Sorozat: Voice

Voice

Műfaj: krimi, thriller
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: OCN

Ismertető: Moo Jin Hyuk híres nyomozó volt, aki sikert sikerre halmozott, egy éjszaka alatt azonban megváltozik az élete: feleségét brutálisan meggyilkolják. A nő segítséget próbált kérni a telefonos ügyfélszolgálattól halála előtt, de azok értetlensége miatt meghal. A hívást Kang Kwon Joo fogadja, akinek van egy nagy titka: 12 éves kora óta olyan hangokat is meghall, amit mások nem. Így miután a vádlottat el akarja ítélni a bíróság ő azt állítja, hogy nem ő a gyilkos, nem az ő hangját hallotta a telefonban. Emiatt sokan félreértik - azt hiszik a gyilkos lefizette őt. Moo Jin Hyuk-ot lefokozzák, de titokban továbbra is nyomoz a szabadlábra helyezett vádlott után, 3 év múlva pedig Kang Kwon Joo pedig visszatér Amerikából, felkeresi Moo Jin Hyuk-ot, és eltökéli, hogy megtalálja a gyilkost.

Vélemény: Nekem nagyon nagy kedvenceim az OCN drámái (mily nagy titok), így alig vártam, hogy végre elkezdődjön ez a sorozat. Igazából nem sokat vártam tőle, egy egyszerű, izgis thrillerre számítottam, de sokkal többet kaptam. Kezdjük az elejétől. A sztori elég brutálisan indít, Jin Hyuk feleségének halálával, majd rögtön ugrunk is 3 évet, ahol már a karakterek szörnyen eltökéltek: el kell kapniuk a kegyetlen és hidegvérű gyilkost.
Eszméletlen volt emberek. A fő sztoriszál mellett nagy örömömre kaptunk kis eseteket is, amik valamilyen aprócska szempontból összekapcsolódtak a főszállal, és ahogy haladtunk előre a kis történetekkel úgy lett egyre világosabb minden a gyilkosról. Ezek a kis esetek nagyon szívszorítóak és elgondolkodtatóak voltak szerintem, hisz tudunk róla, hogy naponta történnek ilyen esetek, s a legtöbbjük titokban.
A sorozat nagyon szépen rávilágított arra, hogy valójában milyen romlott társadalomban is élünk, hová fajult az emberek sorsa. De ugyanakkor reményt is kaptunk, hogy azért van egy pici jó is a világban, az igazság néha felülkerekedik minden máson. Remek volt, remek, emelem kalapom a forgatókönyv író előtt, tényleg egy nagyszerű, izgalmas, igazi körömlerágós történetet sikerült itt 'összedobni'.
A fő történetszál hihetetlen volt, főleg, hogy egy ideig még csak nem is szerepel a gyilkos, így végképp összekuszálja a nézőket, hogy akkor most ki lehetett, mi ez az egész, mikor lesz bármi magyarázat. A történet mellett a látványra is nagyon sokat adtak, mind a helyszínek, mind a karakterek ruhája nagyon átadta ezt a kissé nyomott hangulatot. Külön emelem kalapom a vér, holttestek és egyéb szörnyen visszarettentő dolgokért.
Eszméletlen profik voltak. Totálisan bele tudtam magamat élni, nem volt az, hogy amikor megláttam a fóliába csavart holttestet az jutott volna eszembe, hogy jó-jó, de azért látszik hogy mű. Hát fenéket, amazing volt, de tényleg, akadt olyan jelenet is, ahol el kellett fordítanom a fejem, mert nem bírtam. Nagyon rajta voltak, hogy a biztosítékot is kisüssék néha a nézőknél, és személyem szerint ez sikerült is, nagyon jól, túlságosan is jól.
Tetszett, ahogy a gyilkosunk 'kicsit' pszichopata volt, így a vérrel írt, bibliából vett idézetek még a szokásosnál is jobban elrettentik az embert. Hétről hétre követtem az új részt (főleg úgy, hogy a magyar felirat hihetetlen sebességgel érkezett), az utolsó 2 részt viszont angolul néztem meg, rögtön az utolsó rész kijötte után másnap, mert nem bírtam már kivárni, annyira nagyon izgis volt. Sajnálom, hogy vége, hiányozni fog.
Mivel a karaktereknél csak két főhősünkről beszélek, ezért tennék egy halványka említést két színészről. Az egyik Shim Dae Sik karakterét játszó Baek Sung Hyun lenne, akit már láttam kisebb-nagyobb szerepekben, de abszolút itt volt a nyerő, nagyon tetszett a karaktere, igazán illett hozzá. A másik pedig (és akkor ez most itt SPOILER) Kim Jae Wook lenne. Hát komolyan megeszem a kalapom, ez a pasi valami zseniális volt.
Először csak néztem, hogy milyen ismerős, aztán mondom ú de Marry Me Mary jut róla eszembe, hát meglett végül, hogy miért. Kim Jae Wook nevét ezúttal megjegyeztem, és szerintem felírhatjuk őt a legjobbak közé, mert hihetetlen volt a pasi. S nézzétek, a végére is értem (de nem teljesen), ezért szeretném elmondani, hogy mindenkinek, de tényleg mindenkinek nagyon ajánlom ezt a sztorit, aki szeretne egy kicsit a megszokottól eltérőt látni, egy kicsit izgulni, és leírhatatlanul jó színészi tehetségeket látni.

Zene: Egy-két sori kivételével az OCN annyira nem szokott odafigyelni ez ügyben (kivéve persze a soundtrackeket), azonban most bebizonyították, hogy egy igazi thrillerhez is lehet nagyon szép számokat teremteni, amiket hihetetlen jó pillanatokban játszottak be. Mind a három szám telón marad: Yuna Kim 'Voice', Changmo 'I'm all ears', Youngkeun Kim 'Word Up'.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk két főhősét a szokásos módon.
Jang Hyuk - Moo Jin Hyuk: Másik nevén Veszett Kutya, aki ha szimatot fog biztosan elkapja a rossz fiút. Őszintén Jang Hyuk nekem nagy kedvencem a Beautiful Mind óta, most is hasonló karaktere volt kicsit, de hát baromira illik hozzá. Jin Hyuk egy kicsit őrült fickó volt, akinek hatalmas igazságérzete van, és eltökéli, hogy a világ terhét is a vállára veszi. Eszméletlenül illett a karaktere ebbe a sorozatba, hihetetlen menő volt, tényleg nem tudok mit mondani. Nagyon remélem, hogy látom még őt nagyon sok sorozatban a jövőben. Mostanában nagyon jó sorik mennek Koreában, nem mintha eddig nem így lett volna, de most 2017-ben kimagaslóan jó sorozatok vannak, tényleg, és még csak március van. Mi lesz még itt, ajjajjj :D. De a mostanában nézett 6 sori közül abszolút ez és a Defendant a legnagyobb kedvencem (ez utóbbi még mindig fut). Ez ráadásul abszolút kedvencek között is megmarad, az már egyszer tuti biztos.
Lee Ha Na - Kang Kwon Joo: 12 éves kora óta úgy hallja a hangokat, ahogyan senki más ezen a világon, és eldönti, hogy ezzel a képességgel segíteni fog másokon. Őszintén annyira nagyon nem örültem a színésznőnek, mert az egyetlen soriban amit láttam tőle főhősnőként, nagyon fura volt. De ezúttal tökéletesen helyt állt, tetszett, hogy Kwon Joo karakterét sikerült egyszerre gyengének és erősnek is megformálni. Nagyon megkedveltem őt, a kissé merev karaktere nagyban hozzájárult a sorozat minőségéhez, de tényleg. Remélem még sokszor fogok vele találkozni. No... és ez mostmár tényleg a vége, mivel megírtam ezt azt jelenti, hogy végleg vége a sorozatnak és az azzal tartó kapcsolatomnak (majd egyszer tuti újranézem). Utolsó sorokban is csak ajánlani tudom mindenkinek, mert remek volt emberek, tényleg az volt.

"Ha bűnös, akkor sújtson le rá a törvény szigora.
Ha a törvény erre nem képes, majd megteszem én magam."
Moo Jin Hyuk

"Egy bűnözés nélküli világról álmodom, 
de ott, ahol fény van, árnyék is mindig lesz."
Kang Kwon Joo

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

4 megjegyzés:

 1. Most fejeztem be a doramát, és beleszerettem az ilyen thriller és bűnözős sorozatokba.
  Én imádtam, annak ellenére is, hogy tipikus dorama volt. Tehát nincs fegyver amikor kell, fél nap mire kiér az erősítés stb. Viszont a színészek előtt le a kalappal, isteniek voltak. Mindenkire próbálták ráterelni a gyanút az elején az írók, és ez kicsit zavaró volt. Viszont tuti megbántam volna ha nem nézem meg. Isteni színészek mind. Habár a csaj kicsit idegesítő volt az ilyen robot színészkedéssel, de nem az ő hibája, a karakter volt ilyen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nekem is nagyon tetszett!
   Tudom ajánlani az OCN többi sorozatát, azok is ilyen izgisek! :)

   Törlés
 2. Szia! Nagyon felkeltette az érdeklődésemet a sorozat, tudnál linket küldeni, ahonnan beszerezhetem? a feliratokat megtaláltam, de sajnos a filmet sehonnan nem tudom letölteni...
  (eniko125@vipmail.hu)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Enikő!
   Sajnos a részeket én mindig avistázról töltöm, ami egy meghívós oldal. Szerintem ha te is benne vagy dögivel a koreai sorozatokban, akkor megéri egy meghívót szerezni valakitől és folyamatosan visszatöltögetni, mert itt minden sorozat fent van! :)

   Törlés