Sorozat: Meloholic

Meloholic

Műfaj: fantasztikus, romantikus, dráma
Részek száma: 10
Dátum: 2017
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhőse, a kissé esetlen és nőkön kiigazodni nem tudó Yoo Eun Ho, aki naivan imádja barátnőjét, azonban az dobja őt azzal az indokkal, hogy a fiú nem tudja mi jár a fejében. Eun Ho a szakítás éjszakáján megsérül azonban egy különös képességre tesz szert ezzel egyidőben: ha megérinti a nőket hallja a gondolataikat. Miután leszerel és visszatér az egyetemre teljesen macsó és beképzelt fiúként fogja csapni a szelet mindenkinek, azonban egy nő sem kelti fel az érdeklődését igazán, hisz mindet számítónak gondolja. Azonban feltűnik egy nagyon különös lány, akin megakad a szeme: Han Ye Ri, aki nagy titkot őrizget - két személyisége van.

Vélemény: Szokásomhoz híven ismét nem olvastam el, hogy miről fog szólni a sorozat csak úgy belekezdtem, természetesen a színészek miatt. A történet eleje aranyosan és izgalmasan indít, kapunk egy fiút, aki egy hasraesés után nem bízik többet a nőkben, macsóként teljesen elszáll magától, azonban legbelül vágyik egy olyan lányra, aki más, mint a többiek. A felhozatal a tipikus motívumok ellenére egy sokat ígérő, nagyon aranyos, vicces és egy igazán izgalmas sztorit lehetett volna ebből az egészből összehozni.
Ez többé kevésé sikerült csak. Az egyik fele nagyon tetszett, a másik kevésbé. Ami elnyerte a tetszésemet nagyon az Joo Wan karaktere volt. Nagyon szeretem az ilyen, kicsit pszichithrillerbe átmenő, megszállásos romantikus történeteket, és Joo Wan karaktere nagyon efelé irányult, amit imádtam. Gondolkodtam is sokat a sori nézése közben, milyen menő lenne ha ez lenne a fő szál, és ő lenne a főszereplő. Bitang jó lenne, nagyon néznék egy ilyen sorozatot, mert szerintem még egy ilyennel sem találkoztam.
Ami viszont nem tetszett, az maga a fő szál - a romantika. A fiú annak ellenére, hogy már megtapasztalta milyenek a nők, elég gyorsan oda meg vissza volt a lányért. Igaz, hogy csak 10 rész állt rendelkezésükre, de ez akkor is túl gyors, és önmagának ellentmondó volt. Sokkal szebb és jobb lett volna, ha szép lassan jön rá arra, hogy nem minden lány olyan, mint az exbarátnője. És mivel végülis mégiscsak ez volt az alapja az egésznek, ezért mondom azt, hogy nem sikerült összehozni a sorozatot úgy, ahogy kellett illetve lehetett volna.
A sztori kimenetele nem okoz sok meglepetést, viszonylag szépen lezárnak benne mindent. Összességében azt tudom mondani, hogy egy nagyon jó kis sorit lehetett volna ebből összehozni pici odafigyeléssel, mert a megszállotságos rész, illetve a DID is nagyon izgalmas, ha jók tudják használni. De sajnos ez nem igazán jött össze, önmagának ellentmondó és kicsit idegesítő sztorira sikeredett, amit ajánlani semmiképp sem tudok senkinek sem ajánlani, de ha valaki már kinézte, mindenképp nézze meg, ki tudja, lehet az illetőnek nagyon fog tetszetni, hisz mindannyian mások vagyunk.

Zene: Született pár aranyos szám a sorihoz, amik gépen maradnak: Jimin Park 'Say I Love You' és Martin Smith 'The Temperature of That Time'.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket szokásosan.
U Know Yunho - Yoo Eun Ho: Mikor megismerjük őt egy esetlen kis balfácán, aki utána igazi macsó és totálisan beképzelt pasivá érik, amit persze meg is lehet érteni. Nagyon jó kis karakter lehetett volna, képzeljétek csak el: nem hisz a szerelemben de titkon vágyik rá, aztán megjelenik egy lány aki nem rohan egyből a karjaiba, szép lassan elkezd változni és beleszeret a főhősnőbe *badum tsss*. Tipikus, de sokkal jobb és értelmesebb lett volna, mint az, hogy pár találkozás után halálosan szerelmes a csajba. Semmi értelme sem volt az egésznek, főleg hogy a főhősnő is nagyon idegesítő volt. Egyáltalán nem tetszett a karakter, sajnálom Yunho-t, és remélem, hogy legközelebb valami jobbat választ, mondjuk nem valami beképzelt macsó gyereket, hanem egy férfias karaktert. Sokkal jobban áll neki. Sokkal, de sokkal jobban.
Kyung Soo Jin - Han Ye Ri: Mivel két személyiséggel él, ezért rejtegeti magát, hisz sokszor adódnak kellemetlen pillanatok olyan dolgok miatt, amiket nem ő követett el. Én őszintén elmondom, már a legelején nem kedveltem őt. Nem rohant a pasi karjaiba és nem lett első látásra halálosan szerelmes, de a folytonos hisztizése és durcázása valamint a folyton mérges feje elvette sokszor a kedvemet attól, hogy folytassam a sorozatot. Nem szeretem mikor egy főhősnő oktalanul ilyen. Egyszerűen semmi sincs amit fel tudnék hozni pozitívumnak azon kívül persze, hogy nem csorgatta a pasi után a nyálát már a történet legelején. De ez kevés ahhoz, hogy egy jó karakterről beszéljünk. A színésznő sem jól választott ezúttal, nem illett hozzá ez a szerep. Remélem a jövőben tényleg sokkal jobb szerepei lesznek.
Han Joo Wan - könyvboltos férfi: Igen, ő volt az egyedüli, aki miatt megnéztem az egészet. Egyrészt a színész miatt, hisz a School 2017 c. soriban teljesen levett a lábaimról, szerintem sikerült megalakítania mindenidők legaranyosabb pasiját, így nagyon megörültem mikor feltűnt a képernyőn (mert persze nem néztem előre utána, hogy kik lesznek a színészek a főhősőkön kívül). Másrészt pedig maga a karakter volt nagyon megkapó, és az még rátett egy lapáttal, hogy a két főhős azt sem tudta mit csinál, szóval ő volt a mentsvára a sztorinak. Fent is mondtam, nagyon szeretem a megszállásos romantikus történeteket, sokkal menőbb lett volna, ha ő lett volna a főhős. Mekkora bitang jó sztorit össze lehetett volna már hozni ebből?! Borzasztóan megnéznék egy ilyen sorozatot, Joo Wan főszereplésével, mert hát, itt is el voltam ájulva, mennyire tudja ez a pasi mit csinál, de komolyan mondom. A nagy kérdés már csak az, miért nincs még főszerepe? Miééééért?

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése