Bride of The Water God

Bride of The Water God ~ The Bride of Habaek

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: tvN

Ismertető: A történet Habaek-ről, a Víz Istenéről, és Yoon So A-ról, a rabszolgájáról szól. Ott kapcsolódunk be, ahol Habaek elhagyja az Istenek birodalmát és az emberek közé megy, hogy megtalálja az isteni köveket és ezáltal ő legyen a király. Azonban ahogy megérkezik erejét elveszíti, és pénz, lakás és minden egyéb nélkül teljesen elveszett az emberek világában. Yoon So A egy pszichiáter, akinek szülei már meghaltak (apja eltűnt), és nagyon nehezen él meg, hiába van saját rendelője. Ősei esküt tettek Habaek-nek, hogy az összes generáció szolgálni fogja őt, így a Víz Istene meg is keresi a lányt, hogy az segítségére legyen. Időközben két másik istenséggel is találkozik az emberek birodalmában, s arra sem számít, hogy beleszeret a lányba.

Vélemény: Nagyon vártam már a sorozatot, én is azon nézők táborában voltam, akik nézik a napokat, hogy mennyi idő van még, míg startol a sorozat. Nem szoktam igazából ilyet csinálni, de ennek az előzetesét előre megnéztem, forgatásról néztem videókat és minden egyebet, szóval tényleg alig vártam már, hogy Joo Hyuk ismét elkápráztasson minket. Minden tök jónak tűnt, az előzetesek lehengereltek, a sorozathoz készült képek imádnivalóak és gyönyörűek lettek.
Aztán végül mégsem hétről hétre néztem, hanem nagy nehezen megvártam, míg lemegy az összes rész, és viszonylag egyszerre bepusziltam az egészet. Mind a magyar mind a külföldi nézők körében láttam, hogy nagyot csalódtak a sorozatban, így picit félve, de végre elkezdtem. Mikor befejeztem az első 2 részt nem értettem mi bajuk az embereknek. Egy tök érdekes sztorit kapunk kezdetnek egy emberi birodalomba érkezett istenről és egy borzasztó nehéz életet élő lányról.
Kifejezetten tetszett ahogy bevezetik. Ráadásul nem egy kellemes percet okoz az is, hogy Habaek nem ismeri ezt a világot, s mivel minden erejét elvesztette szinte teljesen tehetetlen. Sokszor nevettem fel azon, hogy éppenséggel nem ismer egyes kütyüket, és teljesen letaglózva nézi, hogy hogyan is működik. Tetszett. Úgy gondoltam és gondolom még most is, hogy egy bitang jó sztorit össze lehetett volna hozni ebből, mert a bevezetés tényleg nagyon jól sikerült.
Aztán nem is tudom. Fogalmam sincs, mikor vált ennyire unalmassá a sorozat, de szerintem a 2. résztől kezdve már szinte semmi újdonság nem volt benne, épp hogy 1-2 fordulatot próbáltak belecsempészni, de tényleg annyira egysíkú volt az egész, hogy szerintem elég lett volna a fennmaradó 13 részt kihagynom és a 2. után rögtön megnézni az utolsót, mert komolyan, nem maradtam le volna semmiről. De ez még hagyján, nem is lett volna olyan nagyon nagy probléma.
Hisz ott volt a romantika. Egy mindent elsöprő szerelem egy isten és egy ember között. Hát na igen... Az elején ezt is kifejezetten aranyosnak találtam, szerintem úgy a sori feléig élt bennem a lendület, hogy legalább a romantika miatt nézzem végig. Hajj, de ez is hogy el lett rontva. Kicsit sok volt nekem, hogy szinte már a legelejétől szeretik egymást, aztán folyton elutasítják a másikat, hogy ez nekik nem mehet. Egyáltalán nem értettem, miért kell ennyire túldrámázni.
Az utolsó részek már szinte arról szóltak, hogy két főhősünk szenved, mert annyira szeretik egymást (?) és nem maradhatnak együtt. Sok volt, brutálisan sok. Aztán még olaj volt a tűzre az is, hogy a karakterek teljesen átmentek negatív irányba. A főhősnő kezdeti aranyos viselkedése átment folytonos hisztibe, önsajnálatba és panaszkodásba, Habaek kezdetben vicces és fennhéjázó személyisége a végére abszolút semmit sem változott, ami teljesen elvesztette a szimpátiámat.
És hogy a másik két istent ne is említsem. Egyedül Hoo Ye karaktere volt az, akit érdekesnek találtam, de róluk majd még lent is beszélni fogok. Szóval igen, nem tudom, miért kellett ennyire elrontani, de én borzasztó nagyon csalódtam benne. Durván 13 rész teljesen felesleges és unalmas volt, a karakterek nevetségesek, a történet gagyi, a romantika pedig idegtépő. A zenéken és a borítóképeken kívül szinte semmi sem tetszett nekem a végére. Sajnálatomra.
Tényleg borzasztóan sajnálom a sorozatot, mert a bevezetés tök jó volt, nagyon jó kis sztorit össze lehetett volna hozni belőle. A színészeket szeretem benne, a kezdeti hangulatot nagyon szépen megteremtették, mindent meg lehetett volna csinálni úgy, hogy egy bitang jó kis sorozatot kapjunk, de sajnos semmi sem jött össze. Nem tudom, ki hogy van vele, én ajánlani semmiképp sem tudom ajánlani, mert számomra sajnos még limonádénak is gyenge és idegesítő volt.

Zene: Végre egy dolog, amiről pozitívumot tudok írni. Elég sok ost jött ki a sorozathoz, amiből 3 nagyon tetszik nekem: Savina & Drones 'Glass Bridge' - ez a legszebb, Yang Da Il 'The Reason Why', Lucia 'Without You'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket sorjában.
Nam Joo Hyuk - Habaek: Mivel isten, ezért teljesen egyértelmű, hogy magasabb rendűként viselkedik, nem tűri az engedetlenséget, és bár vicces és aranyos is tud lenni, a komolysága meg van mellette. A sorozat elején nagyon bírtam őt. Tök aranyos volt, ahogyan egyszerre volt ilyen beképzelt meg esetlen is. Nagyon szerethetővé tette a karaktert, plusz Nam Joo Hyuk olyan jól mutatott ebben a szerepben, hogy nem győztem vele betelni. Aztán nagyon antipatikus lett. Vártam, hogy a végére visszavesz ebből, és valahogy kedvesebb lesz, de a karakter sajnos abszolút semmit sem változott a 16 rész alatt, amit én borzasztóan hiányoltam, mert ennek a szerepnek nagyon elhiányzott a pozitív irányba való változás. Úgy gondolom Nam Joo Hyuk-hoz sokkal jobban illik az aranyos, életvidám srác alakítása. Bár hiába tetszett az elején, a végére beláttam, hogy ez nem az ő karaktere.
Shin Se Kyung - Yoon So A: Pszichiáterként dolgozik, s hiába van saját rendelője, valahogy nem jön össze neki semmi sem. Egy aranyos és talpraesett lány, aki tudja a helyét a világban. A sorozat elején, ahogy fent is említettem, nagyon tetszett a karaktere. Tényleg egy olyan igazi kis talpraesett csaj volt, aki nagyon gyakorlatias, és aki megpróbál túlélni ebben a világban, de nem felejt el álmodozni sem. Aztán ahogy szeretett bele a főhősbe, úgy változott át egy hisztis nővé. Folyton sajnáltatta magát, megosztotta a sráccal a fájdalmas emlékeit (ami még okés lenne), és mellé elmondta neki kb. ezerszer, hogy neki milyen nehéz, milyen szörnyű az élete, mennyire nem ezt érdemli. Nagyon sok volt nekem a végére, nem tudom miért kellett ennyire elrontani a főhősnő karakterét. Shin Se Kyung-ot alapjáraton nagyon szeretem, örültem is mikor láttam, hogy ő a főhősnő, de ez a karaktere nem jött be.
Lim Ju Hwan - Hoo Ye: Egy nagyon rendes pasi, aki folyton próbál vicces lenni, noha senki sem érti a vicceit. A többi 4 karakter mellett Hoo Ye nekem felüdülés volt. Egy tényleg tök ari pasi volt, aki bár magas beosztásban van, mégis kedvére viccelődik és kertészkedik. Tudtam, hogy nem vele jön össze a főhősnő és nem is akartam volna, hogy összejöjjenek, mert ez a pasi sokkal jobbat érdemelt. Reméltem, hogy nem fognak belőle rossz fiút csinálni, mert tényleg baromi aranyos volt. A legutóbbi szerep amit tőle láttam annyira nem tetszett, de itt megvett engem kilóra, sokszor éreztem azt, hogy ő próbálja egyedül vonszolni ezt a sorozatot előre. Lim Ju Hwan eddig mindig mellékszerepekben tűnt fel, de remélem, hogy ezúttal ténylegesen lesz főszerepe is, mert szerintem simán megállná a helyét. Reméljük a közeljövőben összejön. A másik két főszereplőről viszont inkább nem beszélnék részletesen, mert igazából nem túl sok mindent tudnék hozzájuk fűzni.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése