The Flu

The Flu

Műfaj: fertőzés, katasztrófafilm
Játékidő: 121 perc
Premier: 2013. augusztus 14.


Ismertető: Kang Ji Koo tűzoltóként dolgozik, s egyik nap egy szép és fiatal nőt ment ki egy autóból, Kim In Hae-t. Nagyon tetszik neki, azonban a nőnek már gyermeke van. Ezzel párhuzamosan egy konténerből (ami tele volt külföldi halottakkal) kiszabadul egy influenza ami elterjed az egész városban. Az embereket pedig karanténokba zárják, fertőzötteket pedig elkülönítik. A halálos áldozatok száma pedig egyre nagyobb és nagyobb. A két főszereplőnk útja szorosan együtt fut, hol egyikük, hol másikuk védi a gyermeket. A probléma csak az, hogy ellenszer sehol, az egyetlen túlélő a karanténból eltűnt, egyre többen halnak meg, s ha ez még nem lenne elegendő probléma, még az amerikai politikusok is beleszólnak a dolgokba.

Vélemény: Életemben nem láttam még ilyen hihetetlen jó, izgalmas, csodaszép, megható filmet, mint ez. Egyértelműen kedvencem lett, és nem csak a koreai filmek közül. Mindent lekörözött nálam. Mondjuk alapból előnye volt az én szememben, hisz nagyon szeretem a katasztrófa filmeket. Olyankor nem 6-7 emberre kell figyelni, hanem egy egész népre a forgatás során. Szóval az, amit itt műveltek az egyszerűen lenyűgöző. A történet hihetetlen érdekes és izgalmas volt, tetszett, hogy a nép és a politikusok szemszöge egymás mellett futott.
S ha ez még nem lenne elég, tökéletesen belecsempésztek egy pici romantikát is. Arról pedig, hogy az édesanya mit meg nem tett a lányáért, egyszerűen beszélni sem lehet, annyira csodaszép volt. Nem egyszer könnyeztem meg, hisz tele volt szebbnél szebb, és meghatóbbnál meghatóbb jelenetekkel. Egyszerűen tényleg nem tudom hova dicsérni ezt a filmet, hogy elhiggyétek mennyire hihetetlenül jó. A kedvenc jelenetem az volt (hátha esetleg valaki látta aki épp most ezt olvassa), amikor Ji Koo a sok ember közül belenézett a kamerába, felemelte a kislányt és elmondta azt a mindent eldöntő mondatot.
Szóval igen, a filmben egyszerűen minden, de minden tökéletes volt. Ha valamit meg akarnék nagyon szólni, akkor volt benne egy robbantós jelenet, ami nem sikerült túl jóra, dehát kit érdekel, ha ennyire jó a film. És mi volt a legjobb? Hogy ez tényleg bármikor megtörténhet, akár velünk is. Hisz a mai világban olyan dolgok történnek, amiket az ember jóformán fel sem fog józan ésszel. Szóval le a kalappal a film előtt, mert nekem tényleg az örök kedvencem lett. Magyar feliratot lehet találni hozzá, én is azzal néztem.

Szereplők: Külön-külön lássuk történetünk 3 főhősét.

Jang Hyuk - Kang Ji Koo: A film végére ennyit mondtam: Hű, na nekem biztos, hogy koreai tűzoltó férjem lesz. Hihetetlen rendes egy pasi volt, kevés ilyen embert találni manapság. Tipikusan az a karakter, aki más életét előbbre helyezi a sajátjánál. Mondanom sem kell, mennyire megszerettem. A film elején azt hittem valami kis vicces bugris, de fene se gondolta volna, hogy az eddigi legférfiasabb férfi akivel eddig találkoztam. Szóval igeeeen, imádtam és pont. Az, ahogyan a kislányt védte, hihetetlen szép és megható volt. Jang Hyuk-kal nem találkoztam még főszerepben, dehát ez után a film után nekem muszáj lesz az összes szerepét megnéznem, annyira nagyon megszerettem itt. S ha már az egyetlen férfi főszereplőnél vagyok, akkor még egy sor erejéig, de megemlíteném a koreai elnököt, aki úgyszintén levett a lábamról. Igazi ember, aki tudja, ki a saját népe, és mit kell tennie érte. Sosem láttam még ilyen politikust. 
Soo Ae - Kim In Hae: Fúú, de nagyon utáltam őt az első pár percben. Még egy ilyen beképzelt, ki vagyok én nőt tényleg nem láttam. Ott hisztizett, aztán meg mikor megmentették egy nyamvadt köszönömöt nem tudott mondani, mert hogy "ez a munkád". Fúúú, de nagyon rossz karakter. Legalábbis azt hittem. Aztán mikor megtudtuk, hogy kislánya van, valahogy egyből másképp néztem rá. A film végére pedig egyenesen imádtam őt. Példát mutató, hogy mennyire szereti gyermekét, és mit meg nem tesz érte. Komolyan eddigi legkedvencebb női karakterem lett. Sose fordult még elő velem, hogy ennyire utáljak valakit a sztori elején, és a végére meg ennyire imádjam őt. De ő megcsinálta kemény 121 perc leforgása alatt, ami tényleg lenyűgöző. A színésznővel még nem találkoztam, de itt volt az ideje.
Park Min Ha - Kim Mi Reu: Hát még egy ilyen tündéri gyereket én még nem láttam, de komolyan. Olyan cuki, hogy belehalooook. A kis színésznő nagyon édes volt és nagyon nagyon ügyes, le a kalappal előtte, hogy mindezt végig tudta csinálni. Mi Reu karaktere nagyon cuki volt, egyszerűen imádtam. Úgy szurkoltam végig érte, és nagyon nagyon reméltem, hogy minden rendbe jön. Ennyire még tuti, hogy nem izgultam karakterért, mint érte. Bár, hogy őszinte legyek, az egész színészgárda hihetetlen ügyes volt, mindenki előtt le a kalappal. Mind a főszereplők mind a mellékszereplők kitettek magukért rendesen. A film pedig minimum 5 oscart érdemel, de még ez is kevés lenne. Szóval ezt kötelező megnézni, mert izgalmas, csodaszép, megható és egy unalmas perc sincs benne. Ha meg valaki azt mondja, hogy ez egy rossz film, annak ne tessék hinni, mert hazudik.

Történet: 10/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

4 megjegyzés:

 1. igen , ez is jó volt :-)
  jutka

  VálaszTörlés
 2. Sziasztok, hol tudnám ezt megnézni? van-e hozzá magyar felírat? a válaszért köszönet!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Itt meg tudod nézni:
   https://videa.hu/videok/film-animacio/influenza-the-flu-720p-feliratozott-koreai-Gu8RCOfrce0aAgJZ

   Törlés