My Mister

My Mister


Műfaj: dráma
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhősnője a csendes és hűvös Lee Ji An aki fiatal kora ellenére nagyon megunta már életét. Nem is csoda, hisz éjjel nappal csak dolgozik hogy adósságát kifizesse ráadásul süket néma nagymamáról is egyedül gondoskodik. Ezzel szemben főhősünk, Sun Kyun egy elég közkedvelt személy, noha ő sem beszél túl sokat. Nagyon rendes és tisztességes ember, aki nagyon szereti két testvérét és édesanyját, s bár feleségétől már rég elhidegült, mégis tiszteli őt. Főhőseink a munkahelyen találkoznak, hisz Sun Kyun építészmérnökként dolgozik egy cégnél, Ji An pedig szintén ennél a cégnél dolgozik részmunkaidőben. Két főszereplőnk élete összefonódik és nehézségek árán, de segítik egymást.

Vélemény: Hogy őszinte legyek, nehéz megfogalmazni, hogy pontosan miről is szól ez a sorozat, mert nem igazán van konkrét története. A négy, de főleg a két főhősről szól az egész, ahogyan megismerjük őket, és ahogyan belecsöppenünk az életükbe. A sorozat nagyon elvont és nagyon egyedi. Nincsenek gazdag emberek, nincs benne mindent elsöprő romantika, nincsenek benne zavaros családi kapcsolatok. Egyszerűen csak bemutat és megismertet velünk egy pár embert, akik megpróbálnak túlélni ebben a szörnyű és kegyetlen világban.
Nehéz leírnom nektek a véleményem a sorozatról, mert én magam is össze vagyok vele zavarodva. Egy borzasztó igaz, mindenféle varázslatos dologtól mentes világot tár elénk a sztori, ami nagyon, de nagyon elgondolkodtató, és abszolút ilyen hangulatban kell lenni ahhoz, hogy élvezzük a sorozatot. A baj viszont csak az, hogy ez nem igazán az én műfajom. Vagyis szeretem az ilyen sztorikat, de nem 16 részen keresztül, főleg úgy, hogy egy rész volt, hogy 80 perces volt.
Nekem sok volt ez a rengeteg rész ehhez a történethez, mert akármennyire szivet szorító és akármennyire valóságos az egész, 16 részen keresztül nem volt kedvem nézni, sok részt untam sajnos. De nem azért, mert unalmas lett volna, csak valamiért hosszútávon ez nem az én műfajom. A sztori sem volt valami nagy dolog, sokkal inkább a karakterek változásán volt a hangsúly. A történet inkább csak ráadás volt és szép lassan halad az is a maga kis ütemében.
múltból viszont sokat kapunk. De nem visszaemlékezésként, hanem ahogy a karakterek beszélnek róla. Bár annyira nem élveztem a sorozatot, de az összes karakter a maga módján a szívemhez nőtt. Sajnáltam őket és sokszor elgondolkodtam azon, hogy milyen könnyű életem is van ahhoz képest, hogy pár ember mennyit szenved ebben a világban. A sorozat ráébreszt minket arra, hogy valójában mennyire szerencsések is vagyunk ebben a kegyetlen világban.

Zene: Sok szám készült a sorozathoz, és ebből sok telefonon is maradt, mert gyönyörűek: Sondia 'Adult', Jung Seung Hwan 'An Ordinary Day', Jehwi 'Dear Moon', Ko Woo Rim 'One Million Roses', O.When és Vincent Blue 'There's a Rainbow'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
IU - Lee Ji An: Csendes lány, aki fiatal kora ellenére már nagyon unja keserves életét, semmi boldogsága nincs. Ji An karaktere semmiképp sem mondható megszokottnak. Egy nagyon, nagyon hideg, tönkrement életű lány volt, aki bár elsőre nagyon ellenszenvesnek tűnhet, hamar rájövünk, hogy emellett a szörnyű élet mellett csoda, hogy még egyáltalán tartja magát. Borzasztóan sajnáltam őt és nagyon sokszor be is könnyezett a szemem mikor épp őt láthattuk képernyőn. A sorozat alatt szépen lassan elkezd megnyílni az embereknek, a befejezés pedig igazi felüdülés volt mindenki számára. Hiába nem voltam annyira oda az egész sorozatért, a befejezés sokáig megmarad számomra, mert nagyon megható volt. IU remekül hozta most is a karakterét, remélem a jövőben sok - sok sorozatban láthatjuk majd még őt.
Lee Sun Kyun - Park Dong Hoon: Csendes férfi, aki nagyon szereti családját, s noha feleségétől már rég elhidegült, mégis tiszteli őt. Dong Hoon egy nagyon becsületes férfi volt, akinek megesik a szíve a szerencsétlen lányon, s habár nem akar belefolyni, mégis segít neki. A karakter jó volt, csendes természetével illett a sorozatba. Még így utolsó sorok gyanánt megemlíteném Gwang Il karakterét is, aki mély benyomást tett rám, és szerintem sok más emberre is. Simán elnéztem volna a sorozatot úgy, hogy ő a főszereplő. A színész nagyon jól alakította a szerepét, s nemrég ért véget neki az első főszerepe is (ami azért durva, mert új színészről van szó). Arról a sorozatról már ha minden igaz kint lesz az ismertető mire ezt olvassátok. Sun Kyun-ra visszatérve, főszerepben még sosem találkoztam vele, de biztos vagyok benne, hogy van sorozata ami megnézendők között van nekem, szóval lesz majd még róla szó.

Történet: 6/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. Nagyon vártam a kritikádat, mert engem ez a sorozat olyannyira elvarázsolt, hogy az eddig látott koreai sorozatok közül messze a legjobbnak tartom. Most már csak azt szeretném igazán megérteni, hogy miért is. Sokakat kérdeztem és csak néhányan osztják az én véleményem. Volt, aki nem tudta megnézni, mert unalmas, vontatott. Ma már nem tartok a gépemen sorozatokat, csak mozifilmeket, de ezt képtelen vagyok törölni, még most is időről, időre bele kell néznem, vannak olyan jelenetei, melyek igazán szíven ütősek. Ahogy Ji An a lehallgatás során ráébred a férfi önzetlen jóságára, és képtelen rosszat mondani rá a bizottság előtt... de ez csak egy példa. A zene, a színészek nálam mind-mind 10 pontot kaptak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj el sem tudod hinni, mennyire örülök, hogy írtál nekem, és annak pedig még inkább, hogy ezt írtad. Borzasztóan örülök, hogy ennyire tetszett neked (és még sok más embernek is) a sorozat, komolyan mondom!
   Engem annyira nagyon nem tudott megfogni, de mind mások vagyunk. Borzasztóan örülök, hogy van, akinek ez kedvenc!! :)

   Törlés
 2. Kedves Boil54, nálam is örök és 10/10es a sorozat. És hidd el, sokan vagyunk így, csak valahogy az emberek megilletődnek,ha nem Kim titkárnő szintű, amúgy kellemes és a műfajában édes sorozatot náznek. Mert nagyon nehéz szavakba foglalni,hogy mit is érzel,ha megnézed a sorozatot. Jobb annak, aki ki tudja mondani,hogy mért jó. Szerintem volt története ennek a sorozatnak, amúgy....:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Névtelen!
   Neked is csak azt tudom mondani, hogy nagyon nagyon örülök, hogy ennyire tetszett a sorozat! :)
   Annyi jót írnak róla, hogy lehet, hogy majd valamikor télen, mikor hangulatilag benne leszek, majd újra nézem. :)

   Törlés