Descendants of The Sun

Descendants of The Sun

Műfaj: romantikus, melodráma
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: KBS2

Ismertető: Történetünk főhőse egy különleges, úgynevezett alfacsapat egység  vezetője, Yoo Shi Jin. Véletlenül találkozik Kang Mo Yeon doktornővel Koreában, aki azonnal elrabolja a szívét, és meg is próbálják ezt a randi dolgot, de nem igazán sikerül nekik, ugyanis a férfit mindig elszólítják kötelezettségei. Pár hónap múlva Urukban találkoznak, ahová önkéntesként küldik a doktornőt abba a katonai táborba, ahol történetesen Yoo Shi Jin van. Az elfojtott szerelem pedig ismét fellángol közöttük. Shi Jin legjobb barátja, Dae Young, aki szintén katona a második főhősünk, aki menthetetlenül szerelmes egy katonaorvosnőbe, Myeong Joo-ba. Szerelme viszonzásra talál, azonban a lány altábornagy apja eltiltja őket egymástól.


Vélemény: Sokak nagy kedvence (persze az enyém is), Song Joong Ki épp hogy leszerelt, örömünkre azonban ismét katonaruhát öltött egy sorozat kedvéért. Szerintem az is, aki nem nézte a sorozatot, tud róla, hogy milyen hatalmas nézettsége volt, konkrétan a csapból is a Descendants of The Sun folyt, hírek, mémek, képek, gifek, zenék, videók és minden egyéb. A nagy kérdés az, hogy valóban méltó-e a sorozat akkora hírnévre?
A válaszom rövid és egyértelmű. Nem. Tény, hogy egy átlagon felüli, remek sorozatról van szó. A baj csak az, hogy túl nagy hibái voltak ahhoz, hogy ekkora hírnévre tegyen szert. És akkor kezdjük ezekkel a hibákkal. Ami talán a legnagyobb bukta volt az egészben, hogy nem volt átfogó történet. Hiányzott az a valami, ami miatt várjuk, hogy mikor derülnek ki a dolgok. Ez nem volt meg, a történet csak folyt előre mindenféle átfogó sztori nélkül.
A másik nagy hiba, az maga a főhős párosunk volt. Hiába tarol Song Joong Ki, hiába imádnivaló a karaktere, egyszerűen az ő szerelmi száluk nem illett bele a sorozatba. Mo Yeon doktornőből pedig hiányzott valami báj, valami nőiesség ami meghatóvá tette volna a szerelmüket. Voltak részek, ahol már Shi Jin poénjai befásultak, abból pedig végképp elegem lett, hogy a nő minden részben elmondja neki, hogy ezek a poénjai segítik őt.
S mivel ez alapjáraton egy romantikus sztori akart lenni, ez is elég nagy bukta volt. Nem úgy mint mellékpárosunk, akiket én szívem szerint simán beraktam volna főszereplőknek, holott nem túl híres színészekről van szó. Bár Myeong Joo katona volt, kicsit merev és amolyan igazi vezető egyéniség, mégis sokkal több nőiességet fedeztem fel benne, mint a főhősnőben. Dae Young-gal imádtam őket, Song Joong ki ide vagy oda.
Az ő szerelmük volt az, ami tökéletesen passzolt abba a hangulatvilágba, amit a sorozat nagyon ügyesen megteremtett. Szóval igen, bár mindkét hiba csekélynek tűnik, valójában hatalmas nagy bakik, ami miatt úgy gondolom, hogy nem egy mesterműről van szó. Ezek mellett már apróságok voltak az olyan dolgok, mint hogy a nő magassarkúban jött önkénteskedni és le nem vette volna a lábáról, pedig nagyon nem volt okés.
Vagy amikor a nagy szerelme majdnem meghalt (ugye a szívleállásos résznél) alig akad ki (ha azt valaki sírásnak meri nevezni, akkor az illető még nem látott jó színészt sírni), arról nem is beszélve, hogy Shi Jin acélteste több lövést és egy szívleállást is kibír, aztán még járkál is, mint aki épp hogy csak véletlen elcsúszott a jégen és beverte a karját. Talán kicsit keménynek tűnök, de ezek olyan dolgok voltak, amik rontanak az egészen.
Azonban, ezek mellett szerencsére, volt a sorozatnak egy eszméletlen szuper, édes, izgis és fergeteges része, ami miatt úgy gondolom, hogy egy átlagon felüli sorozatról van szó. Először is maga a hely ahol forgattak egy teljesen más világba repített minket. Habár megvoltak benne a tipikus koreai elemek, mégis valami teljesen új volt, ami egyszerűen vonzza a néző tekintetét, minden percet izgalmassá és felejthetetlenné tesz.
Az is hihetetlen jó volt, hogy ennyi nemzetiséget, ennyi nyelvet és kultúrát sikerült belecsempészni a sorozatba. Ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy valami teljesen újat éltem át részről részre. Amit még ki kell emelni azok az akció részek, amik hihetetlen élethűre sikerültek, látszik, hogy a színészek vért izzadva szenvedtek ezért a teljesítményért, ami bizony nagyon meglátszik minden egyes percben. Emelem kalapom.
Hatalmas piros pont még a sorozatnak a vígjáték részéért is, ami az eddigi legjobb volt amit sorozatban láttam. Talán az tette ennyire élvezhetővé, hogy alapból egy komoly történetről van szó, és amikor ezekbe becsempészték a poénokat... fergeteges volt, komolyan. Volt olyan rész amit többször visszatekertem, és még harmadjára is ugyanúgy megnevettetett. Na igen... ezek a fránya kettős érzések...
Összefoglalva egy nagyon egyedi sorozat volt hihetetlen hangulattal, hihetetlen színészekkel és hihetetlen teljesítménnyel, mégis van egy buktató része amiről eltekinteni nem lehet. De ennek ellenére én úgy gondolom, hogy ezt egyszer mindenkinek látnia kell, úgyhogy mindenképp írjátok fel a listátokra, és valahová előre, mert nem tűrhet halasztást. S mivel a véleményem eme részének már a végénél járok, szeretném megköszönni HaNeul munkáját, aki hihetetlen sebességgel, nagyszerű minőségben lehetővé tette számunkra, hogy magyarul is élvezhessük a Descendants of The Sun című sorozatot. Köszönjük! :)

Zene: Ha volt valami ami tökéletes volt a sorozatban, akkor az ez volt. Hihetetlen, hogy mennyi gyönyörű számot sikerült beszerezni, és hogy ezeket a számokat milyen hihetetlen menő, megható vagy éppen csak simán kellemes pillanatokban játszották le nekünk újra és újra, ami nagyon nagyon, de nagyon sokat dob a sorozaton, és ami hozzájárul a különleges hangulat megteremtéséhez, amiről már annyit csacsogtam odafent. És akkor én nem is részletezem, itt van az összes kedvencem: Xia 'How Can I Love You', Chen 'Everytime', Davichi 'This Love', Lyn 'With You', Mad Clown és Kim Na Young 'Once Again', Yoon Mi Rae 'Always', M.C. The Max 'Wind Beneath Your Wings', K.Will 'Talk Love'. Mint látjátok, rengeteg híres énekes a hangját adta a sorozathoz.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk négy főhősét külön külön. De először szeretném megemlíteni, hogy nagyon sok karakter a szívemhez nőtt. Ott volt a gézengúz Kim Gi Bum, akit nem lehetett nem imádni, Ja Ae és Sang Hyun párosunk, akiknek jobban szurkoltam, mint a főhősöknek. Nem szabad elfelejteni Danielle-t sem, aki hát hűha... Agus is hihetetlenül teljesített, imádtam a gonosz fejét. Végül pedig Onew karaktere. Nagy kedvencem a Shinee, de valahogy őt sosem kedveltem. A sorozat elején is egyből éreztem rajta azt, amiért nem szeretem, de meglepetésemre nagyot alakított. Pár részen keresztül igazán nagy lelki vívódáson megy keresztül, amit olyan szinten alakított, hogy pár színész igazán megirigyelhetne.
Song Joong Ki - Yoo Shi Jin: Az alfa csapat vezetője, aki megbízható, tehetséges, és rendkívül jó barát. Shi Jin karakterének egy oldala amolyan tipikus koreai főhős volt, beképzelt, poénokkal teli, de ugyanakkor majd meghalna a szeretett nőért. Ami miatt azt mondom, hogy mégis egy kicsit különb karakterről van szó, azt a vezető rangjának köszönheti, ugyanis tényleg láthattuk rajta, hogy egy vérig becsületes és hazafi férfiról van szó, aki bármelyik pillanatban meghalna beosztottjaiért. Ami nem tetszett benne, az hogy a nőt már már istenítette, sajnos az utolsó párbeszédük is csak arról szólt, hogy ő vajon hogyan érdemelt ki egy ilyen (véleményem szerint semmilyen) nőt. Az volt a baj, hogy én túlságosan nem szerettem a főhősnőt ő pedig túlságosan magasztalta, és ez így nekem nem volt kóser. Song Joong Ki régebbi sorozatait valahogy mindig abbahagytam (pont olyan korszakban voltam), de mind listán van, és szerintem nyáron sort is kerítek rájuk, mert egyszerűen nem lehet betelni ezzel a színésszel. Annyira látszik, hogy mennyi erőfeszítést tesz az egészbe. Remélem sokszor lesz hozzá szerencsém a jövőben. Hajrá.
Song Hye Kyo - Kang Mo Yeon: Egy karrierista, kedves nő, aki orvosként dolgozik egy kórházban. Azonnal elrabolja Shi Jin szívét, szerelme pedig gyorsan viszonzásra talál. Na igen... Mo Yeon. Nem túlzok amikor azt mondom, hogy szerintem az idei év legrosszabb női karaktere lesz. Minden részben elmondta, hogy ő mekkora szépség, hogy ő milyen szexi (még ha csak a poén kedvéért is), csak oktatni tudott és semmi mást, és amikor Shi Jin-nel volt úgy éreztem, hogy inkább tanár diák kapcsolatban állnak. Szörnyű volt komolyan, legszívesebben kiradíroztam volna. Voltak persze olyan részek, ahol aranyos volt és szerethető, de sajnos roppant kevés ilyen volt, valahogy nem sikerült sehogy sem megszeretnem őt és úgy érzem, hogy a színésznőt tényleg csak szépgéért tették be főhősnek. Tény, hogy eddig más sorozatban nem láttam, no de hogy sírni nem tud, az már egyszer tuti biztos.
Jin Goo - Seo Dae Young: Shi Jin legjobb barátja és bajtársa, aki kicsit merev és hidegnek tűnik, holott egy hihetetlen rendes és szerethető férfiról van szó. Dae Young karaktere és szerelmi története mérföldekkel Shi Jin előtt járt, már az első pillanattól megragadja a néző figyelmét, aztán már csak azt veszed észre, hogy annyira szurkolsz neki, hogy remeg a kezed. Eszméletlen, hogy mennyire élethűen sikerült megalakítani ezt a karaktert, hisz én úgy gondolom, hogy sokkal összetettebb volt Shi Jin-nél, sokkal több erőt és befektetést igényelt egy ilyen egyáltalán nem megszokott karaktert megalkotni. Idei kedvencek között van, az már egyszer biztos, és komolyan mondom, akkor voltam a legboldogabb, amikor őt mutatták. Myeong Joo-val olyan aranyosak voltak, hogy tényleg azon agyaltam sokszor, miért nem ők a főhősök. Jin Goo számomra teljesen új színész, nem találkoztam még vele, szóval nagyon remélem sok, sok főszerepe van, mert nyáron maratonozni fogok, az biztos.
Kim Ji Won - Yoon Myeong Joo: Katonaorvosnő, aki menthetetlenül szerelmes Dae Young-ba, de édesapja elválasztja őket egymástól. Fent is említettem már, hogy nagyon szerettem őt. Ő sem volt tipikus női karakter, valami teljesen új volt. Egyenes, vezető személyiség, de láss csodát mégis sokkal nőiesebb volt, mint a főhősnőnk. Én általában annak a romantikus szálnak vagyok a híve, ami a szemünk előtt bontakozik ki és most nagyon meglepődtem, hogy ennyire megszerettem őket. Sokkal érdekesebb és megható volt nézni a civakodásukat vagy éppen a fájdalmas pillanataikat, mint a két főhős között fejlődő románcot. A színésznőt eddig kisebb szerepekben láttam, de őszintén itt nagyon megkedveltem, remélem, hogy ez a sorozat mindkettejük számára kellő hírnevet teremtett ahhoz, hogy a jövőben sok főszerepben lássam őket. Ha pedig egy sorozat erejéig ismét összeállnának, biztosan első nézője lennék minden mástól függetlenül, hisz nagyon jól mutattak együtt.

Történet: 8/10
Zene: 10/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Igaz, hogy még csak a 14. résznél járok, de azt hiszem a látottak alapján már mondhatok véleményt. Teljesen egyetértek veled abban, hogy túl van pörgetve ez a sorozat (mármint a népszerűséget illetően). A 6. résznél már elkezdtem magamtól kérdezgetni, hogy jól van, de hol itt a fő cselekmény? A 10. résznél már türelmetlen, a 12. résznél pedig mérges voltam. Semmi fő szála nincs a sorozatnak, ami végigvinné a sztorit. A női főszereplőről annyit, hogy eddig jó színésznőnek tartottam (igaz, hogy csak a That winter, the wind blow-ban láttam, és abban szerintem nagyszerűen játszott), de ez a szerep valahogy nem ment neki. Nem volt meg a két főszereplő között az a bizonyos kémia, valahogy nem tudták velem elhitetni a nagy szerelmet. Az meg kifejezetten idegesített, hogy a csaj szavakkal elfogadta Shi Jin foglalkozását, mégis minden alkalommal az orra alá dörgölte. A Lee Chi Hoon-t (Onew) játszó színésztől is és a kerekterétől is konkrétan hányni tudtam volna. A vicces jelenetek és a zenék nagyon jók voltak. Összefoglalva elmondhatom, hogy egy kissé csalódott vagyok. A forgatókönyvíró meg sem közelítette a Secret Gardennel (nálam benne a TOP 5-ben) oly magasra tett mércét.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, tökéletesen egyet értek, nekem is hiányzott a fő cselekmény, valami ami végig gördül az egészen. Tény, hogy nagyon egyedire sikeredett, de a hibák felett nem lehet elsiklani.
   A The Winter The Wind Blow megnézendők listáján van, nem tudom mikor lesz rá időm, de kíváncsi vagyok.
   A Secret Garden szintén! :)

   Törlés
 2. Szia!
  Köszönöm,hogy leírtad a véleményed, teljesen egyetértek vele. Már-már zavart,hogy mindenki istenítni ezt a sorozatot,és,hogy tuti velem van nagy baj,hogy nem élveztem.... fő szál tényleg egyáltalán nincs. Persze tele van izgalmas résszel,de kicsit túlzásba vitték azt is. Kang Mo Yeon meg egy irritáló személyiség volt... nekem is sokkal-sokkal jobban tetszett Seo Dae Young-ék románca :) kedvenc részem az volt,amikor fogdába került,és telefonon beszélgettek egymással. Meg amikor az ebédlőasztalnál kívülről idézte a búcsúlevelét rész... Kedvenc betétdalom is hozzájuk köthető: Kim Ji Won-tól a Once Again.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, az ő románcuk sokkal jobb volt, és igen, igen, a fő cselekményszál nagyon hiányzott sajnos. :(

   Törlés