The Man Living in Our House

Tha Man Living in Our House 

Műfaj: romantikus, vígjáték, dráma
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: KBS2

Ismertető: Hong Na Ri légiutas kísérőként dolgozik, s tökéletesen meg van elégedve életével, míg édesanyja meg nem hal, s míg rá nem jön, hogy barátja csalja őt az egyik munkatársával. Elkeseredettségében meglátogatja az édesanyja sírját s kiönti a lelkét, azonban egy fiatal srác tűnik fel ott, Go Nan Gil, akiről később kiderül, hogy ő vezeti a család éttermét, s nem mellesleg a lány szülőházában él. Hong Na Ri nem akarja annyiban hagyni a dolgot, azonban egy képtelen dologgal szembesül: a fiú a mostohaapja, halott édesanyja férje. A képben feltűnik még a helyes ügyvéd is, Kwon Duk Bong, aki azt a földet szeretné megszerezni, amin az étterem és a ház van, de természetesen elcsavarja a fejét a megannyi problémával küszködő nő, Hong Na Ri.

Vélemény: Személy szerint nagyon vártam a sorozatot, főleg a színészek miatt. Mikor elkezdtem nagyon örültem, hogy egy nagyon érdekes és vicces történetet kaptunk. Tetszett a srác titokzatossága, az egész fejét vesztett helyzet, a lány eltökéltsége, hogy visszaszerzi ami az édesanyjáé, plusz a megannyi titok és gonosz cselszövések a történetben. Nem is tudom, talán a 7-8. részig volt az, hogy hétről hétre vártam az új részeket, volt, amit angolul néztem, mert nem bírtam várni.
Aztán valahogy minden kihalt a sorozatban. A szerelmi szálat és a drámai pillanatokat a végtelenségig elnyúzták annak ellenére, hogy két felnőttről van szó. Már 'alig vártam' a pillanatot, amikor a csaj megint behisztizik valami miatt, összevesznek, a csaj pofátlanul odamegy, hogy kérjen a srác bocsánatot, leissza magát részegre, majd megbeszélik, hogy mégis nagyon szeretik egymást. Egyszer kétszer eljátszani oké, de itt részről részre folyton feljött, ami nagyon idegesítő volt.
S ha ez még nem lett volna elég a nő részéről, folyton megbántotta, kihasználta a másik srácot, amikor jól tudta, hogy szerelmes belé. Mindemellett pedig folyamatosan hajtogatta, hogy milyen jó nő is ő, hogy mennyire tökéletes. A színésznőt látva reménykedtem egy jó karakterben, de ezúttal nem jött össze, nagyon idegesített a gyerekes viselkedése a komoly helyzetekben. A romantika és a főhősnő mellett a sztori is kifulladt. Már semmi sem volt titok, csak húzták a fonalakat.
Nem értettem sok részt sem, mire kellett, miért ezt csinálták, miért nem lehetne végre lezárni az amúgy már rég lezárt történetet, miért kell ezredjére is teljesen értelmetlenül megcsavarni ugyanazt a szálat. Én szívem szerint a 7-8. résznél befejeztem volna a történetet, ha ott vége lett volna, szerintem tuti magas pontot adok rá, mert egyszerűen imádtam az elejét, azt a könnyed vidámságot és a titokzatos történetet ami annyira nagyon élvezhetővé tette az egészet sztorit.
Összességében tehát én mást nem is igazán tudok mondani a történetről, nincs mit ragozni rajta. Az első nyolc rész bitang jó volt, az utolsó pedig ugyanannyira felesleges és unalmas. Kicsit csalódtam a soriban, reméltem, hogy végig annyira jó lesz, mint az elején. Ha valaki megkérdezi ajánlom-e a sorozatot, őszintén nem tudom elmondani, hogy mit válaszolnék. Ha szeretitek a színészeket, és nem bánjátok az elhúzást, akkor mindenképp megéri rávetni egy pillantást, kitudja, lehet nektek kedvencetek lesz, hisz mindenki mást és mást szeret, és ez így van rendjén.

Zene: Az egyik szám nagyon nagyon tetszik nekem. Ez Im Se Jun 'Still Love' című száma. Ezek mellett még telefonon maradtak: Solji 'With You With Me', Henry ft. Mark 'I Wanna Go Into Your Heart', Junggigo & Dawon 'Slowly, Little By Little', The Ade ' When First Snow Falls'. Meg kell hagyni, mind nagyon szépre sikeredett.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a megszokott módon: sorjában.
Soo Ae - Hong Na Ri: Élete egy pillanatig tökéletes, majd minden romba dől egy szempillantás alatt. A sorozat elején kedveltem őt, tetszett, ahogy eltökélte magát amellett, hogy mindent rendbe hoz. Aztán ahogy beleszeretett a srácba átváltozott egy folyton hisztiző tinivé. De komolyan, szerintem az ilyen nők miatt rettegnek a férfiak a tartósabb kapcsolattól. Hát amit ez a nő lehisztizett végig a sorozatban és amennyiszer parancsolgatott a srácnak, csodálkoztam, hogy az a végén is mellette maradt. Én már így nem bírtam... Mindenesetre már nem vagyok meglepődve, idén szörnyűek voltak a főhősnők (tisztelet a kivételnek), valahogy ez egy elfuserált év volt a főhősnők tekintetében. A színésznő remélem legközelebb jobb karakter fog ki magának, ez nagyon nem illett hozzá, és nagyon nem lehetett megszeretni őt.
Kim Young Kwang - Go Nan Gil: Hong Na Ri mostohaapja lesz, aki már régóta romantikus érzéseket táplál iránta. Csenden és megannyi titkot őrizve éli életét. Go Nan Gil esetében is úgy voltam, mint a színésznővel. Az elején nagyon kedveltem, az ártatlan kis feje és huncut mosolya nagyon szerethetővé tette. Az is tetszett, hogy volt egy picikét félelmetes oldala. Azonban amikor a főhősnő elkezdett hisztisedni, ő mint egy szófogadó gyerek szépen végighallgatta és megbánta minden tettét még akkor is ha nem ő volt a hibás. Vártam, hogy egyszer lesz benne egy kis férfiasság és odavágja a csajnak, hogy ezúttal tényleg nem ő a hibás, de ez valahogy kimaradt. Sikerült egy jó kis papucsot összehozni a karakterből a sorozat végére. Young Kwang nekem nagy kedvencem, és én vagyok a legboldogabb, hogy már végre főhősként is láthatjuk őt, de remélem a jövőben jobb karakterei lesznek.
Lee Soo Hyuk - Kwon Duk Bong: Egy igazán gazdag srác, aki mindig kimondja amit a szívén van. Ahogy a többiekkel, vele is a 8. részig jóban voltam. Tetszett, hogy mindig megmondja a tutit, hogy teszi veszi a dolgokat, hogy pörög. Az sem volt baj, hogy beleszeretett a főhősnőbe, azonban a végére ő is sok volt nekem. Ha egyszer tudta, hogy a lány soha nem fog rá úgy gondolni, mint egy férfira, akkor mi a fenének hagyta magát kihasználni és követte kiskutyaként a lány minden mozdulatát. Reméltem, hogy legalább ő megmarad olyannak, mint volt az elején, de sajnos ez itt sem jött össze. Lee Soo Hyuk már évek óta megragadt ebben a fránya mellékszereplő kategóriában, a fene egye meg, igazán lehetne mostmár főhős, nagyon várom a pillanatot, amikor végre, végre valahára ő fogja megkapni a szeretett főhősnőt.
Jo Bo Ah - Do Yeo Joo: Hong Na Ri munkatársa, aki történetesen elcsavarja annak barátjának fejét, így közutálat tárgyává válik. Igazából a végére úgy eltűnt az a bizonyos pasi (most ez vagy direkt, vagy elfeledkeztek róla), hogy már nem vágtam, hogy együtt van vele, vagy végleg összevesztek, vagy fene tudja mi történt. Ezzel a karakterrel nem voltam úgy, mind a többivel, ő egyszerűen végig nagyon furi volt úgy ahogy volt, meg a körülötte történt események is. Egyszerűen furcsa volt. Jo Bo Ah viszont egy új arcát mutatta meg nekünk, még ha annyira nem is volt szerethető a karaktere. És lassan a végére is értem a mondandómnak, szóval még egyszer elmondanám lezárásként, hogy ez a sorozat két részből állt: egy remek kezdésből és egy elnyújtott befejezésből. De ez senki kedvét ne vegye el, ha esetleg tervezi megnézni.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 6/10

2 megjegyzés:

  1. Kedvesem! Akkor ne is kínlódj vele tovább, írj valamit a befejezésre és KÉSZ!! Legalább nem kell szenvedned vele!! Hálás köszönet munkádért. Mocsi

    VálaszTörlés