Handsome Guy and Jung Eum

Handsome Guy and Jung Eum ~ The Undateables

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2018
Csatorna: SBS

Ismertető: Történetünk főhőse, a jóképű és gazdag Hoon Nam barátjának segít és cikkeket ír helyette egy híres újságba a szerelemről. Mindenki oda meg vissza van a tudásától e téren, azonban ő maga még soha sem volt szerelmes. Főhősnőnk ezzel szemben egy randicégnek dolgozik, ahol embereket szerződtetnek, majd az ideális paraméterek kiválasztása után randit hoznak össze a tagoknak. Ők ketten egy véletlen folytán találkoznak, majd újra és még egyszer újra, míg végül a lány megkéri őt, a 'gurut', hogy segítsen neki a cég legnehezebb tagjainak megtalálni az ideális párt. Hoon Nam először teljesen elutasítja a nőt, de aztán egy kis apróságnak hála eldönti, hogy besegít, azonban mit sem sejti, hogy az akcióik közben ő maga is szerelmes lesz.

Vélemény: Ha felteszem, hogy idén mondjuk 5 sorit vártam / várok a legjobban (többet azért), akkor ez a sorozat biztos, hogy benne van. Szerintem jól tudjátok, hogy ezen a kerek világon senki sem várta jobban már, hogy Gung Min végre főszerepben tündökölhessen, ezért minden sorozata kötelező számomra. Az még ráadás volt, hogy Jung Eum játszotta a főhősnőt, akit szintén nagyon szeretek. Így mondanom sem kell, hogy mennyire izgatottan kapcsoltam be az első részt.
A sorozat sajnos nem volt olyan híres sem a magyarok körében (bár ez gondolom a magyar felirat hiányának köszönhető), se a külföldiek körében, amit nagyon sajnálok, mert a sorozat nagyon jó. Nincsenek benne eget rengető fordulatok, sem bonyolult családi kapcsolatok, sem könnyfacsaró jelenetek, mégis a maga módján annyira szerethető volt az egész, hogy borzasztóan sajnálom, amiért máris vége van. Szívesen elnézegettem volna még őket pár részig, mert tényleg imádnivalóak voltak.
Kapunk egy gazdag főhőst, aki talán kicsit beképzelt, de mégis különbözik a megszokott ilyen jellegű szereplőktől. Hozzá kapunk egy nagyon aranyos nőt, akinek elég sok minden történt az életében, mégis megpróbálja a jó oldalról megközelíteni a dolgokat. Ők ketten együtt pedig imádnivalóak voltak. Bár a sorozat alapvetően egy romantikus - vígjáték volt (ami igaz is), de azért kellő mennyiségű drámát is kapunk hozzá de meglepő módon egyáltalán nem volt túldramatizált.
Nagyon tetszett, hogy a két főhős, de főleg Hoon Nam életéből kimaradt a gyerekkor, aminek köszönhetően, akármennyire is tagadja, vágyik azokra a kis buta dolgokra, amiket akkor nem kaphatott meg. Az pedig ráadás volt, hogy Jung Eum felismerte, hogy mennyire szeretné ezeket a dolgokat a férfi, és szó nélkül megadta neki. Nagyon, de nagyon szerethetőek voltak ketten, azt sem bánnám, ha lenne még egy sorozat pont velük, ilyen karakterekként. Imádnivalóóóóaaaaak.
Ami megint nagyon tetszett, az Hoon Nam családja volt. Bár gazdag családból származott, az anyja pedig mostohaanya volt, mégsem olyan volt az egész, mint amit megszokhattunk. A maguk módján szerették egymást, a szüleik nem szóltak bele a kapcsolatába, a testvérei pedig nagyon nagy fazonok voltak, nem harcoltak egymással, sokkal inkább azon voltak, hogy közösen oldják meg a családi ügyeket. Mindenkit nagyon megszerettem (milyen meglepő xD).
Vígjátéknak abszolút az volt, rengetegszer nevettem rajta. Gung Min bár tökéletesen és lenyűgözően alakítja a pszichopata gyilkost, de ez a komikus figura még annál is jobban illik hozzá, imádom őt úgy ahogy van, komolyan mondom. Ami még nagyon - nagyon tetszett nekem, azok a kis párok voltak, akiket ők ketten hoztak össze. Jaj, nagyon élveztem nézni őket, mindet imádtam, de főleg annak a lánynak a története tetszett nagyon, aki nem ismerte fel az embereket az arcukról.
Az összes kis történet nagyon aranyos volt benne és szépen megmutatta, hogy a szerelemhez nem kell tökéletesnek lenni, előbb utóbb mindenki megtalálja a párját, aki elfogadja őt olyannak, amilyen. És ahogy egyre több és több párt hoztak össze, úgy kerültek ők is egyre közelebb egymáshoz. Bár tény, hogy Joon Soo-ért néha megszakadt a szívem, de szerencsére nem hagyták csapnivaló helyzetben őt, nem marad semmilyen rossz érzésünk a sori végén.
Összességében, ahogy láthatjátok, én imádtam a sorozatot, idei kedvencek között biztosan benne lesz. Nem nagy szám az egész, de ez a 16 rész olyannyira szerethető volt, hogy biztosan megnézem majd mégegyszer a jövőben. Mindenképp nézzétek meg, reméljük lesz rá magyar felirat is, mert olyan sorozat ez, ami megéri, hogy mindenki láthassa. Remélem sokan megfontoljátok, hogy megnézitek a bejegyzésem elolvasása után és sokatoknak okoz kellemes perceket majd.

Zene: Nagyon, nagyooooon cukik voltak, négy szám telón is marad: Bumkey 'I Can Go Back', Sonnet Son 'I Might Have Loved You First', Huh Gak 'If It's Not You' illetve Yoo Yeon Jung 'Your Name' c. száma is imádnivalóra sikerült.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Namgung Min - Hoon Nam: Gazdag pasi, aki okos, jóképű és mindenki szereti, de valójában nagyon gyerekes, akinek sajnos a gyerekkora kimaradt, így nem tudott igazán felnőni sosem. Hoon Nam imádnivaló volt (nem tudom hányszor fogom nektek leírni még ezt a szót ebben a bejegyzésben). Az tuti, hogy kedvenc karakterek között idén benne lesz. Annyira aranyos volt, ahogyan folyton eljátszotta a nagy férfit, közben pedig annyira gyerek volt még (nem gyerekes!). Egy védőfalat vont maga köré és saját magát is becsapván azt hitte, hogy minden rendben van vele. Az is imádnivaló volt, ahogyan ő, a randiguru beleszeret ebbe a kissé dilis csajba úgy, hogy ő maga sem veszi észre, csak azt, hogy várja már mikor bukkan fel újra. Gung Min kedvenceim között van, de ezt nem kell nektek elmondanom, hisz tudjátok mennyire imádom őt. Most sem hazudtolta meg magát, apait anyait beleadott a szerepébe, ami látszik is.
Hwang Jung Eum - Jung Eum: Kedves lány, aki igazából csak sodródik az árral, de azt pozitívan teszi. Jung Eum karaktere nagyon cuki volt, aki egyszere volt nőies és gyerekes is, nagyon tudta, hogyan kezelje a főhőst. Tetszett, hogy megértette őt akkor is, mikor az nem mondott semmit. Volt köztük természetesen egy kis 'se veled se nélküled', de valamilyen szempontból jogos volt a nő részéről, plusz aztán hamar meg is bocsátott. Úgy gondolom, hogy ez a karakter volt tökéletes a főhősünk mellé. Világéletemben úgy véltem, hogy Jung Eum tökéletes doramapárja Ji Sung, de most, hogy Gung Min mellett szerepelt, valahogy hihetetlenül megszerettem őket együtt. Annyira, de annyira remélem, hogy a jövőben lesz még sorozatuk együtt. Akár dráma, akár vígjáték, igazából akármi, csak lássam őket még együtt.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

3 megjegyzés:

 1. A feliratot hogyan tudom letölteni. köszönöm a választ előre is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziaa, a feliratot most készítik, innen le tudod tölteni:
   https://azsiaekkovei.hu/kdorama/handsome-guy-and-jung-eum

   Törlés
 2. De jó, hogy ajánlottad épp valami könnyed, vicces sorozatra vágytam, ami nincs túldramatizálva és nem is egy szirupos love story. Úgy látom ez pont ilyen lesz. Már fenn van a sorozatbaráton a fordítása. Nagyon tetszik, sztem nekem is kedvenc lesz. XD XD

  VálaszTörlés