tudom, hogy mikor volt az a pont, amikor már nagyon, de nagyon vártam a sorozatot, de tudom, hogy még a fele előtt. Annyira aranyos, vicces és szép volt egyszerre, hogy csak úgy nézette magát. Na de lássuk csak mi volt az, ami olyan igazán jó volt ebben a sorozatban. Egyrészt borzasztóan szép és érdekes volt, ahogyan a főhőst folyton kimozdítja a főhősnő a komfortzónájából. Ahogy egyre jobban és jobban elkezd aggódni érte és elkezdi nyitni mások felé.
Nagyon szép volt, ahogyan a karakter változott az első résztől az utolsóig. Nagyon, de nagyon kedveltem őket. Nagyon jó volt, hogy a romantika közöttük szép lassan alakult ki, nem úgy volt, hogy egyik részről a másikra már halálosan szerelmesek egymásba. Egyre jobban és jobban szerettek egymásba, ami szerintem írtó aranyos volt, hisz nem egy hétköznapi főhősről van szó ezúttal. A romantikus jelenetek is szépek voltak, nem volt túldramatizálva, éppen megfelelő mennyiségű drámát zúdítottak ránk, ami azért elég ritka az ilyen műfajú sorikban.
És ez szerintem elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen egy sori. Romantikánál maradva, a két másik párosunk is nagyon aranyos volt. Mind a három szerelmi szál benne más volt, de a 3 lány mégiscsak barátnők voltak. Nagyon kedveltem mindhárom párost, így nem volt az, hogy amikor az egyik volt éppen szerepben akkor vártam volna hogy véget érjen, mert a másikat jobban szeretem. Egyszerűen úgy volt aranyos az egész ahogyan volt, a romantikára egyetlen egy rossz szót sem tudnék mondani, tényleg annyira jó és édi volt.
Ami szintén érdekes volt benne, ahogyan a mindennapi problémájukkal küzködtek. Nem voltak eltitkolt családi kapcsolatok, nem volt korrupció és nem voltak gyilkosságok, mégis a maguk kis hétköznapi problémájukkal nagyon a nézők szívébe tudták lopni magukat. Talán pont azért mert annyira kis hétköznapi volt az egész. Szintén plusz pont a sorinak, hogy a dramatizálást nagyon kerülték. Mármint, oké, volt benne egy kicsi, de éppen az elegendő mennyiség, nem éreztem azt, hogy már a világba is elnyúzzák a két főhős közötti kapcsolatot. Pontosan amennyi kellett.
A sorozat szépen van felépítve, nem igazán van benne keret, ami általában hiányt hagy maga után, de ezúttal ez így volt jó. A legfőképp a főhős karakterén van a hangsúly, aki teljesen be van zárkózva a maga kis világába. Mást igazából nem is tudok nektek mondani. Egyszerűen egy nagyon aranyos, édes, kicsit megható és elgondolkodtató sorozat volt, amiben kerülik a dramatizálást, nem húzzák az eseményeket, a karakterek szerethetőek, a felcsendülő zenék gyönyörűek, a jelenetek pedig igazán hidegkirázósak. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani.

Zene: Aranyosak voltak, a kedvenceim ezek lettek: Ben 'Can't Go', Melomance 'I Want To Love You' és MoonMoon 'Marriage' című száma.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk két főhősét a szokásos módon.
Lee Min Ki - Nam Se Hee: Teljesen bezárkózott ember, aki igazából csak azért él, mert élnie kell. Tökéletesen beosztotta életét halála napjáig. Se Hee alapjáraton egy olyan ember volt, aki lelkileg nagyon sérülékeny, épp ezért választotta ezt az életét. Nagyon, de nagyon sajnáltam őt folyton, meg annyira vicces is volt, ahogyan olyan helyzetekbe kerül, amikre egyáltalán nem számított. Tudtam, hogy a végére engedni fog ebből a merevségből, de ezt a karakterváltozást annyira szépen és természetesen sikerült megoldani, hogy csak emelem kalapom. A végére is kicsit zárkózott, nehezen megnyíló ember volt, de tudtott mosolyogni, próbált nyitni az emberek felé. Lee Min Ki-től ilyen karaktert még egyszer sem láttam, szóval ismételten csak le vagyok nyűgözve tőle. Remélem a jövőben sok főszerepe lesz.
Jung So Min - Yoon Ji Ho: Egy aranyos, kedves és ártatlan lány, akit igazából mindenki kedvel. Ji Ho tényleg egy olyan lány volt, akinek persze van 1-2 húzása ami annyira nem szimpatikus, de ez tette őt emberivé. Nem hisztizett, nem volt magatehetetlen és egyszer sem verte ki a biztosítékot nálam, ami pedig nagyon jó jel, mert sajnos a koreaiaknál a főhősnőkön van mit javítaniuk. Mindenesetre Ji Ho nagyon szerethető volt, tetszett, ahogyan próbált segíteni a szeretett férfinak, hogy kicsit kimozduljon a csigaházából. Aranyosak voltak együtt nagyon. So Min-t szeretem, mert mindig aranyos karakterei vannak, remélem ez a jövőben is így marad, és azt is, hogy még sokszor láthatjuk majd őt főszerepben természetesen.

" Azt akartam mondani, hogy ajándékot vettem neki.
Azt akartam mondani, hogy még sok focimeccs lenne, amit megnézhetnénk. 
Ezt akartam mondani. "

Történet: 9/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. Nagyon szerettem minden karaktert, ebben tényleg nem voltak rossz fiúk. Ennél a sorozatnál elhittem, hogy akár valódi történetek is lehetnének, valahogy olyan igazán őszintére sikerült. Imádtam azt ahogy a koreai társadalom problémáira reagáltak, azt hiszem tényleg körbejárták a leggyakoribb témákat női és férfi szemszögből is. Az is nagyon bejött, hogy volt olyan pár, aki a hagyományos kapcsolatot képviselte, volt aki teljesen modern/nyugati módon értelmezte és persze olyan is aki újraértelmezte a régi szokásokat. Nekem a főszereplő pár megoldása jött be a legjobban. :-)
  Ivett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy neked is tetszett a sorozat!
   Igen, teljesen igazad van, olyan hétköznapira sikerült a sorozat, szépen láthattuk, hogy nem feltétlen kellenek hatalmas fordulatok egy jó kis sorozathoz! :)

   Törlés