Mask

Mask

Műfaj: romantikus, melodráma
Részek száma: 20
Dátum: 2015
Csatorna: SBS

Ismertető: Byeon Ji Sook nehéz élete ellenére mindig mosolyog, bár álma, hogy egyszer ne kelljen a pénz miatt aggódnia se neki, se a családjának. Seo Eun Ha pont az ellentéte Ji Sook-nak, mindene megvan, mégsem boldog. A két nő tökéletes hasonmása egymásnak, s van egy olyan szóbeszéd, miszerint ha valaki meglátja hasonmását, akkor meghal. Ez valóban meg is történik, miután Eun Ha meglátja hasonmását egy plázában. Sorsszerű és tragikus események után Seok Hoon a halott Eun Ha helyére Ji Sook-ot teszi be (annak akarata ellenére), hogy véghez vihesse tervét. Így Ji Sook 'meghal' és Seo Eun Ha néven fog élni új férje, a gazdag, de mentálisan sérült Min Woo mellett, aki örökösödési harcot folytat mind a nővére, mind az apja ellen.

Vélemény: Az ismertetőt igazából nehéz megfogalmazni úgy, hogy felkeltse az ember kíváncsiságát és úgy, hogy közben ne lőjünk le semmi fontos dolgot. Hisz a sorozat nagyon összetett és bonyolult, megfogalmazni is nehéz lenne. Na de kezdjük csak az elejétől. Miért is kezdtem el nézni a sorozatot? Mindig előre eltervezem, hogy miket fogok megnézni és mit nem, nagyon ritka amikor egy-két sorozat becsúszik a megnézendők listájára úgy, hogy azt eredetileg nem terveztem be. Ilyen kivételes sorozat a Mask is.
Közrejátszott a sok pozitív vélemény és természetesen a magas nézettségi arány. Talán ez volt sorozatok terén az egyik legjobb döntésem, hisz majdnem lecsúsztam erről a hihetetlen izgalmas, érdekes, szívszorító és csodaszép történetről. Hisz ezeket kínálta nekünk a sorozat. Lássuk csak az elejét. Nagyon érdekesen kezdődik, a 4 főhősünk útja sorsszerűen 'csapódik' egybe, miután megtörténik az a borzalmas eset és éjszaka.
A történet nagyon érdekes, és legfőképp az elfojtott titkok tartják fenn a néző figyelmét. Hisz a férj se tud feleségéről semmit, Min Seok és a valódi Eun Ha kapcsolata is fel-fel jön, Min Woo betegsége és Ji Sook családja is felkelti az ember kíváncsiságát. Őszintén, én megnéztem az első 12 részt egyszerre, aztán a fennmaradó 8-at megint, annyira érdekes volt. Különösen tetszett a romantika is, azt hiszem az idei év legszebb párosát kaptuk meg a sorozat által.
Tetszett (és végre) a főhőseink szép lassan szeretnek egymásba, és igazi, mély érzelmek alakulnak ki kettejük között. A romantikus jelenetek pedig egyszerűen csodaszépek voltak. Tényleg végig vezették nekünk, ahogyan egymásba szeretnek, és ahogyan egyre inkább nyílnak meg egymásnak. Különös hangsúly van mind a 4 karakteren, hisz bár az egész sztori nagyon érdekes, mégis a karaktereink érzelemáradata viszi a pálmát a sorozatban.
Annyira élethű, mind pozitív mind negatív érzelmekkel teli karaktereink vannak, amik egyszerűen megérintik a nézőt. Kicsit a Secret című sorozat jutott eszembe, hisz az is ilyen komoly dolgokról szól, és ott is a karakterek befolyásolják a történet kimenetelét. Egyedüli hibája, hogy nekem a 20 rész picit sok volt, ott a végén már nagyon húzták a dolgokat, talán 16 rész ütősebb lett volna, de ezen kívül egy nagyszerű sorozattal volt most dolgom.
Mivel melodrámáról van szó, ezért természetesen egyszer kétszer elérzékenyültem, de nem kell olyan nagy drámára számítani (szerencsére). A vége is nagyon tetszett, bár másik párosunknak nagyon szurkoltam, miattuk sajnálkozom egy kicsit, de gondoltam, hogy ez fog történni. Összegezve, egy nagyon jó sorozat volt, mindenkinek erősen ajánlom. Persze nem akkor kell nézni, amikor kikapcsolódni akarunk, hanem amikor valami értékeset és komoly dolgokról szóló sorozatot szeretnénk látni. Ez esetben a Mask tökéletes választás.

Zene: Cso-dá-la-tos. Egyszerűen hihetetlen mennyire szép számok készültek a sorozathoz. Lyn megint elkápráztatott minket, ezúttal az 'Only One Day' című számmal. De nagyon elnyerte a tetszésem az 'As if I'm dead' című szám is.

Szereplők: Lássuk csak négy főhősünket külön külön.
Soo Ae - Byeon Ji Sook/Seo Eun Ha: Ji Sook kedves, mindig mosolyog, de nehéz életet él, míg Eun Ha semmiben nem szenved hiányt, mégis boldogtalan. Kettejük teljes ellentétben állnak egymással, mégis van egy közös pontjuk, ami alapján azt mondod, hogy hasonlítanak. A legszembetűnőbb dolog természetesen a pénz és a család volt. Egyiknek egyik volt meg a másiknak meg a másik. Nagyon tetszett, hogy bár Eun Ha meghalt, mégis folyamatosan mutattak nekünk jeleneteket, ahogyan Ji Sook is egyre jobban megismeri és mi is. Főhősnőnkről annyit, hogy hihetetlen erős nő, akit teljesen összetör családja elvesztése. Tökéletes párost alkotott férjével, akit próbált megvigasztalni és akinek támasza akart lenni. Szóval én mind a 2 női karakterrel nagyon meg vagyok elégedve, a színésznővel meg végképp, nagyon telitalálat volt.
Ju Ji Hoon - Choi Min Woo: Először picit furcsának és erőszakosnak ismerjük meg, aki mentális betegsége miatt olyan dolgokat tesz, amit épp eszű ember nem tenne. Azt hiszem idén a vámpírok és a 'dilis' pasik minden második sorozatban megtalálhatóak, de ennek mi csak örülni tudunk. Aki látta a sorozatot, az biztosan megszerette egy idő után Min Woo-t, hisz a sorozat történelemben az egyik legrendesebb és leggondoskodóbb pasival volt dolgunk. Nagyon tetszett, ahogyan szép lassan megnyílt szerelmének, ahogyan egyre inkább támaszkodott rá, és ahogyan egyre jobban oltalma alá vette. Bár néha picit tényleg furcsa volt, de ezáltal még sebezhetőbbnek tűnt a nézők számára, így még inkább neki szurkoltunk. A színésszel én először találkoztam, de hát le a kalappal, minimum 3 sorozatot írtam fel ezek után a megnézendők listájára.
Yeon Jeong Hun - Min Seok Hoon: Okos, félelmet nem ismerő férfi, aki mindent okkal csinál, és minden lépése borzalmat hagy maga után. Akármennyire gonosz volt ez a pasi, nekem az első perctől nagyon szimpatikus lett, a fene se tudja miért, talán a színész miatt. Annyira tudtam, hogy okkal csinál mindent, és azt is, hogy nem a cégért csinálja ezt az egész cécót. Természetesen a sorozat elérte, hogy rettentően megsajnáljuk a végén, s bár elfogadhatatlan mindaz, amit tett, mégis meg lehet őt is érteni. Meg akármennyire szerettem Min Woo-t és akármennyire akartam, hogy Mi Yeon-nal jöjjön össze, ott volt azért az a pici remény, hogy ő meg Ji Sook hátha... azért belegondolva az se lett volna rossz sztori, de így jobb lett. Mint mondtam a színésszel nagyon szimpatizálok, fel is írtam a megnézendők listájára tőle is 3 sorozatot.
Yu In Young - Choi Mi Yeon: Fura nő, aki nagyon naiv, és vakon elhiszi szeretett férje minden hazugságát, még ha tudja is, hogy egy szava sem igaz. Ezzel a karakterrel nagyon hadilábon álltam, de szerintem ő is magával. Eldönteni nem tudtam, hogy akkor szeressem, utáljam, megértsem vagy akkor mégse. Aztán a sorozat elején úgy voltam vele, hogy oké, majd kitalálom, a közepére nagyon utáltam, annyira, de annyira buta egy nő, a végén meg megkedveltem, főleg mert annyira kitartott szerelme mellett. És egyrészt sajnáltam is, főleg mert nem jött össze nekik a baba, és természetesen a befejezése miatt is, de valahogy éreztem, hogy ez lesz, annyira ingatag volt szegény egész végig. A színésznővel párszor találkoztam kisebb szerepekben, de ez volt az eddigi legjobb alakítása, még ha a karakter nem is nőtt annyira a szívemhez. És a pontozásnál a karakterek a kidolgozottság miatt kapják meg a maximális pontot.

Történet: 9/10
Zene: 10/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 10/10

2 megjegyzés:

  1. A véleményem hasonló,de nem tudok eltekinteni attól, hogy a férfi főszereplőket -Ju Ji Hoont és Yeon Jeong Hunt is - már tóbb szerepben láttam, s minden alkalommal kitűnő alakítást nyújtottak, de a főhősnőt alakító Soo Ae, nekem nem tudja elnyerni szimpátiámat, s ezért nem is vitatom színészi kvalitását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindkét férfivel először találkoztam itt, de nagyon várom a további szerepeiket, mert mindketten nagyon jók! :)

      Törlés