Lookout

Lookout

Műfaj: akció, krimi
Részek száma: 32 (egy rész 30 perces)
Dátum: 2017
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhőse a munkájában nagyon precíz nyomozónő, Jo Soo Ji, aki édesanyjával és kislányával él együtt. Egyedül neveli gyermekét (anyja természetesen sokat segít neki), néha nehéz, de imádja kislányát. Egy nap azonban felhívják, hogy lánya lezuhant egy hatalmas épület tetejéről és meghalt. Soo Ji nem hiszi el a mesét, hiszen kislánya félt a magasban, hiszi, hogy a főügyész fia, Yoon Shi Wan ölte meg őt. De mielőtt még bármit is be tudna bizonyítani, Jang Do Han ügyész eltusolja az esetet, hogy bevágódjon a főügyésznél, ami sikerül is neki. Soo Ji elhatározza, hogy megöli a fiút, azonban nem sikerül neki, ráadásul körözni is fogják. Így titokban csatlakozik egy csapathoz, ahol egy főnök fogja irányítani őket, hogy bár illegális úton, mégis jó dolgokat tegyenek. A csapathoz tartozik a profi hacker, Seo Bo Mi, aki nem lép ki a lakásából soha, egy trauma miatt, és a minden lében kanál Kyung Soo is. A főnök kilétét azonban senki sem ismeri, Soo Ji pedig egy idő után megkérdőjelezi ennek az embernek az igazságosságát, úgy gondolja, hogy csak kihasználja őket.

Vélemény: Ez a sorozat is azokhoz tartozott, amiket nagyon vártam az idén, örültem a színésznőnek és a színésznek is nagyon, s a borítóképekből ítélve egy jó kis izgalmas sztorira számítottam, amit többé-kevésbé meg is kaptam. Na de lássuk csak az elejétől. Az első részekben kapunk egy tonna infót, de mégis sikerül úgy ránk 'zúdítani', hogy ne nagyon kavarodjunk meg, nekem legalábbis sikerült hamar helyére raknom a dolgokat, így ezzel semmi problémám sem volt.
Adott egy minden áron bevágódni vágyó ügyész, és egy nyomozónő, aki egy anya, és aki elveszíti egyetlen kislányát. Nem is tudom, hogy hogyan vezessem be az egész véleményemet a sorozatról, hogy ne legyen egy nagy katyvasz, és meg is értsétek. Tetszett a bevezetés, sikerült izgalmasra, szomorúra és figyelmet fenntartóra kivitelezni. Amin kicsit viszont kiakadtam, az maga a főhősnő volt. Nem tudom, ha valakinek meghal teljesen hirtelen a kislánya, szerintem azt nem lehet ilyen hamar felfogni, hisz nem is számíthatott rá egyáltalán.
Ő hamar 'túltette' magát a dolgon, egyből bosszúra szomjazott, nem volt az a kiborulás nála, amit én hiányoltam, mert nagyon ott kellett volna lennie. Így picit olyan volt, mintha nem is szerette volna annyira a kislányát. De ettől függetlenül nagyon vártam az eseményeket. Nagyon aranyosak voltak a csapattagok, nagyon jó volt, hogy mindenkinek meg volt a maga kis története, és ezekre nem csak hogy rátértek, de hatalmas nagy szerencsére meg is oldották őket.
Ez mindenképp egy befejezett és lezárt véget jelentett mindenki számára, ami nagy piros pont. Ezek az esetek természetesen mind egy emberhez vezettek vissza. Érdekes volt, ahogy egyre közelebb kerültek ehhez az emberhez, ahogyan egyre jobban szoktak össze, ahogyan egyre inkább kérdésessé vált, hogy ki lehet a főnök, és miért csinálja mindezt. Meg volt a titokzatosság a sorozatban, plusz fordulatokat is kaptunk, ami mindenképp eleget tesz a krimi műfajának, sőt, még thriller is volt.
Az akció is nagyon menő volt, izgalmas volt, ahogyan megoldották az eseteket, nagyon szorítottam nekik folyton. Ami megint nagyon nagyon tetszett, hogy Bo Mi és Kyung Soo között felhoztak valami kis romantikus szálat, ami szerintem elengedhetetlen volt a sztorihoz. Abszolút azt mondom, hogy nem feltétlen kell romantika egy sorozathoz, sőt, van olyan, aminek kifejezetten rosszat tesz, de ebbe kellett az a pici, hogy ne folyton a rossz és szomorú dolgokat lássuk folyton.
Őszintén titkon reméltem, hogy az ügyész és a nyomozónő között is kialakulgat valami, de ez inkább csak szimpátia szintjére került, amit sajnáltam, mert szerintem jót tett volna a sztorinak. Ami még nagyon tetszett, az az egész hangulat, amit megteremtettek. A zenével, a helyekkel (főleg a templommal), a ruhákkal meg minden egyébbel sikerült egy kicsit ilyen elvont hangulatot létrehozni, ami bitang jól illett a sztorihoz, és ami még inkább le tudja kötni a néző figyelmét.
A befejezés, hát hmm... nem is tudom milyenre sikerült. Nem akarok spoilerezni, de nem is igazán tudnék. Valahogy úgy, ha belegondolok, jó is lett, hisz tudjuk ki megszabadult szenvedéseitől, de kicsit olyan 'ajj már' is, hisz egy boldog befejezésnek is nagyon örültem volna. Összességében mást itt el sem tudok nektek mondani. Ajánlani nagyon ajánlom, aki ilyen sztorira vágyik, mert szerintem idei top 15-ben is benne lesz, de kedvenc sorozatom sem lesz, mert volt benne 1-2 dolog, amivel nem értettem egyet, ettől független töltsétek, töltsétek!!

Zene: Damiano 'Amen' című száma nagyooon jó lett, hát már akkor imádtam, mikor először meghallottam, azóta is rendszeresen hallgatom. A többi ost közül meg Takada Kenta és a New TownBoyz száma tetszett, a 'Be With You'.

Szereplők: És akkor lássuk csak két főhősünket sorjában. Seo Bo Mi és Kyung Soo karakterére nem térek ki részletesen, nehogy elspoilerezzek itten valamit, de elég annyi, hogy nagyon bírtam őket, együtt pedig pláne, aranyosak voltak.
Lee Si Young - Jo Soo Ji: Kemény nő, aki nyomozóként dolgozik, és aki imádja egyetlen kislányát. Mikor az meghal, elhatározza, hogy bosszút áll. A karakter szerintem abszolút rendben volt, kivéve azt az egy dolgot, amit fent említettem. Hát nem tudom, én nagyon reméltem, hogy kiborul egy kicsit, hisz mégiscsak meghalt a kislánya. Nem egyből elhatározni, hogy én biza ezt megbosszulom. Ezt az egy dolgot kivéve szinte mindenben egyet értettem vele. Tetszett, hogy egy idő után megkérdőjelezte a főnököt is, nem hagyta magát buta liba módjára vezetni, hanem próbálta kezébe venni a dolgokat, és nem csak folyton tűrni. A színésznőt én nagyon kedvelem, ehhez a szerephez nagyon illik, olyan, mintha rá szabták volna, de azért remélem, hogy a jövőben más szerepben is láthatom majd, esetleg valami jó kis romantikusban (már ajánlottatok tőle sorozatot is, remélem a közeljövőben sort tudok rájuk keríteni).
Kim Young Kwang - Jang Do Han: Kicsit túlbuzgó pasi, aki mindenáron be akar kerülni a főügyész kegyeibe, ezért pedig egy gyermek gyilkosságát is hajlandó eltusolni. Nehéz, nagyon nehéz róla úgy írnom, hogy ne spoilerezzek, szóval szerintem az, aki még nem látta a sorozatot, az ő leírását ne olvassa el. Nagyon nagyon tetszett, hogy Do Han volt a főhős, de valahogy mégsem. Csak néha, elvétve kaptunk róla információt, kicsit olyan volt, mintha lassacskán mutatnák őt be nekünk, és nem az ő szemszögéből láttuk a dolgokat. Ez a megoldás bitang jó volt. Nem csak azért, mert így megmaradt végig egy titokzatos karakternek, hanem azért is, mert így ezzel is hozzájárultak a hangulat megteremtéséhez. Do Han egy hihetetlen szegény pasi volt, majd megszakadt érte a szívem, de komolyan. Aki eddig kételkedett Young Kwang tehetségében, az szerintem ezután meg se mer majd szólalni, hisz itt egy bitang jó karaktert alakított, bitang jól. Rengeteg szerepet a jövőben, mindenfélééét!!!!

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése