Encounter

Encounter ~ Boyfriend

Műfaj: romantikus, melodráma
Részek száma: 16
Dátum: 2018 - 2019
Csatorna: tvN

Ismertető: Történetünk főhősnője Cha Soo Hyun, elit körbe született nő, akinek apja politikus, a férfi, akivel érdek házasságba lépett, pedig egy hatalmas cég vezetője. A történet ott kezdődik, hogy elválnak egymástól ugyanis a férfi megcsalta őt. Soo Hyun ezután csendesen vezeti a hoteljét. Egy visszafogott, de kedves nő, akiről egy rossz szót sem szólhatnak. Főhősünk, Kim Jin Hyeok ezzel szemben egy teljesen átlagos férfi. Éppen állást keres, de elhatározza, hogy elutazik Kubába egy kicsikét felfrissülni. Főhőseink egy véletlen folytán itt találkoznak, ugyanis Cha Soo Hyun munkaügyben érkezik ide, s úgy alakul, hogy egy teljes napot együtt töltenek ebben a csodálatos városban.

Vélemény: Nagyon vártam már ezt a sorozatot, egyrészt azért, mert szeretem az ilyen lassú lefolyású, inkább érzelmekre alapuló sorozatokat, és pont ilyesmihez volt kedvem is, plusz Park Bo Gum nagyon nagy kedvencem, így mindig nagyon várom a szerepeit. Hát, őszintén nem fogok nektek sokat mesélni erről a sorozatról. Nagyon, de tényleg nagyon ritkán fordul velem elő az, hogy szenvedjek egy sorozattal, de itt ez volt, azt hittem sosem lesz már vége.
Unalmas volt. Borzasztóan. Maga a sztori nagyon jó és érdekes lett volna, hisz ugye azon volt a hangsúly, hogy van egy megtört nő, akinek látszólag mindene megvan, de közben meg magányos, családjával a kapcsolata nem felhőtlen, és csendben éli a monoton életét. A főhősünk ezzel szemben energiával teli, kicsattan az érzelmeitől. Mikor találkoznak a fiú teljesen belehabarodik a lányba és elhatározza, hogy kizökkenti őt az életéből, színt visz a szürke életébe.
Ez annyira menő is lehetett volna, ha kicsit jobban megcsinálják a sorozatot. A baj az volt, hogy egyrészt már a legelején oda-vissza vannak egymásért (oké, de ezt még meg lehet érteni, mert ilyen szerelem volt első látásra), de kb. a 6. résztől kezdve 2 darabra szakadnak az részek. Az első felében sajnálkoznak, hogy milyen szomorú a szerelmük, majd elmennek valahova, romantikus szövegekkel bombázzák egymást, de már annyira nyálasak voltak, hogy nekem sok volt (ez azért nagy szó).
A részek második felében pedig történik valami, ami elszakítja őket egymástól, vagy éppen elfordulnak egymástól azzal a szöveggel, hogy neki jobb lesz nélkülem. És ezeket a részeket ismétlik újra és újra és megint újra egészen addig, míg vége nem lesz a sorozatnak. Ez volt a legnagyobb hibája. Olyan szépen fel lehetett volna építeni, tök meghatóra és elgondolkodtatóra megcsinálni, de az, hogy minden rész kb. ugyanarról szólt, valami borzasztóan unalmas volt.
Mást nem tudok nektek róla mondani, biztosan van, akinek nagyon tetszik a sorozat, de én végigszenvedtem az egészet, pedig nagyon vártam és nagyon jó sorira számítottam. Szóval ajánlani semmiképp sem tudom, főleg azoknak nem, akik hozzám hasonlóan nem szeretik a felesleges drámázást és a túlzott, néha alaptalan romantikát, de ha szemeztek vele és szeretitek a színészeket akkor adjatok neki egy esélyt, hiszen ki tudja, lehet, hogy nektek nagyon fog tetszeni a sorozat.

Zene: A zenék közül kettő darab szám tetszik nagyon: Eric Nam 'The Night' illetve Saltnpaper 'Take Me On' című száma. Mindkettő nagyon cuki szám.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön-külön.
Song Hye Kyo - Cha Soo Hyun: Csendes és visszafogott nő, aki úgy gondolja, hogy neki semmi jó sem jár már az életben, ezért a maga által felhúzott kis börtönben él egészen addig, míg meg nem ismeri az igazi szerelmet. Soo Hyun alapvetően egy szerethető karakter volt számomra a sorozat elején, tényleg tök kedves volt és valahogy tök jól átjött ez a semmiképp sem negatív, de valahogy mégis depressziós karakter. Utána sok volt nekem, mert annyit kavarta ott a dolgokat, hogy a sorozattal együtt ő is sok lett. Nem tudta eldönteni, hogy most mit csináljon, a rész egyik felében azt mondta, hogy ő mindenen átvezeti ezt a szerelmet, a rész második felében pedig azt, hogy a fiúnak jobb lesz neki nélküle. Ez még 1-2x okés, de mikor minden áldott részben ez volt... A színésznő egyébként meglepő módon nagyon aranyos volt ebben a szerepben, a rövid haj pedig szerintem nagyon jól áll neki.
Park Bo Gum - Kim Jin Hyeok: Érzelmekkel és szerelemmel teli fiú, aki miután megismeri a főhősnőt másra sem tud gondolni, csak rá. Jin Hyeok karakterével már az első perctől kezdve az volt a gondom, hogy nekem nem volt túl férfias. Valahogy a 16 rész alatt inkább könyörgött a csajnak hogy szeresse viszont, mintsem kimozdította őt a szürke hétköznapjaiból, amiről alapjáraton szólni akart a sorozat. Úgy tűnt, hogy ezerrel teper, majd sír, mikor a nő visszautasítja, vagy éppen szakít vele, könyörög neki, hogy maradjon vele. Ez annyira fura volt nekem, egy női karakter részéről is sok az ilyen viselkedés, de egy férfiéről borzasztó. Sajnos ez a szerepe Park Bo Gum-nak nagyon nem tetszett nekem, sőt, az összes eddigi látott szerepe közül szerintem ez volt a legrosszabb, de ettől függetlenül nagyon szeretem őt.

Történet: 4/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése