Sorozat: The Liar and His Lover

The Liar and His Lover

Műfaj: romantikus, vígjáték (?)
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: tvN

Ismertető: Főhősünk Kang Han Kyeol, aki híres zeneszerző, a Cold Play című hatalmas rajongói táborral rendelkező együttesnek volt tagja, de elhatározta, hogy inkább a színfalak mögül segíti barátait a zenéivel, K néven. Együtt van a szintén híres Chae Yoo Na énekessel, azonban kapcsolatuk nem épp felhőtlen, hisz a srác személyisége kicsit távol áll a tökéletes szőke hercegétől. Történetünk főhősnője pedig a középiskolás és mindig vidám Yoon So Rim és 2 barátja, akiknek nagy álmuk, hogy egyszer híresek lesznek. So Rim nagy rajongója a Cold Play-nek és K zeneszerzőnek is, még ha nem is ismeri a kilétét. Egyik nap teljesen véletlenül összefut Kang Han Kyeol-lal (nem tudja ki ő) és azonnal beleszeret a srácba, valamint a fiút is megingatja a lány. So Rim azonban hamarosan lehetőséget kap, hogy az egész világ megismerhesse a hangját.

Vélemény: Mikor megérkeztek a sorozathoz az előzetesek, tűkön ülve vártam már a pillanatot, amikor végre elindul. Aranyosnak, szépnek és szórakoztatónak ígérkezett az előzetes alapján. De sajnos csak ígérkezett. Már ezerszer megfogadtam magamban, hogy nem fogok nagyon várni egy sorozatot sem, mert ha véletlen az rossz, akkor nem lesz nagy a csalódás. Hát sajnos most megint beleestem a saját csapdámba. Na de lássuk csak akkor a sorozatot és a benne lévő dolgocskákat.
A sorozat viszonylag érdekesen indít, van egy lány aki imád énekelni és van egy srác a szeretett együttesével, aki próbál elrejtve maradni a szereplés elől miközben mesterműveket ír. Bár a sztori tényleg elmehet még érdekesnek is, az első 2 rész már összeomlott bennem, és tudtam, hogy ez nekem nem fog tetszeni. De vegyük csak sorra a dolgokat. Ami legelőször szemet szúrt az a két főhősünk. Egyértelmű, hogy egy olyan sorit nem lehet élvezni, ahol a két főhős... hát... nem épp toppon van... értitek...
És itt sajnos mindenhol voltak, csak toppon nem. A csaj állítólagos vidám jelleme és kedvessége ellenére rengetegszer sírt és hisztizett, az úgynevezett legjobb barátait meg nem egyszer hagyta faképnél. Utána a végén hiába volt a nagy drámaiság, hogy ő nélkülük bizony semmit sem csinál... hát kérem szépen. Főhősünk szintén idegesítő volt, a folyamatos dühkitöréseiből hamar elegem lett, sokszor pedig annyira hisztizett, hogy a főhősnő is megirigyelhette volna. Tényleg rossz volt.
A másik dolog, amiben nagyon csalódtam, az maga a zene. A csaj állítólagos angyal hangja inkább egy sipogó kacsára emlékeztetett (nyilván van akinek ez tetszik, de nekem a nyávogás nem ének), a többi zene semmilyen volt, hiába volt egy tonna ost a sorozathoz. De sebaj! Ott a romantika... na igen, a romantika. Főhősnőnk az első részben beleszeret főhősünkbe, egyből, amikor megpillantja rájön, hogy ő lesz élete szerelme, és semmi másról nem szól onnan, csak nyálcsorgatásról.
Arról meg nem is beszélve, hogy 3 pasi is szerelmes volt a csajba (?!). Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem tetszett ez sem. Pedig legalább ez lehetett volna jó, vagy maguk a romantikus jelentek... de semmi. Sőt, sajnos volt, hogy néha már taszított az egész.
Vígjáték műfajára rátérve, én egyetlenegyszer SEM nevettem, még csak vicceket sem láttam benne, amin esetleg nevetni kellett volna. Ez inkább volt túldramatizálás, mintsem vígjáték. Nem is értettem igazából az egészet.

A sztoriból sem lesz sajnos semmi, vártam valami keretet vagy bármit, de csak úgy folyt a semmibe, történtek a dolgok, hisztiztek a főhősök, veszekedtek, énekeltek egy párat, majd véget is ért az egész. Az egyedüli dolog, ami miatt mégis megnéztem (bár szívem szerint abbahagytam volna) az maga az Crude Play együttes volt. Bár nem voltak túl sokat együtt, és nem is fektettek nagy hangsúlyt az egészre, mégis ha keresnem kéne egy dolgot, amit még elment, az ez lenne az.
A srácok aranyosak voltak, főleg Shi Hyun. Az ő szerelmi szála ezerszer meg kétezerszer szebb meg normálisabb volt a főhősökétől, de talán össz-vissz 4-5 perc volt az egész összeadva. Összességében én nagyon sajnálom a sorozatot, főleg, hogy ennyire vártam. Kicsit erős és lehúzó lett ez a kritika, de nekem tényleg nem tetszett szinte semmi sem benne. Remélem senki kedvét nem vettem el nagyon a sorozattól, ha nagyon izgatottan meg szeretnéd nézni akkor mindenképp (hisz lehet neked ez lesz a kedvenced), de én ajánlani semmiképp sem ajánlom senkinek sem.

Zene: Mint ahogy fent is mondtam, a főhősnő hangjától kész voltam, ráadásul a számok sem voltak szépek. Össz-vissz 3 számot tartottam meg, az is mind együttes dal: 'In Your Eyes', 'Peter Pan', 'I'm Alright'. Szívem szerint nagyon lepontoznám, mivel ez mégiscsak egy énekes sori volt, de mivel ez a 3 szám tetszett ezért magasabb pontot adok, hisz mindig így pontozok a zenéknél.

Szereplők: Na lássuk csak két főhősünket sorjában, és természetesen külön külön.
Lee Hyun Woo - Kang Han Kyeol: Valaha a Crude Play tagja volt, de inkább visszavonult és zenéivel segítette a srácokat. Ahogyan fent is említettem, egy olyan főhős volt, akit én senkinek sem kívánnék. Persze sok sorozatban kapunk nem épp tökéletes főhőst, aki a főhősnő megjelenése után rendes lesz meg stb., de itt a kiinduló karakter annyira rossz volt, hogy nem lehetett már semmit sem szépíteni. Az elején folyton veszekedett mindenkivel, nem egyszer tolta le a főhősnőt is (aki ettől csak mégjobban beleszeretett?!), a hisztirohamaitól pedig kész voltam teljesen. Nem értem miért kellett ilyen főhősnőt megalkotni, de tényleg nem. Szerintem még egy sem állt annyira távol tőlem, mint Han Kyeol. Hyun Woo-t én szeretem, de ezúttal szerintem nagyon melléfogott, valahogy... nem tudom. Egyszerűen rossz volt. Remélem, hogy a jövőben sokkal jobb szerepeket vállal/kap.
Joy - Yoon So Rim: Kedves, életvidám lány, aki imád énekelni kicsi kora óta, és álma, hogy egyszer ebből élhessen meg. Igen, igen. Őt is említettem fent. Az alapbeállítottsága ellenére rengeteg olyan dolgot csinált, amit nem bírtam. Kicsit kétszínű is volt, legalábbis ezt a benyomást keltette. Hiába mosolygott folyton (amikor épp nem sírt vagy hisztizett), az első pár rész után végleg elegem lett belőle, és csak azokért a jelenetekért éltem, amikor nem a két főhős van a képernyőn. A színésznőnek ez volt az első szerepe, de nem vagyok elragadtatva. A karaktere szörnyű volt, az arcjátéka szintén. Ettől függetlenül nem fogom kerülni a jövőbeli sorozatait, mert lehet, hogy csak a karakter volt rossz, és legközelebb nagyon jól fog teljesíteni. Viszont, hogy a dalait nem fogom hallgatni sohasem, az 100%. Nos, és a végére is értem a bejegyzésnek. A többi karakterről nem szeretnék beszélni, mert olyan semmilyen volt mindenki. Viszont lezárásképp megemlíteném, hogy a borítóképek (a sorozat ellenére) nagyon szépre sikeredettek, szóval ez egy plusz pontot jelent.


Történet: 3/10
Zene: 7/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 3/10

14 megjegyzés:

  1. Én is csak a Crude Play miatt tartottam ki a végig, a két főszereplőt a sorozat előtt sem kedveltem, és ezután sem fogom... :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lee Hyun Woo-nak vannak nagyon ari szerepei (To The Beautiful You), de ez nekem sem tetszett. :(

      Törlés
  2. Egyetértek!:/ Én már olyan 5 rész után abbahagytam, unalmas volt, pedig azt hittem végre lesz Hyun Woo-nak valami jó szerepe aztán bukta.:( Reméljük a jövőben jobban megválasztja mit vállal el :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen sajnos... és igen megint csak, remélem a következő sorija remek lesz! :)

      Törlés
  3. Ma este kezdtem el, túl vagyok az első részen.....majd meglátom meddig jutok az összefoglalód alapján lehet, hogy nem érek a végére????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj én nagyon nem szeretném, hogy emiatt abbahagyd!

      Törlés
  4. Nézem ezt a sorozatot, hát nekem nincs vele bajom. A lány szereplő szerintem a rászabott szerepet jól hozza és szép arcú színésznő. A fiú szereplőkkel van olyan problémám, hogy a rájuk írt szerephez túl fiatalok. pl:Kang Han Kyeol a szerep szerint egy felnőtt befutott zeneszerző ehhez Lee Hyun Woo túlságosan fiatal szép fiú, szinte diáktársa lehetne a lánynak. Ugyan ez a helyzet a másiknál is. A hisztizésről annyit ezt írták meg nekik, Ők csak eljátszották. Egyszer nézős kategória.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj rendben, megijedtem, azt hittem abbahagytad.
      Örülök nagyon, hogy neked elment a sori!
      Igen, szép volt a színésznő, viszont nekem a karaktere sajnos egyáltalán nem tetszett.
      Nyilván, de minden színész magáénak formálja kicsit a szerepét, hisztis karakter is lehet jó karakter! :)

      Törlés
  5. Ezek után neki sem állok, keresek mást!!De köszi a véleményeket, mindig szívesen olvasom meg a leírást is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nem szeretném, hogy a véleményem miatt ne kezdj neki, ha már egyszer kinézted. Mindenképp adj neki egy esélyt, ki tudja, lehet neked nagyon fog tetszeni! :D

      Törlés
  6. Hirtelen ötlettől vezérelve végig néztem!
    Nem tudom ki mennyire van vele tisztában, de ez egy japán képregénynek a "Kanojo wa Uso wo Aishisugiteru"-nak a feldolgozása. A japánok készítettek belőle már korábban egy filmet, bár ők a 22 kötetből csak az első kb. 6 kötetet dolgozták fel és mivel a képregény akkor még futott, írtak neki egy alternatív befejezést.
    Szóval én úgy kezdtem el nézni a sorozatot, hogy már korábban olvastam a képregényt és láttam a japán filmet is. Így két szemszögből is tudok róla véleményt mondani.

    Mint sorozat szerintem átlagos volt. Legalább is szerintem ha nincsenek nagy elvárások vele szemben és nem várunk tőle nagy újdonságokat akkor szórakoztató is lehet. A srác néha elég aranyos volt és a lány is olyan tipikus koreai főhősnő volt. (Határozottan emlékszem, hogy már láttam ilyet karaktert...) Néha már nekem volt kínos egy-egy jelenetek, de mondom, ha valaki még nincs eltelve a koreai sablonoktól, szerintem akkor élvezheti is. Én közepesnek találtam. A dalok is közepesek voltak. Igen, kb. 3 szám ragadt meg nekem is.
    Én is a bandát bírtam a legjobban.

    Mint adaptáció:
    Úhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....te jó ég! Ha nem sikerült volna igen hamar elvonatkoztatnom az előzményektől, az első részt se néztem volna végig.
    Fogalmazzunk úgy hogy, ebből senki ne írjon olvasónaplót! Nagyon koreai sorozat stílusban van tálalva az egész. Miközben néztem, végig olyan "Nyomokban Liar and His Lover-t is tartalmaz" érzésem volt.
    A karakterek mind külsőre, mind belsőre alig hasonlítottak az eredetire. Ha valakit érdekel kb. miről van szó, Aki-nak (a főszereplő srác) és Mush-nak kb. milyennek kellene lennie, az nézzen bele a japán filmbe! (Satoh Takeru ezerszer jobb, "Aki" mint ez a srác) Nem is értem... "Aki" egy meg nem értett, kissé különc, kissé önbizalom hiányos, fiatal (25 éves) zseni zeneszerző... nekem ebből semmi nem jött át, azon kívül, hogy folyton leszúrta a legjobb barátait. A színésznek (és a stábnak) szerintem ötlete se volt, hogy ezt hogyan kéne átadni. (A japánok legalább kezdtek valamit a karakterrel...) De azon is röhögtem, hogy még külsőre se hasonlított! Szinte minden jelenetben más ruha van rajta, de a stylist mintha nem tudta volna belőni, hogy mit adjon rá! A sztori elején úgy van felöltözve, mintha most lépett volna le a kifutóról (tipikus jól öltözött koreai szépfiú), ami azért vicces, mert eredetileg a karakter bár sikeres, mégis fiatalos, póló, farmer, tornacipő/bakancs stílusban öltözködik! Ez pár rész múlva, mintha a készítőknek is eszébe jutott volna és elkezdték lazábban öltöztetni, de ekkor meg átestek a ló túloldalára és kinyúlt pulóvereket adtak rá! XD Érezhették, hogy valami megint nem stimmel, mert utána megint gyorsan váltottak és végül visszatértek a sima koreai szépfiú stílushoz... Kb. a történet is ebben a szellemben folyt! A sztori háromnegyedét átírták. Néha már teljesen más dolgok történtek, ekkor hirtelen, mintha ez eszükbe jutott volna és beszúrtak egy-egy jelenetet az eredetiből, de azt is többnyire átvariálva.
    Ami talán a legjobban hasonlított, az az hogy a fiúk törődtek egymással és próbálták átültetni azt, hogy Shun (az énekes), olyan "nagy testvér" szerű Aki-nak.
    Ha a japán filmváltozattal hasonlítom össze, bár abból értelemszerűen sok minden hiányzik, az jobban hasonlít az eredetire. Még ha a képregénytől el is vonatkoztatok, akkor is a japán nekem jobban tetszett.

    Zazu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudtam, hogy egy képregény alapján készült, de sosem olvastam, a japán verziót sem láttam. :)

      Hm, ezt nagyon nagy sajnálattal hallom. Mármint, hogy nem hasonlított az eredetire, mikor eredetileg kellett volna. Az pedig, hogy a karakterek sem olyanok voltak, biztosan nagyon kiábrándító azon emberek számára, akik ismerték a japán sorit / mangát.

      Nagyon köszönöm a véleményed, ez mindenkinek nagyon hasznos lesz, aki olyan helyzetben van, mint te! :)

      Törlés
  7. Az előzőekhez még annyit, hogy félreértés ne essék, én az eredeti művet se akarom az égig magasztalni, szerintem annak is vannak hibái...(simán megértem, ha valakinek nem jön be a képregény) Viszont azt nem értem, ha már egyszer adaptálnak valamit és kifizetik a jogdíjakat, hogy ezen a címen futhasson, akkor már miért nem törekednek arra, hogy minél jobban hasonlítson az eredetihez? És most itt nem csak a külsőségekre gondolok, hogy hogy néznek ki, vagy egy-egy jelentet nem ott játszódik, ahol kéne stb... hanem, hogy a sztoriba is jó pár helyen belenyúltak, pedig 16 rész alatt, komolyan mondom szóról-szóra is megcsinálhatták volna az egészet.

    Csak pár pl.: SPOILER! Az elején Mari (volt csaj) szakít Aki-val (főszereplő srác) és nem fordítva??? Ezzel az egész teljesen más motivációval indul, mint eredetileg! Aztán, a másik csajt Shun-nal (énekes) hozzák össze és nem Shinya-val (basszus gitáros)? Na, ezt a szálat, teljesen átvariálták... Valamint, a főnők a 10. rész környékén kezd azon filózni, hogy Mush vajon jár-e valakivel? XD Ez nagyon vicces volt, tekintve, hogy eredetileg, már az elejétől tudja kb. mindenki, hogy járnak! Az ismerősök előtt nem titkolják! A sorozatban én semmi értelmét nem láttam, hogy Aki még a Crude Play előtt is próbált titkolózni... SPOILER VÉGE!

    Zazu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek veled, ha már egyszer adaptáció, akkor tényleg hasonlítania kellene. :-/

      Törlés