Sorozat: High School Love On

High School Love On

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 20
Dátum: 2014
Csatorna: KBS2

Ismertető: Főhősnőnk Lee Seul Bi, aki egy angyal, s feladata, hogy az emberek lelkét átvigye a túlvilágra. Persze sokkal inkább szereti a drámákat nézni, mintsem az ilyen "angyali" munkákat elvégezni. Egy nap azonban véletlenül kereszteződik a szíve egy sráccal, kinek neve Shin Woo Hyun. Nemsokkal később Sul Bi megmenti, melynek következtében emberré változik, s a sors úgy hozza, hogy Shin Woo Hyunnál és annak nagymamájánál fog lakni. A történetet még izgalmassá teszi Hwang Sung Yeol családi szála a sztoriban, akinek szülei elváltak, s éppen mostohaanyját szeretné eltüntetni a képből, aki nem mellesleg az etika tanára is. A három fiatal élete találkozik, és egy úton halad tovább. Azonban ez az út a boldogság a szerelem és az öröm mellett rengetek fájdalmat és szomorúságot tartogat számukra. És ráadásként még megannyi fiatallal és azoknak problémáival találkozhatunk, s tökéletesen lefesti a sorozat azt, hogy hogyan lehet leküzdeni a nehézségeket, s hogyan lehet igaz barátokra lelni.

Vélemény: Hűha, hát nem is tudom hol kezdjem. Először is el szeretném mondani, hogy nagyon nagyon szomorú vagyok, amiért véget ért ez a sorozat. Kezdetben annyira nem tetszett, de közel fél évig minden héten, vagy minden második héten ott volt egy újabb rész, újabb meglepetésekkel, s meg kell mondanom, hogy már a 16-17 résznél nem akartam, hogy véget érjen, mert tudtam, hogy nagyon de nagyon fognak hiányozni. S ha már így bele mentem az érzelgős részbe, akkor a sorozat jó oldalával kezdeném. Amit meg kell említenem, hogy imádtam a sok karaktert benne, és hogy mindegyikre fektettek egy picike hangsúlyt, hisz a főszereplőkön kívül nem 1 kedvencem lett. Aranyos volt, ahogyan egy erős csapattá kovácsolódtak.
Tetszett az is, hogy a szerelem mellett a család állt a központban. Talán ez tette felejthetetlenné a sorozatot. Remek volt, ahogyan a gyenge kötélen táncoló család szétesik egy pillanat alatt, majd újult erővel egy igazi, stabil kötelet hoznak létre. Tényleg tökéletesen megoldotta ezt a sorozat. A 2 srác is nagyszerű volt, bár én sajnáltam amiért nem fektettek egy picivel több időt kettejükre. Szeretem én a romantikus sztorikat, de itt a 2 srác nagyon jó volt együtt, s nem lett volna rossz, ha inkább róluk szól a történet. Persze ez befolyásolta a sorozat minőségét. A romantika is nagyon szép és aranyos volt, a két főszereplő tényleg nagyon édes volt együtt. A sorozat vége pedig különösen tetszett. Szép volt, megható és szívfacsaró, szerintem tökéletesen zárták le a sorozatot. S a gyengébbeknek még 1-2 könnycseppet is tartogatott.
De, természetesen ebben a soriban is megvan a kivetnivaló, s itt nem egyet találtam, bár meg kell hagyni, hogy ezek elenyészőek a sok jó mellett. Először is engem a sulis "verekedések" idegesítettek talán a legjobban. Szinte minden részben ott volt, mégis kicsit bénának és esetlennek tűntek a szereplők. Ugyanígy a "balesetes" jelenetekkel. Picit erőltetett volt és az elején roppant zavaró. Az is picit idegesítő volt, hogy nem nagyon értettem még a kezdetekkor, hogy mit akarnak kihozni ebből a sorozatból, s nem sokon múlott, hogy ne nézzem tovább (még szerencse, hogy nem hallgattam magamra). Szóval igen, voltak benne picit béna és erőltetett jelenetek, amiket lehet jobb lett volna inkább kivágni az egészből, vagy megoldani másképp.
A másik ami még rossz volt, legalábbis nekem, hogy én Sung Yeol-t nagyon sajnáltam, s nem egyszer tűnt úgy, hogy őt szépen kihagyják a trióból. Oké, hogy love story meg minden, de akkor is... picit rossz volt, picit szívet tépő, picit igazságtalan. Már pedig én ezt nem szeretem. De, ezen az egy két dolgon kívül a sorozat tényleg nagyon édes volt, telis tele érzésekkel, mind pozitív, mind negatív irányba. Imádtam a karaktereket, s tényleg nagyon fognak nekem hiányozni egy jó darabig. Szóval tényleg nagyon ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy jó kis szerelmes és családközpontú drámát megnézni, átszőve egy kis humorral és egy jó nagy adag, hónapokra elegendő szeretettel.

Zene: No itt hadilábon állok. A sorozat elejéből hiányoltam egy jó számok a sorozatból. Aztán szerencsére valahol a 9.rész környékén észbe kaptak, s egy csodálatos számot varázsoltak a semmiből. A 'For You' című szám tökéletes volt, s én mondom, megérte rá várni, mert még most is hallgatom.

Szereplők: Az összes karaktert nagyon szerettem a suliban, de azért itt csak a 3 főszereplőre térnék ki részletesebben.
Kim Sae Ron - Lee Seul Bi: Először is megjegyezném, hogy nagyon kis tündéri ez a színésznő, de én totál fennakadtam, mikor kiderült, hogy csak 14 éves. Picit többnek gondoltam, de ez nem változtat természetesen a véleményemen. Lee Seul Bi-re kitérve, picit érzelmi hullámvasúton ültem vele kapcsolatban. Az elején nagyon szerettem, aranyos volt meg vicces is, aztán a sorozat közepén a túlzott kedvességével picit idegesített, olyan minden lében kanál lett hirtelen, s ráadásul nem egyszer bántotta meg Sung Yeol-t sem. Ennek ellenére a végére mégiscsak sikerült megértetnem magammal, hogy a túlzott kedvessége angyal mivoltából szakad, Sung Yeol-t meg nem szándékosan bántotta ő meg. Szóval igen, aranyos volt nagyon. A színésznő még kicsike, van hová fejlődnie, kicsit érződött, hogy még nagyon új, mégis nagyon megkedveltem.
Nam Woo Hyun - Shin Woo Hyun: Ő volt a kedvencem. Pont. Nem azért, mert oda-vissza volt a lányért. Nem is azért, mert vicces volt és egyben szomorú is. Hanem mert irtó rendes volt, ahogyan Sung Yeol-lal bánt, és ahogyan próbálta összekovácsolni a családját a sorozat végén. Bár a karaktere kicsit már túl mesébe illő volt, kinek egyetlen rossz tulajdonsága a féltékenység. Érti mindenki mire gondolok igaz? Picit olyan szőke herceg fehér lovon volt. De lehet, hogy pont ezért szerettem, na meg azért is, mert szegénykét rettenetesen sajnáltam. Fiatal kora ellenére nagyon sok mindenen keresztülment, s ő mégis mosollyal az arcán folytatta napjait. Tényleg kis aranyos volt. A színészen itt is látszott, hogy még elég új, dehát majd csak belejön pár év múlva - igen, várom a további sorozatait, tuti nézője leszek, mert tényleg nagyon megkedveltem.
Lee Sung Yeol - Hwang Sung Yeol: (amúgy ez most valami vicc? mármint hogy a színész neve majdnem ugyan az, mint a karakteréé... csak most látom... és Shin Woo Hyun-nál is???xD). Shin Woo Hyun-nal ellentétben, ő volt az a karakter, aki hús-vér ember volt a három főszereplő közül. Beképzelt volt, néha gonoszkodó s nem mellesleg kicsinyes. De ugyanakkor rendes és aranyos is. Őszintén ha Shin Woo Hyun nem szerette volna őt ennyire, akkor nekem ő lenne a kedvencem, de nagyon nem rá fordították egy ideig a hangsúlyt. Persze így is egyik kedvenc karakterem, s a két srácot együtt tényleg imádtam. Bár meg kell hagyni, hogy ez a színész úgy néz ki, mint egy kicsike Jung Yong Hwa. De nagyon durván. Összegezve így a végére, az összes színész és karakter nagyszerű volt, egy rossz szavam nincs rájuk. Remekül és remeket alkottak.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon nagyon tetszet egy olyan oillanat se volt benne amit nem elveztem <3

    VálaszTörlés