Something About 1%

Something About 1% ~ 1% of Anything

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16 (ezek olyan fél órásak)
Dátum: 2016
Csatorna: Dramax

Ismertető: Lee Jae In nagyon okos, helyes, tökéletes partiarcnak számít azt kivéve, hogy nagyon arrogáns, ezért az emberek nem szeretnek a közelébe kerülni. Eltökélten dolgozik, hogy nagyapja ráhagyja a hatalmas céget. Az öreg azonban tudja, hogy nincs rendben unokája, így megzsarolja: randiznia kell egy kedves és folyton mosolygós tanárnővel, akivel még soha életében nem találkozott, ha meg akarja kapni a céget. Először teljesen elveti az ötletet, hisz nem éppen jönnek ki túl jól, azonban a cég érdekéért mindent: szerződést köt a nővel, amiben meghatározzák, hogy a héten melyik nap találkoznak és ki mit dönt el a kamukapcsolatban. Azonban a dolgok rendje és módja szerint a kőszívű Lee Jae In fejét hamar elcsavarja a tündéri Kim Da Hyun.

Vélemény: Abszolút tisztában voltam vele, hogy milyen sztorit, kimenetelt és befejezést kap a sorozat. Olyan igazi tipikus romantikus vígjátékosat, ami folyton és folyton ugyanazokat a dolgokat hozza fel, mint a többi ezer sorozat. Mindezeket tudva természetesen azért kezdtem bele, mert pont ilyenhez volt kedvem. Amikor úgy érezzük, hogy kicsit pihenni kell két komolyabb sorozat között, szerintem az ilyen kis rövid tipikus romantikus sorozatok tökéletes választásnak bizonyulhatnak mindenkinek.
Igazából nem is nagyon van mit mondanom. A sztori aranyosan indul, tele van élettel és vicces jelenetekkel, nagyon aranyos volt együtt a két főhős, főleg az elején, amikor a végtelenségig marták egymást és tapostak bele egymás büszkeségébe. Aztán természetesen jön a nagy romantika. Ezeket a jeleneteket szerintem sikerült igazán csöpögősre megcsinálni, olyan igazi kis tündérmese volt, ahol a szegény, mosolygós lányba beleszeret a kőszívű és gazdag és a kimondhatatlanul arrogáns srác.
A végén természetesen elkerülhetetlen a túldramatizálás, aminek ez esetben sem örültem annyira, de már azt hiszem kezdem megszokni, hogy szeretik ezt csinálni a koreaiak, nincs mit tenni ellene, túl kell élni. Őszintén én mást nem is nagyon tudok mondani a sorozatról, csak amit legelőször. Ha két komolyabb sorozat egy kis agyi kikapcsolódásra vágyunk, olyan tipikus romantikus, mosolygós sorozatra, akkor ez szerintem remek választás lehet, főleg, hogy ezúttal Ha Seok Jin a főhősünk.

Zene: Az egyetlen kis ost aranyosra sikeredett, illett a sorozatra, de annyira nem nyert magának, hogy a telefonra is letöltsem, szóval itt kicsit elégedetlen vagyok.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk két főhősét sorjában.
Ha Seok Jin - Lee Jae In: Igazi beképzelt pasi, aki ezúttal nem apuci kicsi fia, hanem a saját lábán áll (talán túlságosan is), és folyton dolgozik, hogy az övé legyen a nagyapja cége. Jae In tényleg olyan tipikus főhős volt, akiben pluszként volt egy jó nagy adag pimaszság. Szerintem nagyon aranyos volt, ahogy folyton zavarba jött a tanárnőtől, és próbálta a maga oldalára fordítani a helyzetet. Ha Seok Jin-t eddig csak egy szerepben láttam, ott sem volt főszereplő, így nagyon örültem, mikor végre lehetőségem nyílt másban is látni őt. Tervezem megnézni az idei másik főszerepét is, szóval remélem hamarosan tudok róla majd ott is írni.
Jeon So Min - Kim Da Hyun: Már bőven benne van a korban, de nem találta meg a számára megfelelő férfit. Ez azonban nem lombozza le, minden nap boldogan megy az iskolába tanítani a gyerekeket. Da Hyun is olyan tipikus női főhős volt: kis angyal, aki mindig segít, így kelti fel a gazdag férfi érdeklődését (vajon ez tényleg így működik? :DD). Az elején nagyon kedveltem őt, a végére már kicsit sokat hisztizett és sokat sírt (a tipikus főhősnőkhöz híven), de tényleg aranyos és szerethető volt. A színésznővel még eddig nem találkoztam, szóval még nem nagyon tudok mit írni róla, majd a jövőben remélem lesz alkalmam főhősnőként látni őt.

Történet: 7/10
Zene: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése