No Breathing

No Breathing

Műfaj: sport
Játékidő: 118 perc
Premier: 2013. október 30.

Ismertető: A történet központjában 2 srác áll. Az egyik Won Il, akinek édesapja úszó volt, de meghalt a No Breathing alkalmazása közben. Így apja barátjánál nevelkedett, és nem érdekelte többé az úszás. Csakhogy alkohol fogyasztása miatt kicsapják a suliból, és egy sportiskola úszócsapatába fogják felvenni. Eleinte nem törődik az úszással, de később mindent belead, és kiderül, hogy ő is képes a No Breathing-re, akárcsak apja. S Korea legkiválóbb úszóbajnokává válik. A másik főszereplő srác Woo Sang, aki egy gazdag családból származik, és Korea egyik úszó csillaga. De Ausztráliában balhét csinál, így azt az egy évet, ami az olimpiáig van hátra, egy koreai iskolában fogja tölteni és történetesen Won Il szobatársa lesz. A két srác mindent belead, és egy azon lány szívéért versenyeznek.

Vélemény: Az elképzelés nem volt rossz, sőt, a megvalósítás sem volt teljes kudarc. Mégis van pár észrevehetetlen hiányosság a filmben. Ami a legidegesítőbb volt az egészben, hogy a 2 srácnak nem volt 'közös' története. Mármint az elején még tök idegenek egymás számára, aztán az összebarátkozós rész kimarad, rögtön legjobb barátokká válnak, akik segítik egymást a nehéz helyzetekben. Ez furcsán jött le szerintem mindenkinek. A másik, ami még nem kóser, hogy mi történt azzal a sráccal, akit megvert. Annyit mutatott, hogy az eszméletlenül fekszik, és az orvos csak inti, hogy nem. De mi nem? Nem élte túl?
Akkor letartóztatták volna. Vagy csak simán nem fog többé úszni? Akkor miért nem indítottak pert ellene? Na szóval ez nem volt tiszta. Szerintem csak gyorsan el akarták intézni, hogy kicsapják a suliból, és nem jutott eszükbe jobb ötlet. Na, ennyit a negatív kritikákról. Van ám sok jó dolog is a filmben. Az első: nagyon örülök, hogy ténylegesen mutatták azokat a jeleneteket , amikor versenyeztek. Mármint, hogy végig, rendesen mutatták. A vége pedig nagyon jóra sikerült. Így volt igazi köztük a verseny. Valamint, az, hogy az olimpián nem tudtuk meg, hogy ki nyert (ugye csak 1 nyertes lehet), hanem csak mutatták, hogy elindulnak, nagyon jól jött ki. Így egyik srácot sem kicsinyítik le.

Szereplők: Na lássuk csak főhőseinket a szokásos módon, külön-külön.
Seo In Guk - Won Il: Nagyon tehetséges srác, aki nem hajlandó úszni annyira nagy traumaként érte apja halála. Szeretem, szeretem! Az Answer me 1997 óta tényleg nagyon szimpatizálok vele. Jó színész, és az itteni alakítása is remek volt. Karakterét is szerettem. Kicsit szánalmas, sajnálatra méltó volt Woon Il, és idegesítő, hogy nem tett az elején szinte semmit, csak evett. Na igen, hogy a francba nem fulladt meg a színész? Mind kettő srác történetében volt egy-egy drámai jelenet, ezekből az övé sokkal jobbra sikeredett. Tényleg nagyon megható és csodaszép volt. A karaktere nagyon jó volt, és végig szurkoltam neki, hogy szedje össze magát, mert képes rá, és meg tudja csinálni. Testalkatra inkább nézz ki Lee Jong Suk úszóbajnoknak, a keskeny csípője és a széles vállai miatt, de azt meg kell hagyni, hogy In Guk-nak sokkal, de sokkal jobb teste van. Komolyan, ezerszer.
Lee Jong Suk - Woo Sang: Beképzelt és arrogáns srác, aki szintén nagyon tehetséges. No, már párszor vele is találkoztam. Szerintem dokinak jobb, mint úszóbajnoknak, na de nem azt mondom, hogy rossz volt. Ez csupán egy meglátás. Karaktere tipikus volt: a gazdag fiú, akit túlhajszol az apja, ezért egy beképzeltséggel vezeti le. Sajnáltam, mert rengeteg mindent tett meg azért, hogy oda jusson, ahova, és még ott az a betegsége is, amire bár nem fektettek nagyobb hangsúlyt, mégis megemlítették. És nagyon örültem, hogy végül sikerült az apjával is 'megbékélnie'. Na és abban a pillanatban, mikor ő is elkezdte a No Breathing használatát, nagyon boldog voltam, és csak vigyorogtam mint egy tejbe tök. Ezaz! Sikerült! Megcsináltad! Te is képes vagy rá! Mindketten képesek vagytok rá, és mindketten győztesek, örök bajnokok vagytok!

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése