Bride of the Century

Bride of the Century 


Műfaj: romantikus, melodráma, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2014
Csatorna: CSTV

Ismertető: Choi Kang Joo az örököse a Taeyang Társaságnak. Hihetetlen gazdag, hihetetlen jóképű és hihetetlen arrogáns. Jegyese nem más, mint egy építészeti cég tulajdonosának lánya, Yi Hyun. Kang Joo édesanyja azért ezt a lányt akarja feleségének, mert van egy átok, amely már évtizedek óta ül a családon: a család elsőszülött fiának első menyasszonya meghal. Így ha Yi Hyun meghal, megválaszthatja azt a lányt menyének, akit már régóta akar. Csakhogy Yi Hyun édesanyja ravasz, így egy sorsszerű találkozásnak köszönhetően lányát kicseréli egy teljesen azonos külsejű, de más személyiségű lányra, így az hal meg előbb, aztán lesz egy gyors csere, mintha mi sem történt volna. Szóval, Na Doo Rim mit sem sejtve az egészről, Yi Hyun-ként fog élni.

Vélemény: Bevallom, kicsit furcsa ez a sorozat. Ez a szellemes akármi... furcsa volt, de nem rossz. Érdekes volt, és nem egyszer izgultam a sorozat során. Szépen végigvezették a 100 évvel ezelőtt történt eseményeket, nem maradt megválaszolatlan kérdés. A szellemes és ijesztgetős jelenetekkel kicsit hadilábon álltam. Volt amikor tényleg a frászt hozta rám, volt, hogy nevetséges volt az egész, és volt, hogy nagyon szép és megható. Az egészet összefoglalva, már ismert történéseket ötvöztek egymással, így kialakult egy elég érdekes és egyedi sztori néhány fura jelenettel.
Bár nekem annyira nagyon nem maradt meg. Végignéztem a 16 részt, de szerintem magáért a sztoriért nem érdemes elkezdeni. Viszont, van két főhősünk, akik feldobták az egész sorozatot. Az alapkomikum a párocska eltérő személyiségéből fakadt, aminek köszönhetően rengetek vicces helyzet alakult ki kettejük között. Olyan igazi vicces jelenetek voltak ezek, ahol az ember felnevet, és a szemét törli a könnyektől. De sajnos ez a sorozat is beleesett abba a fránya hibába.
A végén eltűntek a kellemes percek, és csupa csupa melodrámát kaptunk hatalmas szenvedésekkel. Itt sem maradhatott el a 'se veled se nélküled' rész, ami tényleg nagyon sokat rontott az egész sorozaton. A könnyed és érdekes, vicces sorozatot sikerült teljesen más irányba fordítani, aminek köszönhetően inkább nevetségessé vált a nagy melodráma, ahelyett, hogy meghatott volna. Plusz elég sokat tett a lapátra, hogy a két főhős egész végig fiatal, vicces és bohókás volt, a legvégén pedig komoly felnőttekként jelentek meg, ami egyáltalán nem volt hiteles.
Szóval ha ajánlanom kellene a sorozatot, akkor inkább afelé hajlok, hogy egyszer érdemes megnézni (az utolsó két részt meg felejtsük el, és csináljunk neki saját befejezést), mert a két színész igazán nagyszerűen mutatott egymással, s nagyon aranyosak voltak együtt. Érdekes volt ez az átok dolog, főleg, hogy sikerült érdekesre is izgalmasra megoldani, és 1-2 jelenet kivételével nem volt nevetséges sem. Szóval aki nagyon meg szeretné nézni, azt ne tartsa vissza, hogy elrontották a végét, tényleg ne.

Zene: Az FTIsland megint alkotott, két nagyon szép zene volt a sorozatban: a 'What I Wanted to Say' és az 'Into My Heart' című szám nagyon a helyén volt.

Szereplők: Lássuk csak a történet két főhősét külön-külön.
Lee Hong Ki - Choi Kang Joo: Arrogáns, beképzelt, én vagyok a világ ura pasas, aki szép lassan megnyílik, és foggal körömmel védi a szeretett nőt. Lee Hong Ki-t nem lehet nem szeretni. Bár ez a karakter egészen eltér a megszokottaktól, mégis nagyon illett hozzá, remekül hozta. Kang Joo-t viszont annyira már nem sikerült megszeretnem. Az a tipikus srác volt, aki először beképzelt a végén meg megváltozik a szeretett nőért. Szép, szép, de már kezd unalmas lenni. Az ok, amiért mégis jó kis srácként gondolok vissza, az természetesen Lee Hong Ki, mert ő mindig képes minden karakterből a legjobbat kihozni, s itt is sikerült szeretni a kis önző oldalát is. A végére már nagyon aranyos lett, olyan jó volt látni, hogy mennyire aggódik a lányért. Az utolsó 2 részről viszont nem akarok nyilatkozni, fent elmondtam, hogy mennyire elrontották.
Yang Jin Sung - Na Doo Rim/Jang Yi Kyung: A sok nehézsége ellenére vidám, kedves, segítőkész lány, aki mindig mosolyog. Doo Rim is olyan tipikus női karakter volt, mégis őt valahogy sikerült nagyon megkedvelnem. A színésznő nagyon sokat dobott a karakteren. No de nem csak Doo Rim volt itt nekünk, hanem a beképzelt és arrogáns Yi Kyung is, akit az ember legszívesebben egy kanál vízben megfojtana, de még azt is sajnálja rá. A színésznő nagyon ügyesen helyt állt mindkét szerepben, kinézetük ellenére sikerült elhitetni, hogy két különböző emberről van szó. S bár Jin Sung nem kedvencem, Hong Ki-val nagyon jól mutattak, eszméletlen aranyos párt alkotva. A sorozatban szereplő többi színész is viszonylag jó volt, külön kiemelném még a Jang Yi Hyun-t alakító Sung Hyuk-ot, akinek köszönhetően volt egy kis féltékenység a sorozatban a srác részéről is, s nagyon jól hozta a törődő bátyó szerepét. 

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

2 megjegyzés:

 1. Te hol nézted meg az összes részét? Ha esetleg tudnál linket küldeni kérlek küldj, vagy ha letöltötted akkor küldj linket külön a videó, és a felirat letöltéséről azaz 2 linket, ha tudsz...:$ Köszi előre is :) További szép napot.:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nem akarok kötözködni, de ha beírtad volna a google-ba, hogy Bride of the century magyar felirat (ehhez nagy tudás nem kell), akkor azonnal kidobta volna, és nem kellett volna rám várj, hisz látod, hogy elég lassan tudok válaszolgatni.
   Mindenesetre innen tudod letölteni a feliratot, a videókat pedig avistazról.
   http://www.d-addicts.com/forums/viewtopic.php?t=147110

   Törlés