49 Days

49 Days

Műfaj: fantasztikus, romantikus, dráma
Részek száma: 20
Dátum: 2011
Csatorna: SBS

Ismertető: A naiv, de ugyanakkor angyalian kedves lány, Shin Ji Hyun élete meseszerűen tökéletes: gazdag családból való, imádja szüleit, barátait, és éppen házasságra készül élete szerelmével, Kang Min Ho-val. Történetünk másik főhősnője Song Lee Kyung, aki teljesen egyedül van ebben a nagyvilágban, elvesztette hitét mindenben és mindenkiben. Egy nap úgy dönt, véget vet szánalmas életének, méghozzá úgy, hogy az ország úton egy kamion elé ugrik. A helyzet azonban úgy hozza, hogy nem esik baja, ugyanakkor több kocsi egymásba rohan, köztük Shin Ji Hyun kocsija is. A lány az út kellős közepén ébred, meglepődve és megkönnyebbülve tapasztalja, hogy semmi baja sincs. Azonban pár perc múlva meglátja holttestét a kocsiban - ő maga szellem lett. Nemsokára megjelenik egy Időzítő, aki elmondja, hogy még nem kellett volna meghalnia, így a sors fintora szerint beköltözhet az öngyilkosságra készült Song Lee Kyung testébe. 49 napja van arra, hogy 3 igaz könnycseppet összegyűjtsön (de ez nem származhat családtól), és akkor visszatérhet az élők sorába. A naiv és kedves lány először azt hiszi mi sem egyszerűbb, azonban ahogy telnek a napok akaratlanul kirántódik az ő kis mesevilágából: rájön, hogy az élete tele volt álszentséggel és hazugságokkal.

Vélemény: Még amikor nem néztem ilyen komolyan és rendszerezetten sorozatokat volt egy időszak, amikor mindent abbahagytam, ez is áldozatul esett anno, pár évvel ezelőtt. A sztori tetszett, de pont nem ilyen komoly, drámai sorozathoz volt kedvem. Azonban eldöntöttem, hogy mindenképp újra fogom nézni. Most végre elérkeztem erre a pontra. Na de elég is a bevezetésből, lássuk csak a történetet. Őszintén meglepődve tapasztaltam, hogy sok jelenet nagyon megmaradt az emlékezetemben.
Annak ellenére, hogy újrakezdtem, sok jelenet volt, amire egy az egyben emlékeztem. Őszintén nagyon nem szeretném elemezni a sorozatot. Egy érdekes, elgondolkodtató történet volt, amit egyszer mindenképp megéri megnézni. Különösen tetszett a két lány közötti különbség, a maguk kis szerelmi története. Csodálatosan ábrázolták nekünk, ahogyan a mesevilágban élő lány rájön, mennyi hazugság volt végig körülötte, milyen álszent és hazug világban élt mindeddig. Tökéletesen éles volt a kontraszt.
Nagyon tetszett, ahogyan már a végére nem érdekelték a könnyek, sokkal jobban foglalkoztatta az, hogy mindent rendbe tegyen szerettei életében. Annak ellenére, hogy rájött milyen hazug volt az élete, nem vesztette el hitét és kedvességét, ugyanúgy mosolyogva búcsúzott mindenkitől. Szerintem lenyűgöző karakter volt, engem nagyon megfogott. A másik dolog, ami nagyon szép volt, az Han Kang olyan régóta és féltve őrzött szerelme. Nagyon megindító és szívszaggató volt végignézni.
Hihetetlen volt, hogy képes volt felismerni a lányt, és ismét beleszeretni. Ilyen az igaz szerelem, komolyan mondom, csodálatos volt. A vége, hát igen, elég igazságtalanságnak tűnt, de ugyanakkor csodaszép és elgondolkodtató is volt. Én személy szerint rengeteget sírtam rajta. Egy tökéletesen drámai és csodálatos befejezést kreáltak ehhez az egész történethez. Lényeg a lényeg: én mindenkinek nagyon tudom ajánlani, főleg, ha ilyen hangulatban van, mert szerintem a sorozat ott van a legjobbak között.

Zene: A sorozathoz született számok közül nekem 2 nyerte el a tetszésemet: Tim 'Can't it be me?' és Oh Hyun Ran 'Feneste Che Luciv' című csodaszép száma.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Nam Gyu Ri / Lee Yo Won - Shin Ji Hyun / Song Lee Kyung: Ji Hyun egy angyali természetű lány, akinek életében minden tökéletes, de persze csak látszólag. Ahogy fent is mondtam, nagyon szerettem a karakterét, mert tényleg egy hihetetlen rendes lányról volt szó, aki a sok kegyetlenség és igazságtalanság után se felejtette el, mik a fontosak az életben. Nam Gyu Ri babaarca tökéletes volt erre a szerepre, egyenesen rászabták. Nagyon ügyesen hozta a karakterét, én nagyon megkedveltem. Lee Kyung ezzel szemben egy teljes depresszióban élő lány, akiért majd megszakad az ember szíve. Örülök, hogy a végére engedett ebből a mélabús életből, Lee Yo Won is nagyon ügyes volt, szépen hozta mind a két karaktert. Mind a két színésznő kitett szerintem magáért.
Jo Hyun Jae - Han Kang: Gimis kora óta ismeri Ji Hyun-t, s már akkor is nagyon szerelmes volt belé, ezt azonban elég sajátos módon mutatta ki. Az évek alatt sem csillapodott szerelme, de csendben figyelte, ahogyan a lány más menyasszonya lesz. Ahogy fent is említettem, Han Kang karaktere csodálatos volt, tényleg lenyűgözve néztem, ahogyan ismét, újra beleszeretett a lányba úgy, hogy fogalma sem volt róla, hogy ő lenne. Ez olyan szépen megmutatta, hogy igazán szerette őt, nem csak a kinézetét, hanem tényleg azt, ami benne van. Nagyon örültem, hogy a lány is rájött a végére mennyire szerette őt, és ő maga is szerelme esett. Olyan szép volt, tényleg teljesen meghatódtam, számomra ez a szerelmi sztori volt a legszebb az egész sorozatból (ugye még volt egy jó pár). A színészt nagyon nagyon megkedveltem, annak ellenére, hogy nem annyira helyes, hihetetlen édes fejeket tudott vágni. Várom a jövőbeli találkozásokat vele.
Bae Soo Bin - Kang Min Ho: Ji Hyun jegyese, aki ugye nem egészen az, akinek mutatja magát. Természetes, hogy az elején mindenki utálta őt, egyértelmű volt. Azonban a koreaiak nem hazudtolják meg magukat - persze, hogy egy olyan ok miatt tett mindent, amit nem lehet megkérdőjelezni, még ha nem is tartjuk helyesnek. Őszintén én a színészt nem szeretem, pedig már azóta láttam pár sorozatban, de valamiért nem tudja megkedveltetni magát velem, pedig én kifejezetten imádom, amikor egy színész a gonoszt is el tudja profin játszani. Remélem a jövőben ez változni fog. Pár szót ejtve In Jung-ról is, hát őszintén őt is nagyon tudtam utálni a sorozat elején, elég gerinctelen egy lány volt kezdetben, de aztán nála is szépen megmagyarázták a dolgokat, no meg a végén helyrejött az esze, ami nálam tényleg mindig csak csak plusz pontot tud jelenteni.
Jung Il Woo - Az Időzítő: Fiatalon halt meg, így feladata, hogy 5 éven keresztül kísérje el a halott lelkeket a 'liftbe'. Azonban az ő élete is fenekestül felfordul, amikor belebonyolódik ebbe az egész kapcsolathálózatba. Jung Il Woo ismét és ismét hozta a megszokott nagymenő, kicsit beképzelt arcot, ami ismét tökéletesen állt neki. Vicces, mert Il Woo nekem nagy kedvencem annak ellenére, hogy minden egyes szerepe ugyanaz. Anno itt láttam először, és pont ezt nem fejeztem be - hát ilyet. Végre ezt is elpakolhatom a tarsolyomban. És ismét a bejegyzésem végére értem, így szeretném még egyszer ajánlani mindenkinek, mert tényleg egy nagyon érdekes, szomorú és elgondolkodtató sorozatról van szó remek színészekkel és remek karakterekkel. Ha ilyen kedvedben vagy, szerintem semmiképp se hagyd ki, mert megéri egyszer megnézni.

"Bár az emberek tudják hogy meg fognak halni, 
mégis úgy élnek mintha ez nem így lenne. 
Hála neked, én úgy élem az életem mintha csak 49 napom lenne hátra."

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. Jung Il Woo-Időzítő- nekem is az egyik kedvencem. A sorozat kicsit emlékeztetett a sokszor látott GHOST-ra/Demi Moore és Whoopi Goldberg/ A történet tragédiái
  között számomra az Időzítő sorsa volt a legmegrendítőbb.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett neked, Jung Il Woo nagyon szerethető, mind mindig! :)

   Törlés