The King Loves

The King Loves ~ The King in Love

Műfaj: romantikus, történelmi
Részek száma: 40 (egy rész 30 perces)
Dátum: 2017
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhőse a király második fia, Wang Won, aki bár a trónörökös, mégis mindenki (még saját apja is) fél a fiútól, hisz édesanyja, a királyné, jüani klánból való. Wang Won legjobb barátja Wang Rin, aki szintén a királyi családhoz tartozik. Gyerekkoruk óta legjobb barátok, mindenben kiállnak egymás mellett, noha Wang Rin-t folyton figyelmeztetik, hogy a jövendőbeli királynak nincsenek barátai. Duójukhoz bekapcsolódik még a pénzügyi miniszter lánya, Eun San, akihez a két fiút már régebbi szálak is fűzik. A lány mindkettejüket nagyon megkedveli, azonban ők szerelmesek lesznek a lányba, noha barátságukat is próbálják megőrizni. Ők hárman megannyi kalandba keverednek, időközben pedig Song In nagyszerű és ádáz tervvel áll elő, hogy a herceget elmozdítsák helyéről, és az általa kiszemelt férfi legyen a trón örököse.

Vélemény: Mikor megláttam a borítóképet (nem ezt, hanem a másikat), eldöntöttem, hogy na ez lesz az a sorozat, amit jó messziről kerülni fogok. Egy koreai színészt sem utálok, de Siwan nagyon közel áll hozzá. Már több sorozatot is abbahagytam miatta (pedig soha sem hagyok félbe sorozatot), egyszerűen nem bírom sem a színészkedését, sem a folytonos utálatos karakterét, sem a kinézetét. Ez sajnálatosan itt is hamar bekövetkezett. S ha ez még nem lett volna elég, főhősnőnek megkaptuk Yoona-t, aki bár tényleg szép (de tényleg az), és nagyon aranyos lány, a színészi képessége azonban valahová a béka feneke alá bújt el, s ott is maradt. 
Biztos voltam benne, hogy ezt a sorozatot nem fogom megnézni. Aztán... megláttam, hogy Jonghyun lesz a második főhősünk, akit egyszerűen imádok, egyik kedvenc színészem, idén pedig elvonási tüneteim voltak miatta, szóval tudtam, hogy nem hagyhatom ki ezt a sorozatot csupán a másik két színész miatt. Jonghyun sokkal fontosabb annál. Ha kell, befogom szemem-fülem, csak őt nézem. Végül nagyjából ez is lett belőle. Mikor az első részt megnéztem azt hittem elnevetem magam. A bevezető jelenet hihetetlen bénára sikeredett, tudtam előre, hogy egy nyálas, a második főhőst elnyomó sztorit kapunk. Ezt pedig nem tudtam volna elviselni.
Wang Rin folyton a távolból szemlélte őket, ráadásul folyton mutatták őt is, tudtam, hogy baromi szar lesz a vége, hisz a koreaiakhoz híven tuti majd jó nagy szánalomban hagyják meghalni az egyetlen jó szereplőt a sorozatban. Nagyon abba akartam hagyni, de Jonghyunért mégiscsak be akartam fejezni, hisz nem gyakran fordul elő olyan, hogy ilyen sokat láthatjuk őt egy sorozatban. Lenyeltem minden keserű ízt a számban, és hétről hétre néztem az újabb és újabb részeket. Aztán hihetetlen módon (de tényleg) azt vettem észre, hogy ez az a sorozat, amit a legjobban várok a héten (pedig épp vagy nyolcat néztem ezzel párhuzamosan).
Mindazok ellenére, hogy a főhős és a főhősnő nagyon betett nekem. Egyértelmű volt, hogy Wang Rin karaktere volt az, aki odaszegezett engem a képernyőhöz, de nem csak ő volt az, ami annyira tetszett nekem. Legelső dolog, ami megfogott, az a két fiú barátsága. Kb. tonnányi történelmi sorozat van, amiben két legjobb barát van, majd ellenségekké válnak miután beleszeretnek ugyanabba a nőbe. Ami itt igazán tetszett és a koreaiak saját magukat hazudtolták meg, az az volt, hogy az ő barátságuk olyan erős volt, hogy minden áron túl akarta élni a gyötrelmeket, kézzel lábbal kapaszkodtak az utolsó reményfoszlányokba, hogy ők még lehetnek barátok.
Baromi jó és szép volt, főleg befejezve a sorozatot, hisz aki látta, az tudhatja, hogy mi is lett a történetük vége. A barátság mellett a szerelmi szálak is nagyon szépek voltak. Azt hittem egy írtó nyálas, romantikától csöpögő sorozatot kapunk, de valahogy a barátság (akár a lány és a két fiú között is) sokszor került előtérbe a szerelemmel ellentétben, ami szerintem hatalmas pluszpont a sorozatnak. A hármuk "szenvedése" mellett szívszaggató volt a király és a királyné közötti kapcsolat is, nagyon megfogott a főgonoszunk és a szerelme közötti románc, és természetesen a cselédlányunk és Moo Suk közötti aprócska, de nagyon aranyos szerelmi szál is.
A történet is nagyon izgalmas volt annak ellenére, hogy semmi extra nem volt benne, kb. olyasmi volt mint minden második történelmi sorozat. Mégis azzal, hogy úgy alakították a dolgokat, ahogyan azt sosem más sorozatokban, adtak egy teljesen új dolgot az egész történetbe. Itt volt a herceg és apja közötti kapcsolat is, ami szintén nem úgy végződött, ahogyan azt eddig megszokhattuk. Nem féltek újdonságokat hozni a sorozatba, nem féltek megfordítani az állást, ami nekem nagyon bejött, végre valami új, de tényleg. Bár ahogyan láttam, sok külföldi néző nem volt oda ezért, amit tényleg nem tudok sem felfogni, sem megérteni egyáltalán.
A helyszínek gyönyörűek voltak, a ruhák úgyszintén. A jelenetek csodaszépek, az alatta futó zenékkel sokszor olyan volt, mintha egy gyönyörűen összehozott videó klipet látnánk. Meseszép volt, és úgy gondolom, az ilyen apró dolgok is rengeteget tudnak dobni egy sorozaton. A karakterekről természetesen lent fogok beszélni, van mit elmondanom róluk bőven. És akkor most végezetül jöjjön egy spoileres rész, amit csak az olvasson el, aki már látta a sorozatot. Egész végig nagyon sajnáltam Rin-t, de a főhősnő viselkedésének hála elkezdtem reménykedni, hogy amindenit, itt lehet lesz valami? Miért néz utána? Mi ez? Csak nem???????!!!!!!!
És de, el sem hittem, hogy Wang Rin volt az, akibe szerelmes lett a főhősnő. Bár ezt nem kötötték olyan extrakonkrétan az orrunkra, főleg úgy, hogy a herceget is nagyon szerette a lány, de azért valamennyire kilátszódott ott, hogy a herceget máshogyan szereti. S bár nem bírtam a főhősnőt, Wang Rin olyan csodálatos volt, hogy örültem, hogy nem hagyják hatalmas nyomorban, ahogyan a történelmi sorozatok 99,99 százalékában az úgy van. Lenyűgözött, hogy kaptunk valami újat, hogy a főhősnő nem feltétlen a főhőst szereti, hogy a másodhegedűs is lehet főhőssé, noha nem ez volt a kiindulópont. Csak ámulok és bámulok, hogy ezt így össze tudták hozni, és mindenkinek csak is ajánlani tudom ezt a sorozatot. Nem tudom, idén volt-e sorozat, aminél ennyire vártam a heti részeket, de az tény, hogy nagyon, de tényleg nagyon fog hiányozni, a sorozat, és legfőképp Wang Rin.

Zene: Összesen 8 zene készült a sorozathoz, ebből 6 nagyon tetszik nekem, most is folyton hallgatom őket, csodaszépek: Davichi 'But', Luna 'Could You Tell Me', Kim Yeon Ji 'Do You Know', Oliver 'Miss You', Roy Kim 'Starlight', Jung Joon Young 'Stay'.

Szereplők: És akkor lássuk csak történetünk főhőseit.
Siwan - Wang Won: Félvér hercegként rengetegen gyűlölik őt, ő maga is úgy gondolja, hogy nincs mit keresnie a trónon, nem az az ő helye. Őszintén nagyon féltem a karaktertől, fent el is mondtam, hogy miért, s ez a félelmem nem volt alaptalan. Nyilván, herceg meg minden, egy adag beképzeltség jár hozzá, de ez amit ő produkált, hát az valami eszméletlen volt. Sokszor, a legjobb barátjával!! szemben is veregette a vállát, hogy kicsoda ő, többször emlékeztette, hogy: "ácsi, lehet hogy a legjobb barátom vagy, de akkor is én vagyok fölényben". Hát köszi, ebből a barátságból én Wang Rin helyében nem kértem volna. Sokszor választotta a barátja helyett a szerelmét, ha meg egyszer netán a fiú mellett állt ki, utána több részen keresztül hallhattuk, hogy milyen önfeláldozó egy férfi. Nem tudom, nekem egyáltalán nem jött be, egyszer sem szimpatizáltam vele, úgy gondolom, Wang Rin egy sokkal jobb barátot érdemelt volna. Siwan ugyanolyan ellenszenves a szememben még mindig, sőt, talán ez a szerep még rátett egy lapáttal, nem írom fel a sorozatait, az tény.
Yoona - Eun San: Egy kedves lány, aki borzalmas terhet cipel a vállán a múltja miatt. Eun San alapjáraton egy nagyon életvidám lány volt, aki bár az elején nagyon antipatikus volt számomra, a végére sikerült vele többé kevésbé megbarátkoznom. Tetszett, hogy inkább barátja akart lenni a két fiúnak, mintsem szerelme. Ez mindenképp elengedhetetlen volt, különben kaptunk volna egy bármire képtelen, önmagát folyton sajnáltató, tehetetlen karaktert, ami végleg rányomta volna a bélyeget a sorozatra. Az viszont annyira nem tetszett, hogy szerelme iránt annyira nem mutatta ki érzéseit, egy pici több megerősítés szerintem a nézőknek is kellett volna. Összességében nem volt olyan rossz karakter, bár Yoona sokszor nevetségessé tette az arcjátékával. Nem tud szegény színészkedni, egyáltalán nem, pedig egy nagyon szép és aranyos lányról van szó. Remélem a jövőben inkább megmarad a zenénél, az jobb lesz.
Hong Jonghyun - Wang Rin: A koronaherceg legjobb barátja, ő mutatja meg neki a világot, ő áll mellette, amikor egyedül van. Wang Rin szerintem simán megkaphatná az év legjobb szerepe díját, mert nálam az egész éves sorozatok közül mindenkit lenyomott. Egy hihetetlen rendes férfiről van szó, aki barátja érdekeit mindig a sajátja elé helyezi. Ahogy ő is elmondta, mindig egy lépéssel lemaradt, hogy a koronaherceg kiélhesse magát. Wang Rin ezerszer jobb, rendesebb és szerethetőbb karakter volt mint a főhős, sokszor éreztem úgy, hogy se a Wang Won, se Eun San nem érdemli őt meg, annyira rendes volt. Nagyon tetszett, hogy tényleg sokat szerepelt, nem volt elnyomva. Legalább annyit láthattuk őt képernyőn, mint a koronaherceget is, amiért nagyon nagy hálát adok, mert féltem, hogy keveset fog szerepelni. Jonghyun eszméletlen nagy kedvencemmé lőtte ki magát idén, beleszerettem a karakterébe, és a színészbe is, de ahogyan láttam, idén jó nagy rajongótábort szerzett magának ezzel a szerepével, szóval ezzel már nem csak egyedül vagyok. Remélem rengeteg főszerepe lesz, és hogy már idén viszontláthatjuk őt, különben elvonási tüneteim lesznek.

"Magam miatt kell elmennem."
Wang Rin

"Így hát egy hatalmas madárkalitkát csinálok az én kismadaram számára. 
Olyan nagyot, hogy észre se vegye, hogy létezik. 
És olyan szépet, hogy sose akarjon elröppenni belőle."
Wang Won

"Virág helyett tövisbokor lettem. Megszúrtam azokat, akik közel merészkedtek hozzám, akárcsak magamat is, és mégis tovább növekedtem."
Wang Won

"Akkoriban nem értettem, mire gondolt az apám. Mégis mi különbség lehet egyszerű barátság és igaz barátság közt? A szívem hol húzhatná meg a határt?"
Wang Rin

"Gyermekkorom óta mindig egy lépéssel le voltam maradva. Csak akkor láthattalak tisztán. Féltem, hogy ha a legapróbb dolog is elterelné a figyelmemet, akkor valami bajod esne. Mindig is nyughatatlan voltál. 
Annak ellenére, milyen helyzetben is vagy most, el kell hagynom téged. Sajnálom, drága barátom..."
Wang Rin

"De én... 
Beleszerettem abba a nőbe, akibe fenséged is. 
Minél jobban megszerettem őt, annál jobban sajgott érte a szívem, 
és képtelen voltam uralkodni magamon. 
Tudom, hogy halált érdemlek mindezért. Nem is próbálom tagadni."
Wang Rin

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 6/10
~kivéve Jongyhun: 10*/10~
Karakterek: 7/10
~kivéve Wang Rin: 10*/10~

2 megjegyzés:

 1. Szia! zt a filmet, sorozatot hol tudnám megnézni magyar fordítással?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Ha beírod a google-ba, hogy 'The King Loves magyar felirat', akkor kidobja a feliratokat, a részeket pedig avistázról tudod letölteni! :)

   Törlés