Queen For Seven Days

Queen For Seven Days

Műfaj: történelmi, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: Ez a történet Shin Chae Kyung-ról szól, aki összesen 7 napig volt királynő (ahogy a cím ezt tökéletesen meg is mutatja nekünk). Főhősünk Lee Yeok a király kisebb fia, s mit sem tudva imádja bátyját, Lee Yoong-ot, aki a koronaherceg és aki szörnyen féltékeny öccsére, mivel az apjuk jobban szereti őt. Lee Yeok találkozik a fiatal Shin Chae Kyung-gal, és bár kezdetben nem kedvelik egymást, miután rájönnek, hogy ők valójában össze fognak házasodni, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Időközben a király azonban meghal, Lee Yoong trónra kerül, öccsét pedig száműzi, akit az úton megtámadnak és meghal. Sok évvel később Chae Kyung még mindig nem tudja elfelejteni első szerelmét, a király pedig egyre inkább kezd beleszeretni a lányba, aki halott öccsét hordozza még mindig a szívében. Egyszer azonban megjelenik egy férfi, aki nagyon hasonlít az elhunyt Lee Yeok-ra, de mindenáron tagadja, hogy ő lenne a herceg.


Vélemény: Bevallom nektek, most, hogy befejeztem a sorozatot (röpke 10 másodperce) nagyon nyomorultul érzem magam, és tele vagyon olyan kettős érzésekkel, amiket még magamnak sem igazán tudok megmagyarázni, de tényleg. Most egy nagyon nagyon spoileres rész következik, szóval aki még nem nézte meg a sorit, az ugorjon le 2 képkockát, ki fogom írni nagy betűkkel hol van a spoiler vége. Nos tehát. Ahogy az utolsó részt néztem én őszintén 2 dolgot akartam.
Egyrészt, hogy a királyt kajakra ne csinálják ki, mert olyannyira ő vitt mindent ebben a sorozatban, hogy borzasztó volt akár 1 részt is végignézni úgy, hogy ő már egyszerűen meghalt. Erre mit csinálnak? Persze, hogy kinyírják... már miért ne. Másrészt pedig azt szerettem volna, hogy két főhősünk ne maradjon együtt a legvégén, mert az akkora ki... lett volna a királlyal szemben (aki tényleg fergeteges volt), hogy szerintem meg se írom ezt a bejegyzést mérgemben.
Erre mikor a végén tényleg nem maradtak együtt, vissza akartam vonni minden gondolatomat, és visszaforgatni, hogy mégiscsak maradjanak együtt. A Moon Lovers óta nem bírom lelkileg ezt a 'várjunk egymásra az idők végezetéig' dolgot, szóval azonnal meg is bántan, hogy akár egy percig is ezt akartam. SPOILER VÉGE. Na most őszintén, ki tud kiigazodni rajtam? Mert én már feladtam, de tényleg. Na és akkor most, egy normális bejegyzés veszi kezdetét. Remélhetőleg. 
Kezdjük csak a legelején. Kapunk pár fiatal karaktert, akik hamar belelopják magukat a szívünkbe. Tele van aranyos, vicces és kellemes percekkel az első jó néhány rész. Olyannyira volt aranyos, hogy a rutinos néző már előre tudja, mindjárt fenekestül felfordul itt minden, s lám, így is lett. Nagyon élveztem nézni ezeket a részeket, valahogy olyan felemelően jó volt, ritka az olyan sorozat, ahol ennyire tetszik a gyerekkori bevezetés, de itt nagyon megfogott az a pár rész.
Aztán utána mikor ugrunk egyet, ott kezd igazán érdekessé válni a dolog. Igazából azt kell mondanom, hogy nem volt tele fordulatokkal, amiket ne tudtunk volna előre. Nem volt olyan fergeteges történet, hogy soha életemben nem láttam még ilyet. Tipikus volt megszokott jelenetekkel és történésekkel, mégis nagyon tetszett mind a 20 rész. Egy percig sem éreztem, hogy unnám, végig érdeklődő maradtam, ami szerintem nagyon nagy szó minden néző számára.
Külön tetszett, hogy igazából sokszor kaptunk narrációt a főhősnő által, kicsit olyan benyomást keltett, mintha ő mesélné néha a sztorit, ami nekem kimondottan bejött, hisz még a címhez is illett. Igazán megnéznék egyszer egy olyan sorozatot, ahol a főhősnő meséli az egészet, sokkal több narrációval, mint itt. A romantikus jelenetek is nagyon szépek voltak, olyan igazi elolvadósak, szerintem minden női nézőt meg tudott nyerni magának, legalábbis engem igen.
A két főhős közötti kapcsolat alakulása is tetszett, plusz a két testvéré is. A karakterek is jók voltak, főleg a főhősök, de róluk még később. A mellékszereplők aranyosak voltak, kicsit megdobták a sztorit, Myung Hye karakterével viszont nem tudtam megbékélni, egyenesen idegesített a nő, néha felpofoztam volna, vagy bármi, s reméltem, hogy nem fog sokat szerepelni, de végül többet volt benne, mint reméltem. De rajta kívül tényleg mindenki nagyon jól helyt állt a sorozatban.
A befejezés eléggé, hát, nem is tudom. Fent is mondtam, hogy alapjáraton mit gondoltam a végéről, de mint kivitelezés, nagyon tetszett. Az utolsó jelenet szerintem tökéletes zárása volt ennek a sztorinak. Én nagyon vártam a sorozatot, cseppet sem csalódtam benne, picit mérges vagyok, de legfőképp magamra. Én mindenkinek nagyon tudom ajánlani, szerintem az a 20 rész megéri, nekem tényleg nagyon tetszett, idei legjobbak között benne lesz, mert egyszerűen jó és kész.

Zene: So-So, szépen sikerültek, de annyira nem ragadott meg egyik sem. Azonban Junggigo 'Miss You In My Heart', Dear Cloud 'Love Again' és Yael Meyer 'No Matter How Hard I Try' című száma elég aranyos, ezeket jó hallgatgatni.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk 3 főhősét.
Park Min Young - Shin Chae Kyung: Élettel teli lány, aki gyerekkorában hamar magába bolondítja a herceget, s mikor felnő akkor sem lesz ez másképp. Nagyon tetszett a főhősnő üde karaktere, aki tényleg úgy viselkedett, mint egy fiatal. Első szerelmét még mindig nem tudta elfelejteni, ezért nemet mond a házasságra, igazi vénkisasszonynak számít, noha még mindig fiatal. Chae Kyung karaktere nagyon tetszett nekem. Valahogy annyira üde és aranyos volt, hogy a képernyőhöz szegezi a nézőt. A történelmi sorozatokban megkapjuk az általában magatehetetlen főhősnőket, de ő nem ilyen volt. Nagyon tetszett, hogy még a legvégén sem döntött igazán a két férfi között. Bár tudta kit szeret, barátjaként tekintett a királyra, és megvédte őt. Ez volt az, ami a legjobban tetszett benne. Hogy végig próbálta meggyőzni a királyt, hogy lehet más viszonyuk is a testvérével. Szóval big like a karakternek. Min Young szerepei közül szerintem tényleg messze ez volt a legjobb amit valaha láttam.
Yeon Woo Jin - Lee Yeok: Nagyon szereti testvérét, azonban mikor az elárulja, évekig olyan gyűlöletet és bosszút hordoz, ami képes volt ismét lábra állítani. Lee Yeok karaktere már annyira nem fogott meg, mint a főhősnőé. Nagyon tetszett, hogy sokszor inkább a szerelmet választotta, mint a bosszút vagy mint a trónt, de valahogy a környező tényezők nagyon nem neki kedveztek. Alapjáraton szerintem szerethető karakter volt, de a király annyira nagyon ütött a sorozatban, hogy az én figyelmem teljesen elterelődött róla, pedig Woo Jin volt a fő oka annak, hogy belekezdtem a sorozatba (Dong Gun-t nem is ismertem). Nagyon meglepődtem, mikor láttam, hogy Woo Jin karaktere mennyire komoly. Eddig mindig ilyen kis butuska szerepekben láttam, mindig hozta a vicces figurát, így nagyon meglepő volt őt most így látni, s egyrészt örülök neki, hogy végre mást is kipróbált, de szerintem a dilis figura sokkal jobban áll neki.
Lee Dong Gun - Lee Yoong: Egy lelkileg teljesen összetört férfi, aki nem tudja megemészteni a tényt, hogy öccse minden szeretet megkap (de most őszintén, ki tudná?). Saját apja is megveti őt, ezért lett annyira kegyetlen. A királyunk karaktere annyira, de annyira megdobta a sorozatot, hogy ha ő nem ilyen lett volna, szerintem egy átlagos 7 pontos sztori lett volna belőle. Annyira, de annyira erős volt a karakter, hogy egyszerűen nem tudtam a főhősre koncentrálni mellette. Lee Yoong egy hihetetlen összetört, szeretethiányos férfi volt, akiről üvöltött, hogy csupán azok szeretetére vágyik, akiket ő valójában legbelül szeret. Annyira, de annyira nagyon szerettem volna, hogy vele maradjon a főhősnő. Néha meglephetnének minket ilyen fordulatokkal, ezeket nem bánnám. Nem mindig a főhősnek kéne a befutónak lennie. De komolyan. Dong Gun-t eddig nem ismertem (??!!), de egy jó pár sorozatát már fel is írtam.

'Nem téged utáltalak. Hanem a tükörképemet a szemedben.'
Lee Yoong

'Lehet Yeok a király. Akkor én leszek Chae Gyung férje, a második államtanácsos veje, és a te fiad.'
Lee Yoong

'Felség. Kérlek, légy a lányom a következő életedben.'
Jasoon királynő

Történet: 9/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. idén a kedvencem lett (eddig). a Király mindet vitt. utána a 7 napos királynő. a történetet nekem jól varrták el.
  és valóban mind a 20 rész lekötött. ( az elején még finnyáskodtam, a lányka túl szeleburdisága miatt, és veszélyeztető cselekvéseit nem szeretem ha elfogadhatóvá teszik a forgatókönyvírók, merthogy fruska. na de végére okos nővé érett, békítőként. hercegben kevés életerő volt, majdhogynem anyai gondoskodásra volt szüksége a feleségétől. persze a gyengéd pillanatok szépek voltak.
  a Király sorsát annyira vágytam h így oldják meg, h megértsük, nem gyűlöletes király ő, hanem mélyen sérült lelkét igyekszik kordában tartani, de... és a 20. rész felemeli a helyére. nekem. őérte néztem, vártam a következő részeket, és benne a jeleneteit. remek színészi alakítás volt.és jó forgatókönyv.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyet értek, a király számomra is mindent vitt, nagyon szeretem, hogy a koreaiak szeretik mindig megértetni velünk a picit 'gonoszabb' szereplők nézőpontját is, így sokkal emberibbnek tűnnek. :)

   Törlés