Hidden Identity

Hidden Identity

Műfaj: krimi, thriller
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: tvN

Ismertető: Adott egy nyomozócsoport, akik eltitkolják kilétüket azért, hogy elkaphassák a bűnözőket. Ők nem léteznek sem a rendőrségi nyilvántartásokban, sem a feljegyzésekben. Gyakran illegális módszereket használnak. Eme bűnügyi nyomozócsoport tagjai közé tartozik Cha Gun Woo, akinek egyetlen célja szerelme gyilkosát megtalálni. Jang Moo Won, avagy a főnök, aki roppant éles eszű és aki felelősséggel tartozik a csapat iránt. Itt van még az egyetlen női tag, Jang Min Joo, aki eltitkolja valódi énjét, valamint Tae Pyeong, aki tökéletesen be tud épülni bárhová és tökéletesen álcázza magát. A nyomozásuk során egy nagy ellenséggel találják szembe magukat, az úgynevezett Ghost-tal, azonban fogalmuk sincs, hogy ki lehet, s nehéz bármilyen információt szerezni róla.

Vélemény: Már tavaly óta a gépemen van ez a sorozat és most végre volt időm megnézni. Mostanában sokkal inkább van kedvem a nyomozós, mindenféle romantikától mentes sorozatokhoz, és ez az ismertető valamint műfaja alapján tökéletes választásnak bizonyult. Nagyon kíváncsi voltam rá, ugyanis Kim Beom-tól eddig csak a nyálas cukifiú karaktert láttam, amitől, most őszintén, én nem igazán voltam elájulva.
Így, mondanom sem kell, vártam már, hogy végre egy ízig vérig férfi karakterben láthassam. Na de kezdjük csak a legelejétől. Végignézve a 16 részt a sztori megkapó, egy nagy gonosz utáni hajsza, akinek természetesen nyomós oka van az egészre. Benne a főhős múltja és bosszúja egyetlen szerelme halála iránt. Érdekes, összeálló sztori. A hatalmas baj csak az volt, hogy a 16 rész orbitálisan sok volt ehhez a történethez.
Én nem tudom, hogy hány részben lehetett volna ebből egy jó kis sorit összedobni, de biztos hogy 10 részen alul van. A legtöbb csak duma duma, visszaemlékezés, duma duma volt, amit legszívesebben átugrottam volna, mert őszintén, sok értelme nem volt. Aztán volt egy kis akció (ami viszont remek volt) majd ismét visszatértünk a duma dumához. Szerintem az lett volna a legjobb, ha a fő történetszáltól eltérnek egy kicsit.
Mondjuk néha bedobhattak volna egy-egy érdekes esetet akár 1 teljes rész erejéig is. A nyomozós sorik általában élnek ezzel a lehetőséggel, ez nem tudom miért nem. Mást nem is igazán tudok elmondani, én sajnos csalódtam az egészben, mert alapjáraton egy jó kis sorit össze lehetett volna hozni belőle, de hát sajna nem sikerült. Mindenesetre aki nagyon, de nagyon meg akarja nézni, azt ne tartsa vissza ez a bejegyzés, mert annyira szörnyű nem volt, hisz én is végignéztem a rengeteg unalmas rész ellenére is.

Zene: 4 szám született a sorozathoz, de annyira nem tetszettek nekem. Talán Woosung Geon 'Light of Darkness' száma az egyedüli, amit továbbra is hallgatnék.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket sorjában.
Kim Beom - Cha Gun Woo: Egy roppant megtört és minden életkedvét elvesztett férfi, aki borzasztóan ért a fegyverekhez és a harcművészetekhez. Cha Gun Woo bár nem sokat beszélt az egész sorozat folyamán, mégis úgy gondolom, hogy nagyon megállta a helyét a sorozat főhőseként. Vicces, mert én is sokszor kételkedtem benne, vártam a pillanatot amikor hátrahagyja a csapattársait, és a saját feje után megy. Ha így is tett volna, akkor is teljesen rendben lett volna, hisz mégiscsak egy bosszúszomjas srácról beszélünk. Összességében szerintem ő volt az egyetlen olyan dolog a sorozatban, amire tényleg egy rossz szót sem tudok mondani. Nagyon megállta a helyét főhősként. Én azt mondom, hogy Kim Beom-hoz ezerszer jobban illik ez a megtört, csendes férfi karaktere, mint a cukifiúé, nagyon örülök, hogy végre normális szerepben láthattam. Remélem a legközelebbi szerepe is hasonló lesz. U.i.: A stílusa is nagyon menő, borzasztóan illik hozzá.
Park Sung Woong - Jang Moo Won (meg a többiek): Egy kicsit hidegnek tűnő, éles eszű férfi, aki főnöke a bűnügyi nyomozócsoportnak. Nagyon örültem, amikor megláttam a színészt, azonban ez nem sokáig tartott. Olyan semmilyen volt a karaktere, nem tudom miért. Pedig próbáltam szorítani neki, de nagyon nem ment. A többi karakterről is hasonlóképp vélekedek, valahogy olyan semmilyenek voltak, nem nyertek meg maguknak, pedig 16 részen keresztül láttam őket. A kedvencem a vírus készítője volt, borzasztó mérges voltam amiért kinyírták őt, komolyan. Végre találtam egy karaktert a sorozatban, akiért szorítottam, reméltem, hogy visszatér majd a terhes feleségéhez, erre kb. 5 másodperc alatt kicsinálták. Na köszike. A másik Min Tae In volt, de hát, nos igen. Legközelebb nem szorítok senkinek sem a nyomozós sorikban, mert azt tuti, hogy kinyírják. Tiszta Trónok Harca, én mondom.

" A hatalom nem igazság.
Az igazság a hatalom.
Legalább ebben hihetek. 
Néha a bűnözők győznek, de emiatt nem fogom feladni. "

Történet: 5/10
Zene: 6/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése