Quick

Quick

Műfaj: akció, romantikus, vígjáték
Játékidő: 115 perc
Premier: 2011. július 21.

Ismertető: Ki Soo, az anno nagymenő motoros most futárként dolgozik. Volt barátnője, Choon Sim pedig egy híres lánybanda tagja. Kettejüket újra összehozza a sors, amikor Choon Sim felbérli Ki Soo-t, mint "taxist", azonban a bukósisak, amit a fejére tesz egy bombát tartalmaz. Meg is jelenik egy fura pasi a telefonban, aki utasítja Ki Soo-t, hogy különböző helyekre szállítson le egy bombát adott időn belül. Ha nem végez, a bukósisak felrobban. Ha megpróbálják levenni, a bukósisak akkor is felrobban. Szóval kénytelenek úgy tenni, ahogy a titokzatos idegen kéri, a dologba azonban bezavar az, hogy a rendőrség is folyamatosan a nyomukban van. Arról nem is beszélve, hogy Ki Soo-nak és Choon Sim-nek félre kell tenniük a régi nézeteltéréseket, és társként együttműködniük.

Vélemény: Tegnap hajnal óta Lee Min Ki lázban égek, szóval nagyon muszáj az összes filmjét megnéznem, amiben főszereplő, mert egyszerűen nem tudok betelni vele. Az első dolog, amit meg kell állapítanom erről a filmről, hogy ennyi kocsit tönkremenni és ennyi robbantást én még életemben nem láttam. De tényleg. Az már tuti biztos, hogy a film rengeteg pénzbe került. Lee Min Ki motorja pedig eszméletlen menő, egyszerűen imádom.
De mit is tartogat számunkra a film? Ahogy a cím is mutatja, a Quick egy nagyon gyors, élénk és fürge film volt, ami egy percre sem hagyja, hogy a néző figyelme lankadjon, mert egyenesen odaszegez a képernyőre. Az egész nagyon gyors, vicces és pörgős volt. Igen, pörgős. Talán ez a legjobb szó, amivel jellemezni lehet az egész filmet. Nagy sztorit nem takar, van benne egy kisebb csavar, de ez egyáltalán nem számít, hisz a néző szeme (legalábbis az enyém) megakad Lee Min Ki-n és kész, onnantól kezdve a világ megszűnik.
Mi volt még jó benne? Hát a poénok. Az összes karakter eszméletlen vicces volt, csomószor hangosan felnevettem (hajnali 1-kor), mert nem bírtam visszatartani. Bár nem mondhatom azt, hogy végig nevettem, de az tény, hogy mosolyogva néztem az egész filmet (mint valami idióta), a végére már fájt az arcom. Szóval röviden, egy nagyon élettel teli film volt, mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kicsi izgalmat no meg egy kis Lee Min Ki-t. Ja, és el is felejtettem azt is mondani, hogy a zene végig nagyon pörgős volt.

Szereplők: Ahogy szoktam, lássuk csak őket külön-külön.
Lee Min Ki - Han Ki Soo: Menő de ugyanakkor eszméletlen idióta pasi, aki előbb cselekszik és csak azután gondolkodik. Han Ki Soo egyszerűen imádnivaló volt, akit nem lehet nem szeretni. Az meg még ráadás volt, hogy Lee Min Ki játszotta el. A tegnapi film után (Monster) az elején nagyon furcsa volt nekem a srác, egyszerűen nem tudtam hova tenni, hisz annyira durván megindított a szörnyeteg szerepe. Csak ámulok és bámulok, hogy Lee Min Ki mennyire ügyes, és mennyire jó színész. Hihetetlen, hogy el tudja játszani a cuki fiút, és a pszichopata gyilkost, úgy, hogy semmi átfedés nincs a szerepei között. Én nagyon megszerettem őt.
Gang Ye Won - Choon Sim: Tipikus kis buta liba, aki nem sok mindenhez ért a táncoláson meg az éneklésen kívül. Mikor először mutatta a színésznőt, azt hittem eremet vágom kínomban. Az a nyálas hang, vagy én nem is tudom, amin először megszólalt egyszerűen szörnyű volt. Csodával határos módon ez nagyon hamar elillant, és pár perc múlva már nagyon bírtam őt. Eszméletlen vicces volt, és tökéletesen kiegészítette Ki Soo-t. Nagyon édesek voltak együtt.

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. Én is kedvelem Lee Min-ki-t!
  Egy videó, ha még nem láttad volna:
  https://www.youtube.com/watch?v=a6AzbOupbxk

  (A Nell a kedvenc együttesem - no, meg a videóban Song Jae-rim is szerepel és gyönyörű a szövege a számnak, vannak magyar fordításai is.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ooooh én ezt még nem is láttaaam :D
   A szám csodaszép, Lee Min Ki pedig ... <3 <3 <3

   Törlés