The Beauty Inside

The Beauty Inside

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Játékidő: 127 perc
Premier: 2015. szeptember 20.

Ismertető: Woo Jin különös életet él. Mikor felébredt 18 évesen, teljesen más emberré változott. Immár 29 éves és úgy éli mindennapjait, hogy amikor felébred egy teljesen más ember. Van, hogy nő, öreg bácsi, kisfiú vagy éppen egy helyes srác. Bár már régóta így megy az élete, mégsem tudja megszokni. Bútortervezőként dolgozik, egyedül barátja és édesanyja tud a titkáról. Egy nap első látásra szerelmes lesz egy lányba, aki bútorokat árul. Ez a lány Yi Soo, akihez minden nap elmegy, természetesen mindig más arccal, majd egyszer erőt vesz magán és elhívja randizni (akkor 2 napig nem alszik). Yi Soo 2 nap alatt bizony rendesen belehabarodik a fiúba, hisz meglepő módon rengeteg dologban hasonlítanak. Azonban a lánynak szembe kell néznie a csúf igazsággal.

Vélemény: Őszintén már nagyon régóta felírtam ezt a filmet, mert Yoo Yeon Seok szívem csücske, és láttam, hogy ő is szerepel benne. Aztán mostanság láttam egy nagyon klassz videót a filmről, így amikor a drága HaNeul elkészítette a magyar feliratot le is töltöttem a filmet, bár őszintén magam sem tudom mire számítottam, hisz nem olvastam előtte ismertetőt.
Mikor láttam azt a videót, én őszintén valami olyasmire gondoltam volna, hogy a csaj minden nap elveszti az emlékezetét, vagy valami hasonló. Engem teljesen meglepett az, hogy valójában miről is szól ez a film. Egy megszokott történetet láthattunk, de egy teljesen új elgondolásmóddal megfűszerezve. Hisz a sztori jól ismert és sokak által kedvelt Szépség és a Szörnyeteg története.
Mellette még a Szép Szörnyeteg című film ugrott be, ami ugyancsak Belle sztorijára van alapozva, de a mai világban, plusz valamiért Brad Pitt filmje, a Benjamin Button különös élete is eszembe jutott, de hogy pontosan miért azt nem tudom. Talán a különlegesség miatt. No de lássuk csak a filmet, elég volt a körítésből. Őszintén először azt hittem hogy a két óra nagyon sok lesz. Aztán rájöttem, hogy még simán elnézegettem volna őket egy jó darabig.
Egyrészt nagyon tetszett, hogy a főhős állandóan változott, így rengeteg ismerős és kedves arccal találkoztam a film során, másrészt imádom a különc filmeket így az első pillanattól az utolsóig lekötötte a figyelmemet. Bár a történet kicsit furcsa, és csak az ismertető elolvasásával hülyeségnek tűnhet, mégis sikerült nagyon komolyan és szívhezszólóan megoldani a filmet. Én hangsúlyozom, a 2 óra nagyon gyorsan eltelt.
Nem csak a sztori volt érdekes meg szép, maga a film felépítése is nagyon tetszett. Szépen haladtunk az elejétől egészen a végéig, mindennek meg volt a maga helye, minden pontosan addig tartott, mint ahogyan az kellett. A romantikus jelenetek nagyon szépre sikerültek, voltak benne viccesek is, nem egyszer nevettem fel hangosan szegény főhősünk nyomorúságán.
Összesen két kivetnivalót találtam a filmben, ami miatt nem adom meg a maximális pontot rá. Az egyik az, hogy a csaj túl hamar beleszeretett a srácba. Oké, érthető, máshogy nem is lehetett volna megoldani, és tény, hogy két nap alatt simán bele lehet zúgni valakibe (főleg ha az Park Seo Joon... viccelek), de én nekem picit gyors volt. De ha ezen túlteszi magát az ember (ami egyáltalán nem nehéz) akkor semmiség az egész.
A második, ami tényleg levonja azt az egy pontot, az a vége. SPOILER: őszintén én nagyon reméltem, hogyha a lány szerelmet vall neki, akkor nem változik többé (abban is reménykedtem, hogy az végleges énje Yoo Yeon Seok marad). Bár ez más túl mesébe illő lett volna, én mégis örültem volna neki, hisz lehet, hogy egy esés után sikerült felállniuk, de a jövő még tartogat számukra.
A film nem csak tartalmas, szórakoztató és aranyos, hanem tényleg átjön a lényeg és a tanulság. Bár már sokszor megtanultuk, azért elmondom még egyszer. Nem a külső a fontos. Hogy Antonie de Saint-Exupéry-t idézzem: 'Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.' Nagyon szépen átjött a film tanulsága, és mellette még kapunk egy remek sztorit, vicces helyzeteket sok jó, nagyon jó színésszel. Kell ennél több?
S látom jó sokat beszéltem már így is, szóval abbahagyom és összegzésképp elmondanám, hogy mindenkinek ajánlom a filmet, legalább egyszer vessetek rá egy pillantást. Mint mondtam egyáltalán nem unalmas, tartalmas, vicces, aranyos, szomorú és elgondolkodtató. Szerintem mindenképp megéri azt a két órát rászánni. Plusz szerintem sokak kedvencei feltűnnek a filmben (akikért érdemes belekukkantani), ki kevesebb ki több ideig.

Szereplők: Akkor lássuk csak két főhősünket külön, plusz a színésznőt.
Han Hyo Joo - Yi Soo: Egy nagyon kedves, aranyos, életvidám nő, aki megtalálja lelki társát Woo Jin személyében. A főhősnőkkel sokszor van probléma, ritka az olyan eset, amikor szerethető a főhős élete szerelme. Ez egyike a ritka eseteknek. Yi Soo már a legelején megmutatta báját, amikor mindenkit ugyanúgy kezelt (holott még nem tudott az igazságról), mindenkihez ugyanolyan kedvesen beszélt, fülig érő mosollyal. A zavarodottsága teljesen érthető volt, hisz elég belegondolni milyen lehet az, ha a szerelmed minden nap teljesen máshogy néz ki. Oké, hogy a belsőjéért kell szeretni, ez igaz is, de a tény, hogy nem ismeri fel az utcán ha aznap még nem látta, vagy nem tudja maga elé képzelni az arcát merengős perceiben borzasztó lehet. A színésznő nagyon jól alakított, nagyon ügyesen hozta ezt a kedves és üde nőt, remélem még találkozok vele.
Woo Jin: 18 éves kora óta minden nap új külsővel ébred. Bár beletörődött mégsem fogadja el igazán, gyötrődik, fáj neki. Érdekes volt, hogy bár egy karakterről beszéltünk, azért az összes színésznek megvolt a maga jellegzetessége, amit belecsempészett a filmbe. De úgy általánosan sikerült egy karaktert megformálniuk, a jobb és ismert színészek kicsit több ideig bújtak Woo Jin szerepébe, mint a többiek. Woo Jin egy nagyon rendes srác, aki segítségért kiállt, aki utálja magát, aki vágyik a szerelemre és aki menthetetlenül szerelmes lesz első pillantásra. Megszerettem őt nagyon, no meg sajnáltam is rendesen. Szerintem elmondhatom, hogy mind a két karakter remek volt, és az összes színész kitett magáért. Azért Yoo Yeon Seok aki a képen szerepel, mert 1-ő a szívem csücske az itt lévő színészek közül, 2-ő az, akivel utoljára láttuk a lányt találkozni, ergó számomra ő az igazi Woo Jin.

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

9 megjegyzés:

 1. Na, ez az a film amit többször is meg fogok nézni. Vakon töltöttem le és csak azt tudtam, hogy két kedvelt pasim is szerepel benne.Meglepett a történet és nagyon sajnáltam, hogy " csak " két órás....Szerinted milyen lenne ebből egy sorozat?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csavarokkal és fordulatokkal teli 16 részes sorozat ezzel az alapsztorival... hm... nagyon nem bánnám :D Főleg akkor ha valami szép befejezést és kapnánk! :)

   Törlés
  2. És azóta be is következett. :D A sorozatról lesz szó a jövőben? ^^

   Törlés
 2. Köszönöm a fordítást és a videót.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm az ismertetőt , a fordítást és a videót !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit, a fordítás pedig HaNeul érdeme! :)

   Törlés
 4. Szia! Hol tudnám meg nézni? Linkeld már be lécci :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Google: 'The Beauty Inside magyar felirat', akkor ki is dobja, videót pedig avistázról lehet letölteni. :)

   Törlés