Lawless Lawyer

Lawless Lawyer

Műfaj: jogi, thriller
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: tvN

Ismertető: Bong Sang Pil ügyvédként dolgozik, méghozzá remek teljesítménnyel: egyik legmagasabb győzelmi aránnyal rendelkezik az ügyvédek között. Sikerét saját magának teremti meg, hisz minden kiskaput kihasznál a törvényben. Azonban nem véletlenül választotta ezt a hivatást: meg akarja bosszúlni anyja halálát, ezért 18 év után visszatér szülővárosába, Gisungba, hogy elsöpörjön mindent és mindenkit, aki közrejátszott anyja gyilkosságábban. Társa lesz Ha Jae Yi ügyvédnő, aki a fővárosban dolgozik, de egy kellemetlen esemény után felfüggesztik engedélyét és ő maga is visszatér szülővárosába, Gisungba. Jae Yi először nem kedveli Sang Pil-t, de rájön, hogy bár nem tisztességes módon szerzi meg amit akar, mégis hatalmas szive van.

Vélemény: Kíváncsi voltam már nagyon a sorozatra, hisz Joon Gi szerintem mindenkinek hatalmas kedvence, minden szerepét kötelező megnézni, legalábbis számomra. A Lawless Lawyer alapvetően egy átlagos sorozatra sikeredett. Egy szépen felépített, izgis és néhol megható történetet kapunk, ami meg van fűszerezve egy kis romantikával és vígjátékkal. Minden, ami kell egy jó kis sztorihoz. Na de lássuk csak a dolgokat sorrjában, nézzük meg, hogy miről is szólt ez a kis sorozat.
Igazából nem tudok olyat mondani, ami ne tetszett volna a sorozatban, csak olyat, ami nagyon tetszett. Pedig a sztori nem nagy durranás, elég tipikus. Van egy srác, akinek kiskorában meggyilkolják az anyját, ő pedig eldönti, hogy bosszút áll rajta. A 16 rész alatt kiderül, hogy ki is a főgonosz, szépen egyre közelebb és közelebb kerülnek hozzá egészen addig, míg a dolgok rendje és módja szerint le nem leplezik őt, végérvényesen.
Nem volt nagy durranás, de nem volt unalmas sem. A 16 rész alatt nagyon szépen levezetik a sztorit, szépen lezárnak benne mindent. Igazából mostanában az ilyen jogi sorozatok annyira nem tetszettek, mert nagyon el lettek húzva, plusz minden a korrupcióra épült bennük, ezért örömmel láttam, hogy ez a sorozat kellemesen izgalmasra és ugyanakkor aranyosra sikeredett, plusz nagyon nem éreztem azt, hogy húznák a végtelenségig.
Ami nagyon tetszett az igazából a főhős és a főhősnő voltak, valamint a szerelmi szál is. Majd részletesebben beszélek róluk a karaktereknél, de annyit itt is elmondanék, hogy Sang Pil karaktere a tipikus felállásban a megszokott ellenére egy életvidám pasi volt, aki bár egész életét a bosszúnak szentelte, mégis tudta, hogy magára is időt kell fordítania. Telis tele volt energiával és csak úgy pezsgett az egész sorozatban.
A főhősnő pedig egy igazi tökös karakter volt, megmondta a véleményét, nem nyavajgott és nem volt magatehetetlen sem. Mivel tök jók voltak a karakterek, ezért a romantika is jóra sikeredett. Bár nem ezen volt a hangsúly, de mégis egymásba szeretnek. Nagyon tetszett, mert nagyon valóságosra sikerült a kapcsolatuk. Nem voltak hatalmas drámai jelenetek és nem volt se veled se nélküled. Egyszerűen csak ott voltak egymásnak.
Az akció jelenetek említésre méltóan menőek voltak, látszott, hogy Joon Gi mennyire otthon érzi magát ebben a műfajban. Nagyon valóságosra sikerültek, plusz izgalmas is volt. Az is tetszett, hogy kaptunk egy kicsit az ilyen anya szerepekből, mind a két fél részéről. Ez meghatóvá tette a sorozatot. Ja és a poénok, sokan nagyon röhögtem, Joon Gi lenyűgöző fejeket vágott a sorozatban, pár a gifeken is látszódik, én sokat nevettem rajta.
Összességében nem is tudok mást mondani nektek. Egy átlagos és tipikus sorozatra sikeredett, de mégis izgalmas volt, főleg azért mert igazából semmi sem volt, amit elrontottak volna. Vicces, izgis, megható és kicsit romi sztorit kapunk, ami hétvégé kikapcsolódásnak tökéletes. Nem többször nézős, de egyszer mindenképp megéri rászánni az időt. Joon Gi rajongóknak pedig (természetesen) egyenesen kötelező.

Zene: Az ostok közül Babylon 'Memories' és Kim Yeon Ji 'When Our Eyes Met' című száma maradt meg telón, mindkettő nagyon szépre sikeredett.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon: külön, külön.
Lee Joon Gi - Bong Sang Pil: Gyermekkorában megölik anyját, ezért eldönti, hogy ő maga is ügyvéd lesz, és a törvény útján megbosszúlja őt. Sang Pil karaktere azért tetszett annyira, mert általában az ilyen környezetben elhelyezett karakterek mindig magukba fordulóak, szánnivalóak (jó értelemben persze) és semminek sem élnek, csak a bosszúnak. Sang Pil ezzel szemben vicces volt, életvidám és szeretett másokkal viccelődni, holott komoly sebeket hordozott a szívében. Tetszett, hogy nem szippantotta magába az egész dolog annyira, hanem megmaradt két lábbal a földön, plusz szerelmes is lett és nem tiltotta el magától ezt az érzést. Joon Gi-ról igazából nem tudok mit mondani nektek, mindenki tudja mennyire remek színész, felesleges dicsérgetni, az lenne a fura, ha nem hozná jól az adott karakterét. Amúgy így utolsó sor gyanánt, csak nekem tűnik úgy, hogy sorozatról sorozatra, évről évre egyre fiatalabbnak néz ki? Vajon hogy a fenébe csinálja? XD
Seo Ye Ji - Ha Jae Yi: Ügyvédként dolgozik, de felfüggesztik egy darabig, mert behúz egyet a bírónak. Jae Yi karaktere már az első pillanatban nagyon megnyerő volt, főleg a fent említett dolog miatt. Nagyon tetszett, hogy ügyvédként összeszedett volt, tudta mi a dolga, nem hisztizett és drámázott feleslegesen. Akkor haragudott, ha a főhős éppen nem engedte, hogy valamiben segítsen neki. Két lábon járt a földön ő is, mindent megtett, hogy segítsen szerelmének. Szeretem az olyan főhősnőket, akik nem magatehetetlenek és nem hisztiznek feleslegesen, így Jae Yi egyértelműen nyerő volt számomra. Kicsit féltem a színésznőtől, mert bár láttam már olyan karaktert tőle, ami tetszett, de átlagban valamiért nem nagyon nyertek meg a karakterei. De ez kivétel lett, tényleg tökre megkedveltem Jae Yi-t, a színésznőnek ez a karakter állt a legjobban eddig, sok-sok ilyet még a jövőben.

"Azt mondják az idő mindent begyógyít.
De ezt azok mondják, akik még soha sem sérültek meg."
Bong Sang Pil

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

 1. Egyetértek az ismertetővel. Egy nagyon átlagos sorozat volt. Nekem ez egy kicsit csalódás volt, mert nem is tudom miért, de valahogy többre számítottam. Nem volt rossz, egyszer meglehetett nézni, de bennem semmi maradandó érzést nem hagyott. Engem még a karaktereket se tudtak különösebben megfogni. Valahogy végig azt éreztem, hogy ebből az egészből többet is kilehetett volna hozni, hogy én ezt láttam már, csak érdekesebben tálalva. Számomra teljesen felejthetőre sikeredett. (Szó szerint. Pár hónapja láttam, de már alig emlékszem, hogy mi is volt benne.) Szerintem nyugodtan kimarad bárki életéből, de ha valaki megakarja nézni én nem tartom vissza, csupán azt javaslom, ne nagyon várjon semmit ettől a sorozattól.
  Üdv, Zazu

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek veled, én is alig emlékszem már arra, hogy miről is szólt. :-/

   Törlés