Sorozat: Grand Prince

Grand Prince

Műfaj: történelmi, romantikus, melodráma
Részek száma: 20
Dátum: 2018
Csatorna: CSTV

Ismertető: Történetünk főhőse Lee Whi, a jóképű herceg, aki éli gondtalan életét miközben csak úgy buknak rá a nők. A trón cseppet sem érdekli, sokkal inkább a művészet, ellentétben bátyjával, Lee Kang-al, aki mindenáron meg akarja szerezni a trónt a valódi örököstől. Mindketten menthetetlenül szerelmesek lesznek Ja Hyun kisasszonyba, aki bár nemes családból származik, sokkal jobban szeret kiosonni és festeni. Bár ő és Lee Hwi kezdetben utálják egymást, hamar lángra lobban köztük a szerelem, azonban a trón körüli harcok, a hirtelen bekövetkező események és Lee Kang mesterkedése miatt nem olyan biztos, hogy ők ketten együtt tudnak maradni.

Vélemény: Huh, nagyon régen írtam ismertetőt utoljára, furcsa megint itt ülni és egy sorozatról írni. Az elmúlt pár hónapban nem sok sorozatot tudtam nézni, egy kezemen meg tudom nektek számolni, hány futó sorozattal tudtam tartani a lépést egy darabig. Az ok, amiért ez is közéjük került az az, hogy már nagyon, de nagyon szerettem volna történelmi sorit nézni, mert komolyan, már idejét sem tudom mikor láttam utoljára. 
Bár az is tény, hogy mostanában nem is indult semmi sem, ami kicsit szomorú, mert van amikor sokkal inkább néznék történelmit. Így képzelhetitek mennyire boldog voltam, mikor láttam, hogy hamarosan indul, az pedig hab volt a tortán, hogy a három főszereplőt szeretem. Sajnos azonban nem azt kaptam, amire számítottam, pedig ajj annyira nagyon-nagyon szerettem volna, hogy tetszedjen ez a sorozat. Annyira nagyon, de nagyon...
Igazából pontos okot nem tudok mondani, hogy miért nem tetszett. Az elejétől egyre gyűltek és gyűltek a dolgok, s hamar oda jutottam, hogy már csak azért nézem hogy vége legyen. Pedig tényleg, komolyan mondom nektek, nagyon szerettem volna szeretni, elfogultan ragaszkodtam hozzá. A legelső dolog, amikor már lelkesedésem vesztettem az a szerelem fellángolása volt főhőseink között. Mert sajnos sikerült relrontani.
Hiányoztak azok a részek, ahogy egymásba szeretnek. Borzasztóan összecsapták: egyik jelenetben még marták egymást, a következőben pedig már halálosan szerelmesek lettek egymásba, képesek lettek volna az életüket odaadni a másikért, holott szinte alig ismerték egymást. Ezen én nagyon nehezen tudok túllendülni, s tudom, hogy sokan vannak ezzel így. Hiányoztak a részek, ahol megismerték egymást.
De ha ezen még túl is teszi magát az ember, akkor ott van a főhősnő. A színésznőt nagyon tudom szeretni, mert borzasztóan aranyos, de a karakterétől sajnos a falamat is lekapartam képzeletben, részenként 10x, minimum. Semmit sem csinált csak nyafogott, a srácon kívül mindent és mindenkit elutasított, eljátszotta a komoly nőt majd folyton arról beszélt, hogy ő mennyire megváltozott, és milyen nehéz volt neki végig minden.
Tetőpontja az egésznek pedig az volt, hogy annyira kiszámítható volt az egész sorozat, hogy fogadni is lehetett volna rá. Minden pontosan ugyan úgy, de tényleg ugyan úgy történt, ahogyan a többi sorozat miatt azt gondolhattuk, abszolút semmi meglepetés nem ért minket, ami azért nem jó, mert ha valaki már sok sorozatot látott, akkor nem tudják az események fent tartani a figyelmét. Pedig végig néztem a 20 részt.
Ettől függetlenül nem mondanám azt, hogy rossz sorozat volt. Si Yoon nagyszerű színészkedése (amin ismét és ismét csak meglepődöm) és Sang Wook karaktere rengeteget dobott rajta, én úgy gondolom, ha valaki igazán szereti őket, akkor megéri vetni egy pillantást erre a sorira. Egyértelmű, hogy nem lett kedvencem, sok részt untam és voltak dolgok, amik nem tetszettek, de ettől függetlenül nem érzem azt, hogy bánom amiért megnéztem, szóval vessetek rá egy pillantást, hátha nektek tetszeni fog.

Zene: Sajnos sok szám nem készült a sorozathoz, amiért szintén mérges vagyok, hiszen az olyan igazi nyálas számok (amiket annyira imádok) mindig a történelmi sorik alatt mutatnak a legjobban, ajj de nagyon szép jeleneteket tudnak csinálni. A két számból Seung Yeon Sung 'Love is So Mean' c. száma viszont megtetszett.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön-külön.
Yoon Si Yoon - Lee Whi: Igazi macsó srác, aki szereti bolondítani a lányokat, s tudja jól, hogy mennyire jóképű. A sorozat végére azonban kész férfivá válik. Lee Whi karaktere volt az, ami szerintem tartotta bennem a lelket a 20 rész alatt. Nem volt olyan hű de nagy szám az egész, de valamiért Si Yoon annyira át tudta adni a karaktere érzéseit, hogy folyton csodálkozva merengtem, hogy ez valóban az a Yoon Si Yoon, akit évekkel ezelőtt láttam képernyőn szerepelni zöldfülüként. A nehézségek és az események alakították a bolondos, kicsit idegesítő srácot olyan férfivá, aki kész arra, hogy megvédje a családját és a szeretteit, kész arra, hogy vezesse az embereket. Bár tipikus karakter volt, mégis szépen láthattuk a változást, ahogy egyre inkább megkomolyodik. Si Yoon pedig csak tapsot és tapsot érdemel, mindent megtett azért, hogy lábon tartsa a sorozatot.
Jin Se Yun - Sung Ja Hyun: Engedetlen lány, aki bár szereti családját, folyton elszökik és a maga feje után megy. Ahogy fent is említettem, sajnos nagyon nem sikerült őt megkedvelnem, pedig a színésznő nagyon aranyos. De annyira magatehetetlen nő volt, hogy fájt néznem. Az tény, hogy szerette a főhőst, de annyira nagyon, hogy az már egyenesen idegesítő volt. Nem érdekelte semmi és senki, még a saját családja sem, csak Hwi csak Hwi, folyton őt hiányolta, ha meg vele volt mindig arról beszélt, hogy neki mennyire nehéz, hogy mennyire szereti és hogy ő mennyit változott míg távol voltak egymástól. Tudjátok, hogy a belevaló karaktereket szeretem, akik tesznek valamit a sorozatban, nem csak sajnáltatják magukat, de ezúttal is egy ilyen karaktert kaptunk sajnos. Nagyon remélem, hogy Se Yun következő karaktere sokkal sokkal jobb lesz ennél.
Joo Sang Wook - Lee Kang: Mindent és mindenkit képes félresöpörni azért, hogy az övé legyen a trón. Már a legelején tudja az ember, hogy ő lesz az a 'gonosz' karakter, akit hamarosan úgyis nagyon fogunk sajnálni, mert tuti, hogy szeretethiányos a pali. Lee Kang karakterére is azt tudom mondani, hogy nagyon tipikus volt, de nekem a gyengepontjaim az ilyen látszólagos gonosz karakterek, akiknek van valami a háttértben, ami miatt kényszeresen bebeszélik maguknak, hogy ők rosszak. Lee Kang sem volt több, mint amit már láthattunk eddig, de ott volt a helye a soriban, és sajnáltam is őt. Sang Wook-ot nagyon jó volt látni ilyen szerepben is, ha belegondolok, szerintem nem is láttam még tőle történelmi szerepet. Ő és Si Yoon tartották a lelket a sorozatban.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése