My ID is Gangnam Beauty

My ID is Gangnam Beauty

Műfaj: romantikus, iskolai, ifjúsági
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: JTBC

Ismertető: Történetünk főhősnője, Kang Mi Rae folyamatos zaklatások áldozata, hiszen csúnyácska arca miatt a középiskolában mindenki kinevette és kiközösítette. Lelkileg már nem bírta tovább így eldöntötte, hogy elmegy plasztikai sebészhez, hogy átműtsék az egész arcát. Mi Rae így teljesen új arccal kezd neki az egyetemista éveinek, s közben próbálja megtalálni önbizalmát. Történetünk főhőse a hihetetlen jóképű Do Kyung Seok, aki minden fiatal lány álma, s bár megvan a maga rideg személyisége, mégis egy kedves srácról van szó. Mi Rae hamar felismeri Kyung Seok-ot, s csak reménykedik benne, hogy a srác viszont nem jön rá, ki is ő, hiszen ugyanabba a középiskolába jártak.

Vélemény: Kicsit féltem a sorozattól, nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy megnézzem-e vagy sem, de végül Eun Woo miatt úgy döntöttem, hogy mégiscsak adok neki egy esélyt. Hogy őszint legyek, egy olyan sorira számítottam, ahol a női főhősnő borzasztóan idegesítő, eltúlozzák a problémákat és felesleges szerelmi szálakkal fárasztanak minket. A sorozat semmiképp sem lett kedvencem, sajnos elég sok olyan dolog volt, ami nagyon nem tetszett, de meglepetésemre ezek a dolgok nem voltak benne.
Kezdeném a női főhőssel. Azt hittem, hogy egy tipikus lányt kapunk, aki oda meg vissza van a főhősért és aki feleslegesen hisztizik mindenen, egy igazi drámakirálynő. Azt hittem Eun Woo karaktere túl jó lesz a főhősnőhőz. És lássatok csodát, ez épp fordítva történt. Mi Rae egy tök érett csajszi volt, aki egyszerre tudott aranyos és komoly is lenni, nem dramatizált feleslegesen és ráadásul tök normálisan gondolkodott és cselekedett a sorozatban. El sem akartam hinni, tényleg nem erre számítottam, hatalmasat csalódtam - pozitívan.
S míg főhősnőnk egy tök összeszedett és tök aranyos csaj volt, addig főhősünk többször is kiverte a biztosítékot. Én nem tudtam, hogy Eun Woo karaktere engem valaha ennyire fog idegesíteni, de tényleg szörnyen kiakadtam rá egy csomószor. A legjobban akkor, amikor konkrétan elment apjától a tudjuk milyen ok miatt. Eszem megáll, de őszintén, hogy tud valaki így gondolkodni? Nagyon, de nagyon nem kedveltem őt, s bár Woo Young sem volt nagy kedvencem, tényleg nem, de sokkal inkább kedveltem őt, mint a főhősünket.
Ebből következik, hogy a szerelmi szálért sem voltam oda. Sosem volt még ilyen, de ezúttal tényleg úgy éreztem, hogy a főhősnő túl jó a főhős mellé. A romantikus jelenetek maguk nem voltak rosszak, de annyira nem voltam oda értük. Szóval főhős és szerelmi szál semmiképp sem nyerő, de a témák, amiket a sorozat feldobott, annál inkább. Kapunk egy főhősnőt, akinek ugye az élete borzasztó volt a külseje miatt. Senki sem tudta igazán megismerni, hogy milyen ember, mert természetesen a külseje alapján ítélték meg.
Ezért úgy dönt, hogy a teljes arcát átformálja, hogy véget érjen a szenvedése. Tetszett, hogy nem lett depis a sok bántás miatt, hanem próbált kiutat keresni, nem süllyedt mélyre a saját bánatában. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki menjen és formálja át az arcát, de én teljesen megértettem miért tette, nagyon sajnáltam őt és egy tök erős csajnak ismertem meg. Az is érdekes volt, hogy hogyan dolgozta fel aztán, hogy mindenki látja rajta, hogy az egész arca át van műtve, hogy még mindig pletykálnak róla.
Az iskolás jelenetek is jók voltak, bár tudjátok, hogy én szeretem a sorikat, amik suliban játszódnak. Mást már nem is nagyon tudok nektek mondani a soriról, ennyi lett volna az egész. Az egyik része jó volt, a másik kevésbé. Csalódtam a sorozatban pozítivan és negatívan is, és meg is lepődtem, de rendesen. Mindenesetre ha szemeztek vele mindenképp adjatok neki egy esélyt, lehet, hogy ti imádni fogjátok. Én megnéztem, egyszer elég is volt, nem lett kedvencem, de semmiképp sem bánom, hogy egyáltalán elkezdtem.

Zene: A számok közül ezek lettek a kedvenceim: Junggigo 'D-Day', George & Kang Hyein 'Something' és Celine 'You Are My...'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Lim Soo Hyang - Kang Mi Rae: Középiskolában mindenki zaklatta őt az arca miatt, igazi pokol volt az élete, míg nem úgy döntött, hogy a teljes arcát újraformálja és új életet kezd az egyetemen. Mi Rae egy nagyon kedves, aranyos, vicces és cuki csaj, aki végre kibontakozhatott, miután nem az arcára koncentrált mindenki. Korához képest tök érett volt, tetszett, ahogyan gondolkodik és ahogyan intézte a dolgait. Persze nála is volt, hogy jaj félt összejönni a főhőssel különböző okokból, de én azért valamelyest megértettem őt. Mindenesetre tényleg tökre megkedveltem, nagyon meglepődtem, mert azt hittem egy hisztis csajszi lesz aki totál életképtelen, erre tessék, egy ütős kis főhősnőt kaptunk. A színésznővel még nem találkoztam, csak kisebb szerepekben, de szerintem egyáltalán nem fogok félni a jövőbeli szerepeitől.
Cha Eun Woo - Do Kyung Seok: Gazdag család fia, de nem igazán viselkedik úgy, csak azzal kedves, akivel akar, nem beképzelt, inkább nem nagyon törődik semmivel, ami körülötte zajlik. Én amikor elkezdtem a sorit, azt hittem, hogy Kyung Seok egy tök menő pasi lesz, aki beleszeret a csajba és önbizalmat ad neki, aki olyan igazán jó döntéseket hoz. Ezzel szemben egy hisztis srácot kaptunk, aki azt sem tudta, hogy mi a helyes és mi a nem, undorítóan viselkedett saját apjával és úgy tett, mintha ő lett volna az egyetlen áldozat ebben a nagy világban. Semmiképp sem nyert meg sajnos, a klassz főhősnő mellett egy ilyen főhős nagyon nem nézett ki jól. Sajnálom, hogy ez lett Eun Woo karakteréből, mert nagyon vártam már a főszerepét, remélem a következő szerepe sokkal, de sokkal sokkal sokkal jobb lesz ennél.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése