My Love, My Bride

My Love, My Bride

Műfaj: romantikus
Játékidő: 111 perc
Premier: 2014. október 08.

Ismertető: Young Min és Mi Young már 4 éve randiznak. Kapcsolatuk nem felhőtlen, rengeteget civakodnak, a srác mégis úgy dönt, hogy megkéri szerelme kezét. A film az esküvő utáni életüket mutatja be, hisz mindketten szörnyen nehéz természetűek így nem könnyű elviselni egymást. Felszínre jönnek a mindennapi problémák, a munkahellyel kapcsolatos stressz és a főhőseink első szerelmei is. A rengeteg veszekedés pedig egyre jobban tönkre teszi őket és a kapcsolatukat is. Vajon képesek átvészelni ezen a nehéz korszakon? Vagy az egész életük ilyen lesz? Esetleg könnyebb lenne, ha elválnának és külön utakon folytatnák útjaikat? A film választ ezekre a nehéz kérdésekre.

Vélemény: Mielőtt elkezdtem a filmet én szentül hittem, hogy egy vígjátékról van szó. Valójában nem. Aki látta a Very Ordinary Couple című filmet, vagy a Discovery of Love című 16 részes sorozatot annak egy csöppet ismerős lesz a film és annak kimenetele is. Azt hiszem mostanság felkapott lett a mindennapi élethelyzetet bemutató történet, ami cseppet sem baj, hisz leköti az ember figyelmét. No de lássuk csak a sztorit.
Semmi újat nem kapunk, igazából minden úgy történik, ahogyan azt gondolnánk. Vannak vicces, aranyos percek benne, van amikor elgondolkodunk és van amikor már nem is csinálunk semmit, csak élvezzük a filmet. Tetszett, ahogyan korszakokra bontotta a házas életüket, hogy milyen problémákkal kellett megküzdeniük, és milyen nehézségek, bonyodalmak árán jutottak el arra a bizonyos pontra.
Mindketten szörnyen nehéz személyiségek, őszintén én egyiket sem tűrtem volna meg magam mellett, egyenesen borzalmasak voltak, de róluk még később. Összességében tehát nem kell semmi újra számítani, semmi nagy dologra. Egy egyszerű film, egyszerű történettel, hétköznapi dolgokkal. Nem lett kedvencem, de szerintem mindenképp megéri vetni rá egy pillantást, főleg ha ilyesmihez van kedve az embernek.

Szereplők: Lássuk csak történetünk házaspárját külön-külön.
Cho Jung Seok - Young Min: Nagy álma, hogy versíró legyen (meg is van a tehetsége hozzá), de ehelyett köztisztviselőként dolgozik. A film elején úgy tűnhet, hogy behódol a feleségének, de valójában inkább csak sunyizik és próbál mindent a szőnyeg alá söpörni. Őszintén nem voltam Young Min karakterétől elájulva, sőt, egyenesen idegesített. Hogy lehet ennyire töketlen, ennyire bunkó egy pasi? Akármilyen aranyos meg vicces volt amikor megismerkedtek, a filmben egy igazi rémálom volt, tökéletesen olyan férj, akit még a legrosszabb ellenségemnek sem kívánnék. Oké, ez azért picit túlzás, de tény, hogy borzalmas volt a karakter. Cho Jung Seok viszont annál jobb, sikeresen hozta ezt az ütődött férj szerepét, azonban legközelebb tényleg nagyon remélem, hogy egy normális szerepben találkozok vele, mert itt néha összenyomkodtam volna a fejét, annyira idegesítő, bunkó egy karakter volt.
Shin Min A - Mi Young: Ha azt hittük, hogy Young Min megnyerte minden idők legidegesítőbb karakterje címet, akkor bizony hatalmasat tévedtünk. Itt a győztes. Mi Young olyan szinten egy tehetetlen, hisztis, beképzelt (hogy mire fel nem értem), bunkó nő volt, hogy az ember inkább elkerüli az ilyet. Például én abszolút nem értem, mire kellett akkora felhajtást meg olyan fejeket vágnia amikor a férje átjött a haverjaival. Először is szólt előtte, másodszor meg csomószor bocsánatot kért. Ennyi, nem dőlt össze a világ. Az pedig, hogy mindent megszól valami eszméletlen idegesítő volt. Neki nem tetszett, hogy a férje verseket ír, nem tetszett, hogy a régi kinyúlt felsőjében van otthon... kíváncsi vagyok van-e egyáltalán valami, ami elnyeri 'őkegyelme' tetszését. Shin Min A is ügyes volt, sikerült megutáltatnia velünk a karaktert (legalábbis velem), de itt is csak azt tudom mondani, hogy remélem a jövőben inkább valami normálisabb, szerethető karaktert vállal majd el.

Történet: 6/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése