Aftermath

Aftermath

Műfaj: fantasztikus, romantikus
Részek száma: 1.évad - 5 rész , 2.évad - 6 rész (ezek 8-11 percesek)
Dátum: 2014
Csatorna: Naver TVCast (SNS)

Ismertető: Ahn Dae Yong véletlenül leesik a tetőről, s 3 nap után ébred fel a kómából. A balesetnek azonban van egy utóhatása: vörös és kék szemű emberek lát. Kezdetben nem érti, mi ez az egész, de hamar kapcsol, hogy a vörös szemű emberek hamarosan meghalnak, a kék szemű emberek pedig hamarosan gyilkolni fognak. Ahn Dae Yong előnyére fordítja a képességét, és életeket ment, majd mint egy szuperhőst ünnepli a média. Azonban szép lassan a fejébe szál a hírnév, és kezd megváltozni. A helyzetet még bonyolítja, hogy megjelenik egy srác, Kim Joon Go, aki ugyanolyan, mint ő, csak egy kicsit máshogy éli meg a helyzetet.

Vélemény: Az első percek nekem nagyon furcsák voltak, hihetetlen bénán lett megoldva a srác zuhanása, sütött róla, hogy ez mind hamis. Nagy késztetést éreztem, hogy kikapcsoljam, de szerencsére a kíváncsiság győzött, így végignéztem. A sztori érdekes, nem hétköznapi. Tetszett, ahogyan fel volt építve a történet, hisz szép lassan a senkiből lett valaki a srác, majd vissza az egész. Még egy vagy két kisebb fordulattal is megcsavarták a sztorit, s itt egyáltalán nem éreztem azt, hogy 8 percbe akarnak egy csomó mindent vegyíteni, és így csak egy összecsapott valami lesz. Ellenkezőleg. Szépen volt felépítve, ez a 11x8 perc tökéletes volt. Bár persze nem lett volna rossz, ha egy hosszú sorit csinálnak belőle, több fordulattal, több eseménnyel, de így is jó volt. Ajánlom tehát mindenkinek akinek van egy szabad délutánja, hisz hamar be lehet fejezni. Nagy dologra nem kell számítani, de már csak azért is érdemes megnézni, hogy hogyan változik a srác karaktere.

Zene: Bár rövid sorozat volt, én azért egy jó kis OST-ot hiányoltam belőle. A háttérzenékkel viszont semmi baj sem volt.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket sorjában.
Kim Dong Joon - Ahn Dae Yong: Tipikusan nem az a karakter, akit megszokhattunk a sorozatokban, hisz a hírnévvel egyetemben a beképzeltség is a fejébe szállt. Nem olyan "helyes" beképzelt volt ő, hanem az, akit legszívesebben megrugdosnánk. Tetszett, ahogyan fokozatosan ismertük meg őt, és ahogyan fokozatosan változott, szerencsére erre a dologra nagyon oda lett figyelve. Kicsit olyan pszichiátriai film beütése volt, de csak a karakter miatt. A színésszel először találkoztam, kicsit fura, de tökéletesen hozta a szerepét.
Kim Min Suk - Jo In Ho: Róla csak annyit, hogy nagyon megkedveltem, mert tipikusan a kis bugris gyerek volt, aki felvidítja a nézőt. Jo In Ho-val már találkoztam a High School Love On-ban, és remek volt újra látni.
Kim Geun Hyung - Kim Joon Go: Fura szerzet, aki ugyanazon a "folyamaton" esett át, amin Ahn Dae Yong is, csak ő egy kicsit máshogy dolgozta fel a történteket. Érdekes volt, hogy a két srácot egymással szembe állították, ezáltal érzékeltetve, hogy ahány ember, annyi "megoldás" egy problémára. A színésszel először találkoztam, de remélem még fogok valami jó kis thrillerben, mert nagyon el tudja játszani az ijesztőt.

Történet: 5/10
Zene: 4/10
Színészek: 5/10
Karakterek: 5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése