Something In The Rain

Something In The Rain ~ Pretty Noona Who Buys Me Food

Műfaj: romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2018
Csatorna: JTBC

Ismertető: Történetünk főhősnője Yoon Jin A már bőven a harmincas éveiben járó nő, aki egy kávé cégnél dolgozik már régóta. Kedves, életvidám nő, azonban mélyen belül üresnek érzi magát. Szülei, de főleg édesanyja folyton nyaggatja a házassággal, azonban férfitéren valahogy nincs szerencséje. Legjobb barátnője Seo Kyung Sun, akivel folyton együtt vannak, mindent megbeszélnek egymással. Kyung Sun kisöccse, Joon Hee külföldi munkája után visszatér Koreába, ahol természetesen találkozik Jin A-val, aki olyan volt neki, mintha a nővére lenne. Azonban amikor visszatér rájön, hogy szerelmes belé. Jin A szívét is megrendíti a srác, azonban a korkülönbségen kívül rengeteg dolog van, amit le kell küzdeniük a kapcsolatukban.

Vélemény: Kicsit nehéz volt megfogalmazni az ismertetőt, mert a sorozatnak nincs konkrét története, inkább csak a karakterek egy életszakaszából kapunk betekintést, plusz kitérnek egy két olyan dologra, ami jelen van a hétköznapi életünkben. A sorozattal és a hozzá fűződő érzelmeimmel kicsit ellentétsen állok. Az egyik fele a sorinak nagyon, nagyon, de tényleg nagyon tetszett, a másik felét viszont egyenesen halálra untam, nem tudtam már nagyon mit kezdeni magammal közben.
A legelején, amikor a fiú rájön, hogy szerelmes a nőbe, jaj annyira jó volt. Én igazából azt hittem, hogy az egész sorozat arról fog szólni, hogy hogyan szereti meg a nő is őt, de igazából már a legelején összejönnek, a későbbiekben a kapcsolatukon van a hangsúly. Ez nem volt baj, sőt, de azért lehet még jobban tetszett volna, ha kicsit több idő marad azokra a lopott pillanatokra, meg persze arra, hogy a nő is férfiként kezdje el látni a fiút, akit eddig ugyebár öccseként kezelt.
Ettől függetlenül a romantika telitalálat volt. A két főszereplő között meglepően bitang jó volt a kémia. Nagyon édesen mutatták be a teljesen hétköznapi kapcsolatukat. Annyira, de tényleg annyira való világba illő volt, hogy kicsit fura volt sorozatban látni, de félreértés ne essék, ez abszolút megkapó volt. Nagyon, de tényleg nagyon édesek voltak a romantikus jelenetek, pluszt azt is szépen bemutatták, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük a nem kicsi korkülönbség miatt.
A zenei aláfestés, plusz az esős jelenetek nagyon kis édes hangulatot teremtett az egész sorinak. Plusz a kellékekhez használt színek és a ruhák is annyira illettek az egészbe, hogy az embert teljesen magába szippantotta. A hangulat remek volt, komolyan. Az is nagyon tetszett, hogy felhozták a munkahelyi szexuális zaklatás témáját, ezáltal adtak egy kis alapot az egész sztorinak, volt min elgondolkodni a két főhős elég nagy korkülönségen alapuló kapcsolatán kívül.
De akkor mi volt az, ami nem tetszett? Egyrészt a munkahelyi jelenetek. Az elején még jó volt, de mivel egy rész elég hosszú volt és a felét ezek a jelenetek tették ki, nagyon hamar beleuntam. Tele volt teljességgel felesleges párbeszédekkel, húzással és mégtöbb húzással. Aztán kapunk a főhősökből, ami nagyon nagyon tetszett, majd visszatért az unalmas jelenetekhez. Az persze érthető, hogy kell pár, ami kitölti a hiányis részeket, de jaj itt rengeteg volt belőle, túlzás volt.
De annyira nagyon sok volt, hogy a végére már a kedvemet is kezdte elvenni az egész sorozattól. Pedig a romantika annyira, de annyira jól volt megcsinálva! Borzasztóan sajnálom, hogy ezt a másik felét ennyire untam. Ami pedig szintén nem tetszett, az igazából a két főhős kapcsolata a történet végére. A drámázással semmi baj sem volt, inkább a főhősnő meg igazából a főhős viselkedése volt az, ami kiverte a biztosítékot nálam, többször is sajnooooos.
Ha a srác megharagudott valmiért (teszem fel teljesen jogosan) és számonkérte a nőt, az elkezdte magát és a fiút hibáztatni tettéért majd azzal fenyegetőzni, hogy ez így nem lesz jó, mire a srác egyből elkezdett bocsánatot kérni olyan dolog miatt, amihez aztán semmi köze sem volt és semmiben sem hibázott. Ezt 1-2x elnézi az ember, de sajnos elég sokszor eljátszották benne. Plusz a főhősnő, hát nem is tudom, hogy mondjam, de nem tűnt túlságosan komolynak a dologgal kapcsolatban.
A család borzasztó fontos, ez tény és való. De hogy egy lassan 40 éves nő ne tudja megemberelni magát és azt mondani, hogy bocs anyu, nem megyek el a vakrandira mert szeretem őt, az azért elég gáz volt, de róla majd még később (elfogytak a gifek XD). Összességében a romantika az elején nagyon, de nagyon tetszett nekem, a hangulata pedig egyenesen elvarázsolt, de akadt pár dolog, mint láthattátok, ami nagyon elrontotta a sorozatot. Borzasztóan sajnálom, hogy ez lett belőle, mert ahogy láthattátok, pár dolog nagyon-nagyon megnyert magának.

Zene: Jaj nagyon édesek voltak a zenék. A sorozathoz igazából két ost készült csak, az egyik maradt nekem telón, ez Rachael Yamagata 'Something in The Rain' című száma, de Bruce Willis (igen, az a Bruce Willis XD) száma, a 'Save The Last Dance For Me' és Carla Bruni 'Stand By Your Man' című száma is imádnivaló volt.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket.
Son Ye Jin - Yoon Jin A: Kedves nő, de mélyen belül egészen üresnek érzi magát, s akkor kezdi kicsit teljesebbnek érezni magát, amikor boldog kapcsolatban van. Jin A karaktere igazából kicsit váltakozott. Néha nagyon boldognak tűnt, néha meg teljesen depisnek. De igazából a sorozat elején nagyon bírtam őt, tetszett, hogy bár hiába volt sokkal fiatalabb a srác tőle, mégis tudta nőnek érezni magát mellette. Aztán a kapcsolatukban is borzasztóan aranyos volt, a viselkedése és a sráchoz viszonyulása is. A végén viszont nagyon idegesítő volt, főleg a fent említett ok miatt. Persze értem én, hogy nem akarta az egész cirkuszt, de az, ha elmenekül minden elől az nem old meg semmit. Vagy ha azt hazudja, hogy szakítottak a sráccal. Sokkal jobban tetszett volna, ha kitart a végsőkig. Ye Jin-től először féltem, bár egy soriban láttam csak, de ott nagyon nem kedveltem a karakterét. Itt nagyon édes volt a sorozat elején.
Jung Hae In - Seo Joon Hee: Fiatal kora ellenére már nagyon érett, s bár szerelmes a nőbe, mégsem találja az alkalmat, hogy bevallja neki érzéseit. Hát emberek, Joon Hee olyan édes volt, hogy kiakadt a sorozatban a cukker mutatóm, de komolyan. Azok az arcok amiket vágott, azok az édi jelenetek amikor éppen boldog volt valami miatt, hát ilyen édi pasi karaktert nagyon rég láttam. Nagyon, de nagyon szerettem, hogy végre valami mást kapunk a megszokottal szemben. A végére viszont rá is mérges voltam egy kicsikét. Abszolút a nők mellett álltam, viszont itt egy kicsit erősebben felléphetett volna Jin A-val kapcsolatban. Mikor számon kérte őt, nem az ő részéről történő bocsánatkéréssel kellett volna elrendezni a dolgot, hanem azzal, hogy szépen és nyugodtan átbeszélik a dolgot. Hae In nagyon, de nagyon szépen helyt állt főszereplőként, borzasztóan édes volt, szerintem mindenki totál oda meg vissza volt tőle, aki látta ezt a sorozatot. Alig várom már a jövőbeli főszerepeit.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése