Shoot Me In The Heart

Shoot Me In The Heart

Műfaj: dráma
Játékidő: 102 perc
Premier: 2015. január 28.

Ismertető: Soo Myung skizofréniával kerül be az elmegyógyintézetbe, holott nem sok mindenre emlékszik. Itt találkozik Seung Min-nal (egyszerre hozzák be őket). Seung Min folyamatosan azt hajtogatja, hogy ő normális, és tévedés az egész. Ők ketten összebarátkoznak, közben pedig megismerjük a kórház többi betegét is, akiknek mind megvan a maguk kis története. Időközben az világossá válik, hogy két főhősünk miért is van pontosan itt. Soo Myung elhatározza, hogy segít barátjának megszökni, de ez koránt sem olyan egyszerű, hisz rengeteg dologgal szembe kell nézniük. Egy film a szorongásról, a küszködésről, a reményről, a barátságról, és legfőképp az életről és annak igazi értelméről.

Vélemény: Már nagyon régóta rajta volt a gépemen a film, aztán amikor megláttam, hogy végre angol felirat is kijött hozzá, nyomban meg is néztem. Már az eleje megtetszett, hisz nagyon szeretem az olyan filmeket, amikben feljön a pszichiátria és egyéb hasonló dolog. A film érdekessége, hogy két szálon fut, ami bár teljesen különböző mégis nagyon szorosan kapcsolódik egymáshoz. Az egyik az volt, hogy a két srác miért is került be az elmegyógyintézetbe. Szép lassan világossá vált számunkra, tartogat kisebb fordulatokat is a történet, de nem ezen van a hangsúly. Ehhez kapcsolódik, ahogyan a két srác elkezd összetartani, és ahogyan egyre inkább kötődnek egymáshoz. A másik szál pedig inkább egy érzés volt, mintsem történet.
'Élj a mának' - sugallta végig a film. Lee Min Ki karaktere volt a meghatározó ebben az érzésben. Ott volt testben, lélekben mégis valahol az eget szelte keresztül. Jin Goo karaktere pedig pontosan az ellentéte: megragadt a földön, megragadt a múltban, nem értékeli sem magát sem a saját idejét. A filmnek megvan a maga kis hangulata, ami tökéletesen mutatja be nekünk mind a két oldalt. Valahol a felénél volt a hajós jelenet, ahol bebizonyosodott, hogy többször is kirázhatja az embert a hideg. Csodaszép volt, mutatós és legfőképp elgondolkodtatja az embert. Ilyen volt a befejezés is. Lee Min Ki kiáltása a fent említett jelenetnél. 
Nekem egyből a Titanic és Dicaprio jutott eszembe, ahol ugyanis rögtönözve üvölti a színész, hogy 'Én vagyok a világ ura'. Lee Min Ki ezzel szemben 'Lőj szíven'-t ordított, az érzés mégis nagyon hasonló volt. Szóval igen, a film tényleg meglepően jól sikerült, az érzéseket nagyon, de nagyon sikerült átadni. Annyira megtetszett, hogy le is fordítottam (mint tudjátok), a feliratot megtaláljátok a blogomon. Én azt mondom, mindenki nézze meg, mert egy nagyon tartalmas és érzelmes filmről van szó, egyszer mindenkinek látnia kell, ha másért nem is, de hogy elgondolkodjon egy kicsit a saját életéről. A színészek pedig természetesen nagyon ott vannak.

Szereplők: Lássuk csak történetünk két főhősét külön külön.
Lee Min Ki - Seung Min: Egy mosolygós, élettel teli srác, aki mindezek ellenére gondolatban valahol teljesen máshol jár. Tudja, hogy kell élni, és mindig igyekszik segíteni mindenkinek. Mind tudjátok, hogy nekem nagy kedvencem Lee Min Ki, így tényleg tűkön ülve vártam, hogy ezúttal mit fog nyújtani. Le vagyok nyűgözve, ismét. Egy teljesen más oldalát láthattuk a filmben. Most nem volt gonosz, sem gyilkos, sem egy bolond szerelmes, sem egy menő motoros fickó. Élettel, álmokkal és reménnyel teli srác volt, aki úgy érezte, hogy akkor él igazán, amikor fent van az égben. Nincs szüksége másra a boldogsághoz. Őszintén, a karaktere egy felüdülés volt a filmben, ő volt az, aki meghatározta és akinek hála sikerült átélnünk ezeket a nagyszerű és felemelő érzéseket. SPOILER: Külön tetszett, hogy a végén nem tudtuk meg pontosan, hogy mi történt vele. Talán meghalt, vagy talán békésen él valahol.
Yeo Jin Goo - Soo Myung: Egy picit furcsa, pánikbeteg srác, aki nem pontosan tudja, hogy miért került ide, de nem is igazán érdekli. El van a maga kis csendes világában. Seung Min tornádóként csap le életébe, s hála neki, átgondolja, hogy hogyan is kéne élnie. Míg Lee Min Ki karaktere egyforma volt végig (persze nála ez volt a lényeg), addig Soo Myung rengeteget változott. Igazi karakterfejlődésen ment keresztül, ami a film végén éri el tetőpontját. Őszintén nagyon megkedveltem őt, mindkettejüket. Jin Goo egyre jobb és jobb, nagyon ügyesen hozta ezt a furcsa srácot. Remélem, a jövőben nagyon sokat fog még szerepelni, és azt is remélem, hogy lesz még Lee Min Ki-vel közös filmje vagy sorozata, mert nagyon jók voltak együtt, a forgatáson látott képek alapján nem csak a filmben jöttek ki ennyire jól.

Történet: 10/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm ..különleges szép történet volt ..én úgy látom a fő mondani valója az volt amit Soo Myung mondott " ide zárnak mert őrült vagy ..vagy bezárnak hogy őrült légy " lényeg szabadulj meg ebből ..Köszönöm csoda szép volt ..nagyon tetszett ..Zsuzsianyu

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm ezt a filmet.
    küzködő fiataloknak.

    VálaszTörlés