Sketch

Sketch

Műfaj: akció, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: JTBC

Ismertető: Történetünk főhőse, Kang Dong Soo nyomozóként dolgozik. Jegyese egy ügyvéd, akivel nagyon boldogok és az esküvőjüket tervezgetik. Dong Soo egy eset kapcsán azonban találkozik egy lánnyal, Shi Hyun-nal. Véletlenül megtalálja a lány elvesztett rajzfüzetét amiben különböző, megtörtént esetek vannak papírra rajzolva. Arról nem is beszélve, hogy az utolsó rajzon jegyese van rajta, méghozzá holtan. Dong Soo egyből felkeresi a nőt, s megtudja, hogy különleges tehetsége van: időnként, már már megszálláshoz hasonlóan látomásai vannak amiket öntudatlanul lerajzol, s a rajzok alapján dolgozik ő és a kis nyomozó csoportja. Shi Hyun megkéri a férfit, hogy dolgozzanak össze, aki kelletlenül ám, de belemegy, mert félti szerelme életét.

Vélemény: Nagyon sokat nem fogok tudni nektek mesélni erről a sorozatról. Nem azért, mert rossz volt, se nem azért, mert annyira jó, hanem egyszerűen és röviden összefoglalva egy kellőképpen izgalmas és fordulatos kis krimi, amit egyszer megnéz az ember, élvezi, de nem sokat gondolkodik utána rajta. Mind tudjátok, hogy nagyon szeretem az ilyen jellegű sorozatokat, ezért (meg persze a jó színészek miatt is) izgalommal kezdtem el.
Az első rész nagyon érdekesen indít, a nyomozós háttér mellett kapunk egy különleges tehetségű lányt, akinek a rajzainak hála újabb és újabb eseteknek leszünk szemtanúi, amelyekből ismerünk 1-1 pillanatot, vagy éppen a végkifejletet, de nem mindig az történik, amire számítunk, illetve amire főhőseink számítanak. Tetszett, hogy minden esetnél tudtak egy kis csavart belevinni úgy, hogy azokra nem nagyon számítunk.
Ami a legjobban tetszett az viszont az volt, ahogyan összefüggnek a dolgok a végére, ahogyan kialakul egy igazi történet és egy jó kis végkifejlet. A karakterek elszántsága, főleg a két férfié, végigvezette a sorozatban a feszültséget, ugyanis jól tudtuk, hogy mindketten elvesztettek valamit, ami nagyon fontos volt számukra, ezért nem féltik az életüket, bármit képesek megtenni a cél érdekében. Emellett persze nagyon sajnáljuk is őket, mert a nagy boldogságuk egy szempillanat alatt elillant.
Furcsa, hogy 16 rész volt a sorozat és mégis alig tudok róla nektek mesélni. Valahogy tényleg egy tök egyszerű de mégis izgalmas sorozatra sikeredett, amit egyszer megnéz az ember aztán nem agyal rajta, nem is nézi meg újra, nem is néz róla mv-ket, de ha rákérdeznek akkor azt válaszolja rá, hogy jó kis sorozat volt, nem a legjobb, de jó volt. A két pasi pedig üde szemünknek, de tényleg, mindkettejüket nagyon szeretem, mint színészek.
Összességében ahogyan eddig is már vagy 3x elmondtam (bocsiii) egy olyan sorira sikeredett, amit mindenképp megéri egyszer megnézi ha ilyesmire vágyik az ember, ha ilyen történethez van kedve, plusz ha szereti a főhősőket. Persze nincs benne az idei legjobb sorozatokban, de jó volt, örültem, hogy megnéztem egyszer, így nektek is tudom ajánlani, hogy vessetek rá egy pillantást, lehet, hogy nektek nagyon, nagyon fog tetszeni.

Zene: A zenék közül SunBee 'Faded' című száma tetszett egyedül.

Szereplők: Akkor lássuk csak főhőseinket.
Rain - Kang Dong Soo: Becsületes pasi, aki imádja feleségét és alig várja a közös életüket. Azonban az élet közbeszól. Dong Soo karakterében az tetszett nagyon, hogy bár kiszámíthatatlan volt az őt ért veszteség miatt, mégis megmaradt az emberi oldala, amire tudtak a többiek hatni, megmaradt a lelkiismerete, ami újra és újra megszólította őt, hogy nem jó úton jár. Összességében egy tök jó főhős volt, akivel végig szimpatizáltunk és akinek végig drukkoltunk. Rain nekem is nagy kedvenceim között van, nagyon örültem, hogy ismét láthattam őt sorozatban.
Lee Dong Gun - Kim Do Jin: Egy megtört férfi, akinek elvették az élete értelmét, ezért bármire, de tényleg bármire képes, már a saját életét sem félti, mert úgy érzi nincs értelme élnie. Nagyon, de nagyon imádtam őt. Tudjátok, hogy az ilyen karakterek a gyengéim, plusz a Queen For Seven Days óta totálisan kedvencek közé bekerült Dong Gun, így még ez is rátett egy jó nagy lapáttal a karakterére. Azért remélem a következő sorozatban egy cukimuki főhőst fog alakítani, aki megkapja a főhősnőt, mert mostmár nagyon muszáj látnom őt ilyen szerepben.
Lee Sun Bin - Yoo Shi Hyun: Fél saját magától és a tehetségétől, sokszor érzi úgy, hogy ő a felelős egy-egy halálesetért, hisz ő maga rajzolta meg őket. Hogy őszinte legyen kicsit fura volt a csaj. Nem azért, mert magát okolta, ez totálisan okés volt, sajnáltam is őt miatta. Hanem azért, mert sokszor túl pozitív volt a helyzet ellenére. Mármint, én is pozitív embernek tartom magam, nagyon szeretem a pozitív embereket, de ez a főhősnő néha kicsit túl sok volt, méghozzá azért, mert elég komoly helyzetben voltak végig, kellett volna bele egy kicsi letargia a részéről. De ettől függetlenül nem volt idegesítő szerencsére, tényleg nagyon nagy szerencsére.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése