Sorozat: The Legend Of The Blue Sea

The Legend Of The Blue Sea


Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasztikus
Részek száma: 20
Dátum: 2016 - 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Valamikor 1598-ban járunk, ahol az újonnan kinevezett kormányzó, Dam Ryung egy fogadóban tölti az éjszakát annak tulajdonosával. A tulajdonos eldicsekedik azzal, hogy egy valódi sellőt sikerült elkapnia. Dam Ryung megmenti a misztikus lényt, azonban nem is sejti, hogy milyen múltja és jövője van a sellőlánnyal.
A jelenben Joon Jae csalásokból él, de úgy, mint a királyok. Mindene megvan, barátaival pedig folyton újabb és újabb alanyokat keresnek, akiket kizsákmányolhatnak. A legújabb munkájukhoz pedig Joon Jae külföldre utazik egy óceán melletti üdülőhelyre, ahol találkozik egy teljesen elveszett, beszélni képtelen és névtelen lánnyal, aki valójában sellő.
Ezután a múlt és a jelen párhuzamosan fut egymás mellett.

Vélemény: Már a sorozat előtt jó pár hónappal mindenki tudta, hogy hamarosan vetítésre kerül a 'You Who Came From The Stars 2' - persze nem hivatalosan. Ezúttal Lee Min Ho-t köszönthettük főszereplőként a sellőlány mellett (azért valljuk be, Kim Soo Hyun-nal poénosabb lett volna). Aki látta a fent említett sorozatot, annak nem egy jelenet illetve történés volt ismeretlen, szinte minden részben lehetett hasonlóságot felfedezni. Úgy is mondhatnánk, hogy egy hatalmas nagy DoMinJoon koppintás a sorozat.
De persze csak a jó értelemben. Őszintén én annyira nem vártam a sorozatot, mint sokan mások. Igazából ennek a Lee Min Ho volt az oka, egyszerűen nem bírom őt, amikor modern kori sorozatban játszik (talán azért mert mindig egy beképzelt hisztis anyámasszonykatonáját játszik). Ettől függetlenül persze biztos voltam benne, hogy nézni fogom, aztán eldől. Hmm, nos kezdjük az elejétől. Kapunk (ismét) egy beképzelt, de szerencsére nem hisztis, és nem anyámasszonykatonája, hanem rendkívül okos főhőst, mellé pedig egy sellőlányt.
Az első pár rész nagyon tetszett. Aranyosak voltak együtt, tele volt poénos jelenettel, olyan igazi cuki sori volt, amit egyszerűen jól esik nézni. Aztán kicsit visszaesett. Nem tudom, valahogy elkezdtek dramatizálni, néha nagyon sok felesleges párbeszéd volt benne, volt, hogy már nagyon untam. Ami igazából tartotta bennem a lelket azok a múltban történt jelenetek voltak. Vicces, de Lee Min Ho-nak annyival, de annyival jobban áll a komoly, becsületes karakter, hogy az valami hihetetlen. Dam Ryung-ként imádtam őt.
Alig vártam, hogy feltűnjön a képernyőn. Amikor ilyen karakterei vannak a Minhonak olyankor úgy érzem, kedvenceim között van, a modern szerepeivel meg annyira idegesít, hogy még rágondolni se szeretek. Ilyen még egy színésszel sem volt, nem tudom nála miért ennyire. Na de, a múlt jelenetei. Nagyon, nagyon izgisek és szépek voltak, én szívem szerint sokkal jobban szerettem, mint a jelenben történt részeket. Annyival szebb és meghatóbb volt, hogy szerintem simán lehetett volna az egész sztorit így megcsinálni.
Vagy akárcsak felcserélni, és több játszódjon a múltban, mint a jelenben. Milyen jó lett volna... No, de ez nem azt jelenti, hogy a jelen unalmas volt. Írtó ari és nagyon izgis jeleneteket kaptunk ebben is. Sokszor volt, hogy elmosolyodtam, a kedvencem az volt, amikor Joon Jae rájön, hogy végig magára volt féltékeny - hát behaltam. A kettejük románcát sikerült nagyon szépen összehozni, bár a végére nekem talán kicsit sok volt. A rengeteg párbeszéd kettejük között, az 'ezt most át kell gondolnom (megint)' jelenetek.
Volt, hogy már vártam, mikor történik valami, csak lépjenek már. Úgy érzem nagyon lehúztam a sorozatot annak ellenére, hogy nyolcast fogok rá adni, mert összességében tetszett. A sztorit szépen levezették, jó volt, ahogy a karakterek összekapcsolódnak a múltban és a jelenben, ahogyan, ahogy ők mondanák, a történelem megismétli önmagát. A vígjáték a felétől már kicsit kimerült, nem igazán volt min nevetni, én így nem sorolnám ebbe a kategóriába, sokkal inkább volt dráma (ami viszont nincs a műfajai között).
Gyönyörű jeleneteket is kaptunk. Ez, ami a gifeken is látszik, amikor a pasi megfogja a lány kezét, hihetetlen, imádom. Csodaszépre sikeredett, ezerszer is visszanéztem annyira imádtam. Az biztos, hogy a kedvenc legszebb jeleneteim között biztosan benne van, egyszerűen hihetetlen. Aminek még nagyon örültem és nagyon tetszettek, azok Lee Min Ho ruhái. Csodásak voltak, komolyan. Annyira szép volt mindig az összeállítás, hogy jó volt nézni egyszerűen. Ezek a pasztell színek egyzserűen gyönyörűek voltak.
Minho szerkója mindig úgy nézett ki, mint aki épp egy fotózásról ugrott be a forgatásra. Gianna ruhái viszont nem mindig tetszettek, volt köztük pár nagyon ronda viszont volt pár gyönyörű is. Joon Jae lakása is gyönyörű volt és nagyon otthonos. Összességében tehát voltak benne hibák bőven, kicsit túlhúzott, kicsit dramatizált, kicsit sok volt már, de ettől függetlenül egy nagyon élvezhető sorozatra sikeredett, ráadásul Minho végre normális karaktert játszik. Szerintem mindenképp megéri vetni rá egy pillantást, ki tudja, lehet valakinek kedvenc sorozata lesz. De nekem azért a DoMinJoon jobban tetszett! :D

Zene: Egyszerűen csodaszép volt, de nem csak a számok hanem maguk a soundtrackek is, amikből külön albumok is jöttek ki (nemcsoda). Szinte mindegyik telefonon maradt. A számok közül pedig ezek nyertél el a tetszésemet: Lyn 'Love Story', Yoon Mirae 'You are my World', CoffeBoy 'Why Would I Do This', Sejeong 'If Only', VIXX 'Fool', Sung Si Kyung 'Someday, Somewhere' és a hatalmas nagy kedvenceeeeeeeeem: Lee Sun Hee 'Windflower'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon.
Lee Min Ho - Heo Joon Jae / Dam Ryung: Régi énje vérig becsületes férfi, aki megment egy bajbajutott sellőlányt. Jelen énje inkább beképzelt, kicsit idegesítő, de rendkívül okos. Őszintén a legeslegelején annyira nem kedveltem őt, nagyon úgy tűnt, hogy megint olyan karaktere lesz, mint mindig, amit egyszerűen ki nem állhatok. Aztán szerencsére kiderült, hogy ezúttal jobbat fogott ki magának. Bár beképzelt volt a karakter, volt egy becsületes és egy nagyon szerethető oldala is, na meg persze egy cuki is, de ez már mellékesebb. Tetszett, ahogyan megszerette a lányt és eldöntötte, hogy megváltoztatja a sorsukat. A végére kifejezetten szerettem őt, ami Lee Min Ho esetében nagyon ritka. Nem úgy, mint Dam Ryung-ot. Komolyaaaaan, Minho mi a fenének nem történelmi sorozatokban vállal főszerepet? Nem értem komolyan... annyival, de annyival, de tényleg annyival jobban áll neki, hogy azt leírni sem lehet.
Gianna Jun - Sim Chung / Se Hwa: Sellőként él, de elhagyja a tengert, hogy szerelme után mehessen. Sim Chung, hát, nem is tudom. Aranyos volt, tetszett, ahogy kitart a fiú mellett, ahogyan védi őt mindentől. Aranyos volt az elején, mikor semmit sem tudott a világról, és felfedezte a dolgokat. Tetszett az is, hogy nem félt elmondani szerelmének, hogy érez, nem hagyta annyiban a dolgot, hanem védte szerelmét. Valahogy annyira nagyon mégsem sikerült őt megkedvelnem. Egyszerűen csak úgy voltam vele, hogy jó főhősnő, de nem a legjobb. Gianna Jun-t én nem tartom annyira jó színésznőnek, mint amennyire be van állítva. Mindig ugyanolyanok a karakterei, ez például egy az egyben Cheon Song Yi karakter volt. De nagyon szeretem őt, mert életet ad a karaktereinek, hiába ugyanolyanok. Remélem még sokszor fogunk találkozni vele.

Történet: 7,5/10
*kivételes eset*
Zene: 10/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Osztom a véleményedet. Igaz Én nagyon szeretem Lee Min Ho-t, több sorozatát láttam már, de még mindig azt mondom, hogy a történelmi jellegű szerepek illenek hozzá. Én nagyon szerettem a Faith-ben, nagyon jól áll neki a történelmi kosztüm és tegyük hozzá, elég jó szerep volt. Nekem is nagyon tetszettek a ruhái, főleg a rózsaszín-szürke összhatás, ezt akkor viselte, amikor az édesanyjával találkozott a kereszteződésben. A sorozat nézhető, persze vannak benne túlbonyolított dolgok, de tényleg összességében nagyon szép kis sorozatot kreáltak ismét. Nagyon tetszettek a mellékszereplők, főleg a kis hekker srác, akit tudjuk, hogy a végén elveszi a kis hisztis csajszit, de erről végül nem kaptunk jeleneteket, csak tudtuk, hogy készülnek az esküvőjükre. Szépek voltak a zenei aláfestések is és tényleg többet adhattak volna a múltbéli visszaemlékezésekről. De hát nem mindig az történik, amit szeretnénk. Ajánlani tudom Én is mindenkinek, mert nézhető a sorozat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a Faith nekem nagy kedvencem, Lee Min Ho-nak ott van a legjobb karaktere, nagyon imádtam ott.
   Így van, vannak apróbb hibák, de nagyon élvezhető kis sori. :)

   Törlés
 2. Hol lehet megnézni a sorozatot magyarul vagy feliratosan ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt megtalálod a részeket:
   http://indavideo.hu/video/A_kek_tenger_legendaja-1_resz

   Törlés