38 Task Force

38 Task Force ~ Squard 38

Műfaj: krimi, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: OCN

Ismertető: Baek Sung Il köztisztviselőként az adóhivatalnál dolgozik. Rendes, becsületes ember, aki csendben éldegélve végzi munkáját, azonban el van keseredve, hisz a törvény a dúsgazdagoknak kedvez - akármennyire próbálkozik, nem tud adót behajtani rajtuk, aminek a köznép issza meg a levét. Egyik nap aztán felfordul az élete, hisz magára haragít egy bűnözőt. És ha ez még nem lenne elég, áldozatául esik egy hírhedt csalónak: Jung Do-nak, akinek hála elvesztette az összes tartogatott pénzét. A sors azonban úgy hozza, hogy ezzel a szélhámossal (és annak csapatával) fog együtt dolgozni azon, hogy behajtsák az adót a nagy fejeseken, s ha szükséges, illegális úton érik ezt el.

Vélemény: Az OCN drámái általában nagyon megnyernek engem, plusz Seo In Guk összes, de tényleg összes sorozatát láttam/nézem/nézni fogom, így természetesen ez sem maradhatott ki. Őszintén nincs sok minden, amit el tudnék mondani erről a sztoriról. Csak úgy megnéztem és kész. Az eleje roppant megnyert magának, untam már a tipikus romantikus sorikat, így tetszett az akció, a rohanás, a trükkök és a jó kis csapdák, s nem mellesleg két főhősünk.
Aztán nem is tudom hol vesztettem el a fonalat. Egészen addig volt érdekes, míg az adókat hajtották be különböző személyeken, amikor elkezdett feljönni a fő cselekményszál és a megannyi bonyodalom valahogy elunalmasodott az egész, pedig nagyon kitartóan próbáltam szeretni az unalmas párbeszédeket, a felesleges jeleneteket. Valahogy értelmét vesztette, és már csak vártam, hogy a végére érjek. Valahogy eltűnt az izgalom és az akció belőle.
A másik dolog az a halvány, aprócska romantika volt benne, amire haragudtam. Vagy ne hozták volna fel, vagy csinálták volna meg rendesen. Amikor kiderül a főhős és a Sung Hee közötti múltbéli kapcsolat, szinte ordít a sztori, hogy fektessenek erre egy kicsivel több hangsúlyt. Mikor együtt voltak izzott köztük a levegő, vártam, amikor a csaj tényleg főszereplővé válik (hiszem úgy volt beállítva), de ennek ellenére alig szerepelt az egész sorozatban.
Összességében nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz volt-e. Mint mondtam, az eleje engem nagyon megnyert, egyenesen faltam a részeket, hisz izgis volt, vicces, kiszámíthatatlan, a főhős pasi írtó rendes, Seo In Guk pedig ismét nagyon sármos és pimasz. A sori másik fele már kevésbé tetszett, szóval tényleg nem igazán tudok döntésre jutni. Seo In Guk kedvelőknek szerintem mindenképp megéri vetni rá egy pillantást, a sztoriért már kicsit kevésbé érdemes.

Zene: Nem sok ost született a sorihoz (össz-vissz 2), de ezek szerintem elég jók lettek, illenek a sorihoz: Key és Doyoung 'Cool', UP10TION 'Run'.

Szereplők: No lássuk csak történetünk két főhősét külön külön.
Ma Dong Seok - Baek Sung Il: Egy talpig becsületes és rendes férfi, aki általában meghúzza magát, de ha nagyon felbosszantják biza előszedi az öklét, és móresre tanítja az illetőt. Sung Il karaktere szerintem nagyon illett ebbe a csalásokkal és árulásokkal teli sztoriba. Rajta kívül senki és semmi másban nem bízhattunk. Tetszett, hogy néha kicsi naiv volt, hogy könnyen rá lehetett szedni, tetszett a kitartása és legfőképp az, hogy tényleg egy nagyon becsületes emberről van szó, aki mindent meg szeretne adni lányának. Nagyon megállta a helyét főhősként. Dong Seok az egyik kedvenc, már idősebb színészem, nagyon illett hozzá a karakter.
Seo In Guk - Yang Jung Do: Csalásokból keresi a napi kenyerét, Sung Il ellentéte: szélhámos, kiszámíthatatlan s megbízhatatlan. Bár őt is nagyon szerettem a maga módján, tényleg nem tudtam eldönteni, hogy mikor hazudik és mikor mond igazat, hogy mikor árul el ismét valakit. Tetszett, hogy nem egy ízig vérig rendes és becsületes főhős lett Sung Il párja, vicces, de abszolút remek párosítás volt ezt a két szélsőséget összehozni. Aranyos volt, ahogy egyre jobban megkedvelték egymást. Seo In Guk nekem hatalmas kedvencem, ismét nagyon sármos és pimasz volt, már tűkön ülve várom a következő szerepét, vele aztán tényleg nem lehet betelni.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. Seo In Guk nekem is a kedvencem lett. Miatta azt is megnézem amit nem igazán akartam.
  Ebben a szerepében igencsak magabiztosan pimaszra vette a figurát. Iszonyat jól játszotta, hogy még haragudni sem lehetett rá, még ha csaló is a karaktere.
  Na és a sármja - ezt nem tudom szavakba önteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértünk! :D
   Alig várom a következő főszerepét! :)

   Törlés