God's Gift - 14 Days

God Gift's - 14 Days

Műfaj: melodráma, fantasztikus, thriller, akció
Részek száma: 16
Dátum: 2014
Csatorna: SBS

Ismertető: Kim Soo Hyun egy bűnügyi csatornánál dolgozik, férje pedig ügyész. Egyetlen kislányuk van, aki bár nem túl okos, mégis nagyon rendes és segítőkész. Egyik nap aztán élő adásban elrabolják a kislányt, majd egy hét múlva megtalálják a holttestét egy tóban. Soo Hyun öngyilkos akar lenni, és pont ugyanakkor akarják eltenni láb alól a volt nyomozót, Dong Chan-t. A férfi azonban megmenti magát és a nőt, majd 14 napot visszaugranak az időben, így lehetősége van az anyának megmenteni a lányát, Dong Chan pedig segíteni fog neki. Azonban ahogyan telnek a napok egyre több emberről derül ki, hogy részese a gyilkosságnak és egyre inkább fordulnak rémálomba az események.

Vélemény: A nemrég befejezett családi melodráma után thrillerhez volt kedvem, és egyből ez a sorozat jutott eszembe, hisz nagyon régóta tervezgettem megnézni. Thriller meg nyomozósdi kellett nekem... megkaptam. Őszintén az első 4 rész engem lehengerelt, egyrészt nagyon érdekes és megható volt, másrészt kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki az egészből. A 4. rész végén elgondolkodtam, hogy hogy fogják folytatni, hisz a végtelenségig nem lehet nyúzni a sztorit.
Aztán meglepődve láttam, hogy egyre újabb és újabb nyomok bukkantak fel, egyre több és több ember lett érintett az ügyben. Ez egyrészt írtó jó volt, hisz a néző lépésről lépésre halad a főhőseinkkel, nagyon bele tudtam élni magam az egész nyomozósdiba. Aztán azon kaptam magam, hogy nem értem mi a fene folyik itt. Talán a 13. rész volt, ahol végleg összegabalyodtam, elvesztettem a fonalat, és már nem értettem, hogy akkor most ki kicsoda, ki a jó és ki a rossz, ki ölte meg végül a kislányt és miért. 
De nem hagytam abba, mindenképp folytattam és miután abbahagytam, leírtam magamnak, hogy mi is volt (ezt a kis jegyzetet a bejegyzés alatt megtaláljátok, segítség lehet azoknak akik látták a sorozatot, de nem értették, hogy mi történt). És végül tisztázódott a kép, és csak annyit tudtam mondani: azt a mindenit. A forgatókönyvíró előtt emelem kalapom, egy ilyen sztorit összerakni nem semmi. A gond csak az előadással volt. Talán jobb lett volna, ha megtoldják pár résszel, hogy kicsit legyen idő felfogni a dolgokat.
Aztán ami még kicsit furcsa volt nekem, az maga ahogy elkezdődött. Ha belegondolunk a nő helyzetébe, hogy mit tennénk ha tudnánk, hogy 14 nap múlva elrabolják a gyermekünket és megölik. Ahogy neki is, az lett volna az első gondolatunk, hogy elmenjünk jó messzire. Nem értem miért adta fel első próbálkozás után. Elmentem volna jó messzire, ha kell 100x is megvettem volna a repülőjegyet. De tegyük fel, hogy nem lehetséges. Akkor magamhoz láncolom a gyereket és kész.
Ennek ellenére a nő ugyanúgy otthagyta másoknál, hogy vigyázzanak rá, és nem tudott volna beszélni a gyerek fejével, hogy ne menjen el sehová sem egyedül. Oké, hogy az ügyön dolgozott, de én akkor sem tudom teljesen felfogni, bár az is tény, hogy én nem vagyok még anya. De ha öcsémről lett volna szó, szerintem elbújtam volna egy ház alatti bunkerben és ott lettem volna 14 teljes napig vele, míg el nem múlik ez az egész rémálom. Ez volt az, amit le kellett nyelnünk.
Aki szereti végigkísérni egy gyilkosság menetét annak mindenképp ajánlom a sorit, mert nézeti magát, unalmasnak egy cseppet sem unalmas. Amit én ajánlani tudok, hogy a 16 részt mindenképp 2-3 nap alatt kell megnézni (én első nap 6 második nap pedig 10 részt néztem), hogy összeálljon a kép. Ha úgy szeretnénk megnézni, hogy hetente 1-2 részt akkor semmiképp sem ajánlatos, mert annyi sok minden történik, annyi név és annyi gyanúsított van, hogy az ember mégjobban összekuszálódik. De összességében elmondva megfelelt az igényeimnek, pont ilyenhez volt kedvem.

MAGYARÁZAT: [spoileres]
A sok kavalkádból végül az lett az egész lényege, hogy az elnök fia ölte meg anno a nőt, de mivel mégis csak ő az elnök fia, a főügyész pasi segítségével rákenték az egészet főhős csávó bátyjára, aki azért mondta, hogy ő tette, mert a félhomályban mikor meglátta a gyilkost azt hitte az öccse az (annak a kabátja volt rajta).
A kislány apja dolgozott ezen az ügyön és rájött, hogy valami nem stimmel. Mivel bizonyíték volt nála, a nagyokos elmondta a főügyész hapsinak, aki emiatt elrabolta a lányát és ezzel zsarolta, de a kislányt mindenképp meg kellett ölni, mert látta a fényképeket, amin az elnök fia épp elköveti a gyilkosságot.
A többi gyilkos és megannyi bonyodalom már csak hab volt a tortán, hogy kicsit kidíszítsék az ügyet (mint például No Min Woo karaktere, akinek a bátyja szintén ott volt a gyilkosságkor).
Tehát aki végül megölte a kislányt az maga a főhős pasi volt, pont ő, aki 14 vagy hány részen keresztül mindent megtett azért, hogy előkerítse őt. És úgy szedték rá, hogy miután jó sok alkoholt juttattak a szervezetébe, felhívta egy nő, akire azt hitte hogy az anyja, és aki bevallotta neki, hogy ő ölte meg a lányt (a nőnek oka volt megölni a kislányt, mivel a bátyó eseténél ugye a kislány apja volt az ügyész, ő pedig könyörgött neki, hogy vizsgálják újra az esetet). Mivel a hapsi félt, hogy az anyját lecsukják, ezért a gyilkosságot magára vállalva bedobta a kislányt a vízbe (aki ugye majd megfullad), ahol legelső részben megtalálták a holttestét. A főügyész képeket készíttetett az esetről, amit megkapott kislány apja, ezért az elintézte, hogy megöljék a lánya gyilkosát, és pont akkor akart öngyilkos lenni a kislány anyja is, és itt történt, hogy 14 napot visszaugrottak az időben.
A hapsi pedig azért fulladt bele végül a vízbe, mert az a vudus nőci azt mondta, hogy a 2 sorsból csak 1 maradhat fent, tehát ergó (gondolom én, hisz csak így van ételme), ha a hapsi simán kisétál a gyermekkel, akkor valószínű az meghalt volna. Valamit valamiért, a pasi meghalt azért, hogy a kislány élhessen.
Tehát összességében ezt sikerült kiokoskodnom az egészből, nagyon törtem a fejem, hogy akkor mint és hogy, de így végigolvasva van értelme, kivéve talán annak, hogy a főhős pasas meghal, az még mindig kicsit ködös.


Zene: A háttérdalok kimagaslóan jók voltak, nagyon megadták a sorozat hangulatát. Amit én hiányoltam, az egy jó kis szám, ugyanis nem volt benne. 

Szereplők: Akkor lássuk csak főhőseinket külön külön.
Lee Bo Young - Kim Soo Hyun: Nagyon szereti kislányát, de nem épp mondható mintaanyának. Miután meghal kislánya rájött, hogy mit rontott el. A sorozat egy koreai mesével kezdődött, ami szerintem eszméletlenül passzolt a sorozathoz. Soo Hyun életét cseppet sem féltve mindent megtett, hogy kislánya biztonságban legyen, s eközben kicsit meg is őrült, ami szerintem abszolút érthető volt, hisz mégis csak a kislányáról van szó. Az lett volna a fura, ha teljesen nyugodtan, mindent átgondolva cselekszik. Még a gyilkosság előtt azonban szerintem elég beképzelt egy nő volt, nagyon nem kedveltem őt. Aztán ebből kicsit visszavettek, de mégis ott volt az a kezdeti rossz érzésem iránta. Talán ez volt az, ami miatt hiányosnak éreztem a karaktert. Bo Young szerintem nagyon illett a szerephez, azt nem tudom eldönteni, hogy miatta éreztem beképzeltnek a karaktert, vagy az volt, neki csak el kellett játszania.
Cho Seung Woo - Ki Dong Chan: Ex-nyomozó, akinek a bátyja börtönben ül egy gyilkosság miatt. Mikor legelőször megláttam a hapsit a nő lakásán én nem tudtam, hogy ő lesz a főszereplő. Aztán amikor ott volt a börtönben mondom csak rá keresek, hogy ő most akkor kicsoda, mert úgy tűnt elég nagy figyelmet szenteltek neki. Dong Chan szerintem egy eszméletlen rendes hapsi volt, aki tájszólásával és mimikájával elcipelte az egész hátán a sorozatot, a többi karakter mellett nagyon kiemelkedő volt. Nagyon sajnáltam és nagyon szerettem őt, kicsit reméltem, hogy összejön a kislány anyjával, szerintem nagyon szép lett volna. A színész számomra totál ismeretlen volt, nem is csoda hisz ezen kívül csak 1 sorozatban szerepel. Emiatt kicsit féltem is, de mit ne mondjak, ez a hapsi eszméletlen, én nagyon megkedveltem őt, remélem a jövőben nagyon sok sorozatban fog még szerepelni.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10  

4 megjegyzés:

 1. Most bukkantam erre az oldalra.Köszönőm a lenyűgöző írásodat,de szeretném megkérdezni,hogy hol tudnám megnézni ezt a filmet.
  További szép estét.
  Üdvözlettel Erzsébet

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt online nézhető:
   http://www.sorozat-barat.club/video/search?s=g%C3%B3&seriesid=2386

   Törlés
 2. Talán két hónapja kezdtem el doramákat nézni, illetve kpopot hallgatni. Ha új sorozatot keresek magamnak, mindig ez az egyik oldal, ahol elsőként nézek szét. Imádom a véleményeidet olvasni! :)

  Ó, és ezen kívül, lenne egy olyan kérdésem, hogy meghívót esetleg tudnál küldeni nekem ehhez az oldalhoz (sorozat-barát)? Vagy hát igazából bárki. Csak mert sok olyan sorozat van itt fent magyar felirattal, ami máshol egyáltalán nincs, én viszont szeretném látni.
  kalman.cintia@citromail.hu
  Előre is köszönöm, ha valaki meglep egy meghívóval! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először is nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! :)
   Sajnos én nem használom ezt az oldalt, viszont ha írsz a doramafan nevű facebook csoportba valaki biztosan tud segíteni, nagyon aranyos ott mindenki, írj oda bátran! :)

   Törlés