Sorozat: Trap

Trap

Műfaj: thriller, misztikus, dráma
Részek száma: 7
Dátum: 2019
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhőse, Kang Woo Hyun egy nagyon híres tudósító, akinek látszólag tökéletes az élete. Hírneve az egekben, szerető felesége van és egy kisfiúk, akit imád, boldog családot alkotnak. Egy nap, évfordulójukat megünnepelve elmennek abba a kis, a fővárosi élettől messze lévő kávézóba, ahol először találkoztak. Itt azonban az egész élete egy szempillantás alatt összeomlik: kisfia eltűnik, rögtön utána felesége is, őt pedig egy 'játék' elé állítják a 'vadászok'. Az esetet a szakmájában ügyes, hatalmas igazságérzettel rendelkező, azonban hamarosan nyugdíjba vonuló Ko Dong Kook nyomozó kapja meg, aki elhatározza, hogy pontot tesz az ügy végére.

Vélemény: Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy megnézzem-e a sorozatot, mert féltem, hogy unni fogom, de végül letöltöttem. Azt kell, hogy mondjam, hogy annyira izgis volt az első rész, meg úgy az egész, hogy egy húzásra végignéztem. Ahh annyira szeretem a jó thrillereket, amikor tényleg úgy forgatják a szálakat, hogy konkrétan senkiben sem bízunk a sorozatban, még saját magunkban sem, aztán persze ki is derül, hogy az volt a főgonosz, akire valahogy nem számítottunk. A sorozat első fele, szerintem úgy a 3-4. részig borzasztóan izgis volt, az egészet kb. végigizgultam. Nagyon tetszett, ahogyan a karakterek viselkednek, ahogyan ők maguk is forgatták a szálakat a történetben.
És az is, ahogyan az egész történet haladt. Próbálok úgy beszélni nektek a soriról, hogy ne spoilerezzek, de azért ez kicsit nehéz, mert mégiscsak az alaptörténet az, amit igazából tudni 'szabad' ehhez a sorozathoz. Az utolsó pár részben nekem sok volt kicsit a duma és a szokásos korrupció, ami miatt végül 7-est adok a sorozatra, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek megéri megnézni, főleg azoknak akik szeretik az ilyen műfajú sorikat, szeretnek izgulni és szurkolni a karaktereknek, és legfőképp szeretik a fordulatokat. Én élveztem, rövidsége ellenére nagyon megmaradt a történet.

Zene: Sajnos nem volt benne szám sem, ami az OCN drámákra jellemző, pedig thrillerekhez is nagyon menő számokat szoktak csinálni, így itt is nagyon sajnáltam, hogy legalább egy zene nem csendült fel benne néha, legalább a részek végén.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Lee Seo Jin - Kang Woo Hyun: Tökéletes élettel rendelkező ügyvéd, megvan mindene, amit egy ember kívánhat: pénz, hírnév, szerető feleség és egy csodálatos kisfiú. Aztán az élete egy karikacsapásra megváltozik. Ahh nem akarok spoilerezni, de ez a karakter valami fenomenális volt, ahogyan a színész is. Annyira, de annyira menő volt, ahogyan az arcjátékával irányított mindenkit. Ahogyan nem tudtuk eldönteni, hogy milyen ember is ő, hogy megvessük vagy sajnáljuk őt. Durva volt, annyi szent, nagyon durva. Szeretem amikor ilyen, a sorból kitűnő karaktereket kapunk, mégha csak 7 rész erejéig is. Bocsi, kicsit off-téma, de remélem elérnek egyszer a koreai sorik arra a pontra, amikor a kissé gonosz, emberibb (jó most nem erről a karakterről van szó) karakterek lesznek főhősök, és nem a minden ízben tökéletes férfiak akik a legnemesebbek, mert ilyenek tényleg nem léteznek.
Sung Dong Il - Ko Dong Kook: Hatalmas igazságérzettel rendelkezik, s eldönti, ha törik ha szakad, de felfedi az igazságot ebben az ügyben, történjék bármi is. Dong Kook tipikusan az az öreg jó fiú volt, aki mindent feláldoz azért, hogy az igazság végére járjon, lelkiismerete nem engedi, hogy a jók bezárva, a gonoszak pedig szabad lábon járkáljanak, mintha semmi sem történt volna. Nagyon kellett a karaktere a történetbe, mert ő volt az, akinek igazából szorítani tudtunk ebben a gonosz és minden ízben elrontott világban. Ő volt az, aki egy kicsi reményt adott ahhoz, hogy a gonoszak, legyenek bármilyen pénzesek és nagy emberek is, akkor is ott végzik, ahol végezniük kell. Jó volt, tényleg, mindenképp adjatok neki egy esélyt, ha ilyesmihez van kedvetek, mert nagyon, de megéri megnézni egyszer.

Történet: 7/10
Zene: 5/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése