The Last Empress

The Last Empress

Műfaj: dráma, romantikus
Részek száma: 52 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018 - 2019
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk a jelenben játszódik, de egy olyan világban, ahol Koreában alkotmányos monarchia van. Főhősnőnk, Oh Su Ni egy feltörekvő musical színésznő, aki kedves, mosolygós és vidám nő, és él-hal a fiatal és jóképű királyért. Pár váratlan fordulatnak hála úgy adódik, hogy a lány lesz a királyné, aki boldogan veti bele magát a hazás életbe, de arra cseppet sem számít, hogy a király személyisége valójában nem is olyan, mint amilyennek megismerte őt. Mindeközben megjelenik a jóképű de hűvös személyiségű Na Wang Sik is, aki testőrként fog a palotában dolgozni, azonban senki sem gondolná, hogy valójában bosszút állni jött a királyon és a családján.

Vélemény: Hu emberek, el sem tudnátok képzelni, hogy mennyire vegyes érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Vagyis sorozattal. Jó hosszú sorozattal. De kezdjük a legelején. Oh Su Ni a kedves nő megérkezik a palotába, ahol azt hiszi, hogy minden és mindenki szép és jó, de szép lassan rájön, hogy az a hely bizony velejéig romlott. Emellett kapunk két férfi főhőst is, akik, nos, többé kevésbé szerethetőek voltak.
A sorozat első fele nagyon tetszett nekem. Bár néha furcsa volt 1-1 jelenet, meg szerintem az operatőri munka is hagyott némi kivetnivalót maga után, de a sztorit érdekesnek találtam, főleg azért, mert folyton csavartak egyet a történeten, plusz a karakterek is a szívemhez nőttek. A fordulatos és izgis jelenetek mellett tetszett a sok aranyos és vicces pillanat is, amit belecsempésztek a részekbe. De aztán nem is igazán tudom, hogy mi történt.
A sorozat közepétől begyorsulnak az események, de úgy, hogy igazából olyan volt, mintha nagyon gyorsan le akarnák darálni az egészet annak ellenére, hogy még közel 10 rész hátra volt. Minden egyes részben csavartak egy újat a történeten, ami szerintem már kifejezetten idegesítő volt. Arról nem is beszélve, hogy a karakterek már-már nevetségesen és folyton folyvást csak fenyegették egymást, egymás alá ástak árkot.
Olyan volt, mintha folyton dobálnák egymást, az illető elesik, feláll, majd visszadob. Nem nagyon tudom mi értelme volt ennek. Csomószor tényleg már nevetségessé fajult ez a folyton és folyton visszatérő helyzet. Arról pedig nem is beszélve, hogy rettentően untam már a végére. Nagyon sajnálom, hogy ez lett belőle, mert én tényleg nagyon megszerettem a sorozatot az első pár hétben. Reméltem, hogy ennél jobban nem rontják már el.
Az utolsó 2 rész az egy vicc volt egyenesen, olyan szinten összecsapták, hogy az valami hihetetlen. Nem is értettem mi értelme volt ennek az egésznek. Pedig az alapsztori annyira, de annyira jó volt. Ebből annyira jó sorit tudtak volna összehozni, ha kicsikét odafigyelnek. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ez lett belőle a végére. Pedig még a jó színészek is adottak voltak. Én nem értem miért kellett ezt csinálni a sorozattal.
Összességében, nagyon, de nagyon szerettem a sorozat első felét, de a második fele számomra paródiává alakult és nagyon nehezen tudtam befejezni. A két színész alakítása miatt szerintem érdemes elkezdeni, plusz lehet, hogy nektek tetszeni fog ez az agyon csavargatás és fenyegetőzés, hisz mindenkinek más tetszik, de nekem sajnos nagyon elvette a kedvemet tőle. Ahh, de nagyon sajnálooooom ezt a sorozatot.

Zene: A zenék közül két szám maradt meg, az egyik Seo Ji An 'Only One Day', a másik pedig Jang Deok Cheol 'What Would It Be' című száma.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Jang Na Ra - Oh Ssu Ni: Kedves, életvidám nő, aki imádja a királyt, oda meg vissza van érte, így egy álma válik valóra amikor az megkéri a kezét. Tetszett, ahogyan SSu Ni megváltozik a sorozat alatt, ahogyan a bohókás lányból felelősségteljes nő lesz, ahogyan rájön, hogy mennyire undorító hely a palota, és ahogyan elhatározza, hogy véget vet ennek, de közben megmaradt a kedves és segítőkész oldala is. Ami miatt, ah vagyis nem is tudom. Nem haragudtam rá, mert teljesen megértettem, de tudjátok, hogy én mindig a szánalmas karaktert kedvelem a legjobban, és őszintén, a király karaktere valami brutálisan szánalmas volt, így amikor az kicsit menedékre vágyott volna a lány elfordult tőle (amit tényleg megértek mert ja, elég rondán viselkedett vele meg minden), de azért egy ici-pici megingást elvártam volna tőle, nem csak a sorozat legvégén. Mindenesetre a káosz ellenére szerintem szerethető volt a főhősnő. Kedvencem nem lett, de mindenképp szimpatizáltam vele a sorozatban.
Choi Jin Hyuk - Na Wang Sik: Kedves fiú, akinek tönkremegy az élete, így bosszút esküszik. Őszintén, Na Wang Sik karakterén annyira nem tudtam kiigazodni. Kicsit úgy éreztem, hogy összecsapták ezt az egész karaktert (nem a színész hibája!). Hol tök okosan tervezgetett, hol pedig olyan hülyeségeket csinált, hogy csak néztem magam elé. Tényleg, egyszerűen úgy össze lett csapva szegény karakter, pedig nagyon jóra számítottam a részéről, hisz mégiscsak bosszú meg szerelem meg ilyesmi. A befejezése is brutál rossz volt, én nem értem miért kellett ennyire elrontani ezt is. De még az összecsapottság ellenére is sokszor szimpatizáltam a karakterrel, Jin Hyuk-hoz nagyon illett ez bosszúszomjas, sajnálnivaló szerep, remélem még láthatjuk hasonlóban, ahol mondjuk kicsit jobban megformálják a karaktert, és hagynak a színésznek lehetőséget, hogy kibontakozzon és alkosson valamit.
Shin Sung Rok - Lee Hyuk: Királyként úgy érzi, hogy bármit megtehet. Tetteinek nincs súlya, ő a közepe mindennek. Lee Hyuk karaktere nagyon jó lett volna ha rá is kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnek, mivel ő is össze lett csapva. Alapjáraton egy olyan karakter lett volna, akit az elején utálunk, mert kegyetlen, önző, ravasz és csak a saját érdekeit nézi, aztán szép lassan rájövünk, hogy mennyire félre lett nevelve, hogy mennyire magányos, s mikor beleszeret a lányba akit az elején utál rájön, hogy menedéket talált a nőben, így mindenét feláldozza, hogy megvédje őt (de most őszintén, mennyire menő is lett volna ha ez ennyire szépen kirajzolódik). Az alapkoncepció ez volt igazából, de itt is ugráltak a karakterrel, hol ilyen hol olyan volt, nem volt meg ez a szép ív a fejlődésének hanem káoszba borult minden. Ettől függetlenül Sung Rok szerintem nagyot alakított, már nem győzöm kivárni mikor lesz végre valahára főszereplő egy olyan sorozatban, ahol végre megnyeri már magának a főhősnőt.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

2 megjegyzés:

 1. Nekem is hasonló véleményem volt, a történet, a figura kidolgozás, a vége felé a következetlenség, a legvége CJH kilépése miatti fércmunkával és sajnos azzal is, hogy hiába reméltem neki egy nagyszerű szerepet,ebben nem lehetett nagyot alakítani. Az pedig nekem is nagy hiányérzetem, hogy Shin Sung Rok-ot beskatulyázták negatív szerepkörbe. Nemrég láttam, a Thank You-t / egyik elsőjét/ahol, ha nem is lett nyerő, de nem is volt gonosz és élvezet volt ilyen szerepben látni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy neked is ilyen érzéseid vannak a sorozattal kapcsolatban.
   Shin Sung Rok szerintem legjobbak között van, s bár az általad említett sorozatot még nem láttam, a jövőben biztosan remek karakterei lesznek! :)

   Törlés