Alice: Boy From Wonderland

Alice: Boy From Wonderland

Műfaj: romantikus, misztikus, horror
Játékidő: 115 perc
Premier: 2015. december 10.

Ismertető: Történetünk főhősnője, Hye Joong, semmire sem emlékszik gyerekkorából. Minden este szörnyű rémálmok gyötrik, amiktől nem tud sehogysem szabadulni. Emiatt nagyon zárkózott, csendes és természetesen kissé furcsa lány. Nagynénje, hogy segítsen neki megszabadulni szenvedéseitől, elviszi egy sámánhoz akinek segítségét kérik. Ez a sámán azt mondja nekik, hogy vigyék vissza a családi villába a lányt, ahol régen éltek és ott meg kell találnia valamit, ami elveszett. Ha sikerrel jár, akkor a rémálmai abbamaradnak. Ebben a villában találkozik a titokzatos fiúval, Hwan-nal aki már nagyon régóta ismeri őt, valamint Soo Ryun-nal, aki cseppet sem kedveli Hye Joong-ot.

Vélemény: Kicsit furcsa lesz úgy bejegyzést írnom, hogy nem igazán értettem, hogy miről szólt a film. Nagyon szeretem a kicsit elvont, igazán elgondolkodtató filmeket, és úgy gondoltam, hogy ez egy ilyen lesz. Valamint Jonghyun újdonsült kedvencemmé vált mostanában, szóval kiválasztottam ezt a filmet, amiben szerencsére főszerepet játszott. Végülis ha belegondolok, megkaptuk a filmtől amit várunk. A nagy baj csak az, hogy túlságosan is elgondolkodtató volt a sztori.
Olyannyira, hogy szinte semmit sem értettem meg belőle. Komolyan mondom. A film 80 százalékáról fogalmam sincs. Az a rengeteg jelenet, rengeteg bevágás, annyira teljes értelmetlenségnek tűntek hiába koncentráltam nagyon a filmre. Egy két dolog tiszta lett a végére, de tényleg csak egy pár dolog. Utánaolvastam a filmnek, hátha van olyan ember, aki értette, hogy mit is akartak pontosan átadni nekünk ezzel a sztorival és segítene nekem is megérteni.
Sokan írták, hogy meg kell mégegyszer nézni a filmet, hogy picit tisztább legyen, de sokan írták, hogy még úgy sem értettek sokmindent. Ami viszont elég nagy baj, hiszen az egy dolog, ha gondolkodik a néző, de az egy másik, mikor neki kéne kitalálnia, hogy ennek a jelenetnek például mi értelme volt. Egyszer talán majd újranézem, de egy darabig biztosan nem, mert nagyon nagyot csalódtam a filmben. Valahogy sokkal jobbra és sokkal másabbra számítottam.

Szereplők: Na lássuk csak akkor még két főhősünket a szokásos módon.
Hong Jong Hyun - Hwan: Egy titokzatos fiú, akivel a lakásban találkozik a lány, és aki folyton segít főhősnőnknek. Először nem értettem, hogy miért volt a házban a fiú, mi a fene ez az egész, és miért segít a lánynak. Ez az egy dolog szerencsére nagyjából tisztázódott, szóval többé kevésbé megértettem a lényegét. Hwan egy csendes, segítőkész fiú volt, aki nagyon szerette a lányt. Nem akarok mást mondani, hogy ne spoilerezzek azok számára, akik tervezik még megnézni a filmet, de a lényeg, hogy Jonghyun nagyon jó munkát végzett, hiszen nagyon sikerült átadnia a fiú létezésének okát a szerepével. Nagyon remélem, hogy Jonghyun minél többet fog szerepelni a jövőben végre főszerepben is, mert borzasztóan szeretem őt, borzasztó jó színész, és borzasztóan jól megállná a helyét mindenféle szerepben.
Jung So Min - Hye Joong: Rémálmai miatt csendes és zárkózott lány, aki nem tudja, hogyan kell mosolyogni, vagy boldognak lenni. Tudjátok, hogy nem szeretem az olyan női főhősőket, akik teljesen fapofák, és akiktől az ember kedve is elmegy, de ezúttal ehhez a sztorihoz kicsit furcsa lett volna egy életvidám és optimista lány, szóval ettől eltekintek. Hye Joong kicsit fura volt (érthetően), de a végére sikerült neki is kicsit oldódnia, aminek örültem, mert kicsit szerethetőbbé vált ezáltal a karaktere. Na nem mintha annyi időm lett volna a karaktereket kiismerni, mikor azt se tudtam éppen mi történik a szemem előtt.... xD. Mindenesetre So Min-t szeretem, ha jól emlékszem még egy szerepével sem verte nálam ki a biztosítékot, ami jó jel. Remélem a jövőben őt is több és több szerepben láthatjuk majd őt is.

Történet: 4/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése