Don't Click

Don't Click

Műfaj: horror
Játékidő: 93 perc 
Premier: 2012. május 31.

Ismertető: Joon Hyuk és Se Hee épp szakítófélben vannak, azonban a fiú semmiképp sem szeretné elveszíteni a lányt. Annak húgával, Jung Mi-vel egyezséget köt: Jung Mi beszél nővére fejével, cserébe Joon Hyuk letölt neki egy youtube-ról törölt videót (videó mániás a csaj, valami videófeltöltő oldalon első szeretne lenni a nézettségi listán). Mindez természetesen úgy lehetséges, hogy egy különleges nyomozócsoportban dolgozik a számítógépes bűncselekmények osztályán. Miután Jung Mi megnézte a furcsa videót, félelmetes dolgok kezdenek történni, és a lány is elveszti lassan az eszét. Segítségére sietnek, azonban soha nem gondolták volna, hogy ők is szépen belesétálnak a dologba, méghozzá nyakig.

Vélemény: Nem vagyok otthon a horrorfilmekben, mert utálom őket, ennek is a megnézésére csak Joo Won jelenléte vett rá. Persze ez nem azt jelenti, hogy ez volt az első horror filmem. Minimum tizenötöt tuti, hogy megnéztem, szóval voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Szeretem, amikor értelme van a dolgoknak (jó, mondjuk ki nem?), s szerencsére itt is kaptunk valamennyi magyarázatot az eseményekről, és azoknak múltjáról.
A történet nem volt rossz, sőt, a horror oldalával a dolognak nagyon is érdekes volt. Engem egyedül a vége volt az, ami kicsit zavart, hisz láttam már olyan horrort, aminek kifejezetten jó és értelmes vége van. Ez inkább fura volt, mintsem normális. Arról, hogy mennyire volt ijesztő, nem tudok nyilatkozni. Nagyon, de nagyon nagyon nagyon ijedős vagyok, szóval én bármitől képes vagyok megijedni. Az ijesztő jeleneteket így természetesen piciben, hang nélkül néztem meg, de még így is volt, ahol összerezzentem.
Viszont nagyon parakeltő volt, az biztos. Az utolsó üldözéses jelenetnél görcsbe álltak a lábujjaim is. Szóval szerintem azok is megnézhetik, akik bírják az ilyeneket, mégis meg akarnak ijedni, vagy akármi. Összességében nem volt rossz film, de az tuti, hogy koreai horrort ezentúl csak akkor nézek, ha nagyon szeretem a színészt aki benne van. Máskülönben biztos, hogy nem. A filmet angolul néztem, sajnos én nem találtam hozzá sehol sem magyar feliratot.

Szereplők: Lássuk csak a történetünk 3 főhősét külön-külön.
Joo Won - Joon Hyuk: Természetesen miatta fogtam bele a filmbe annak ellenére, hogy irtózom a horrortól. Joo Won haja itt eszméletlen cukii volt, nagyon jól áll neki, tök aranyos vele. Ezen a képen sajna pont nem ilyen, pedig ez a film borítóképe... no mindegy. Karaktere is ugyanolyan cuki volt, mint a haja: mindenképp szerette volna visszakapni a szeretett nőt, s a bajban azonnal a segítségére rohant. A legvégén pedig nagyon, de nagyon rendes volt, kíváncsi vagyok, manapság hány ilyen pasi létezik?! Több, mint valószínű, hogy két kezemen meg tudnám számolni, no de Joon Hyuk is csak egy kitalált karakter volt, sajnos. De attól még nagyon jó karakter. Joo Won kevesebbet szerepelt benne, mint vártam, de attól még érdemes megnézni, már csak érte is, mert tényleg nagyon cuki ebben a filmben, pedig ez egy horror. 
Park Bo Young - Se Hee: Avagy a nővér, aki semmiről sem tehet, mégis nyakig belesüllyed a dolgokba. Se Hee tipikusan az a nővér volt, aki bár törékeny és csendesebb (húgával ellentétben), mégis bármit megtesz egy szem testvéréért. Rendes volt, aranyos, és kitartó is, bár az elején nem igazán értettem a szakításnak a pontos okát. Bár nem is várhatunk el sok mindent, hisz ez egy horror, ami inkább az ijesztésre megy rá, mintsem a karakterekre. Ennek ellenére nem voltak üres karakterek, ahogy arra számítottam. A színésznő már sok filmben feltűnt, amit láttam. Nem kedvencem, de nem is utálom, szóval örültem, hogy ő játssza el a főhősnőt. Joo Won-nal nagyon aranyosan mutattak együtt, már csak egy sorozat hiányzik. Egy jó hosszú sorozat, ahol Joo Won nagyon aranyos vagy nagyon menő (vagy a kettő egyszerre), Park Bo Young pedig nem idegesítő női karakter.
Kang Byul - Jung Mi: Jelenesetben ő képviselte a húg szerepét, aki videóival próbál egy kis pénzt keresni. Jung Mi nekem a kezdetektől nem volt szimpatikus, sőt, nagyon, nagyon furcsa. Én ott adtam fel a karaktere megkedvelését, amikor fehérneműben elkezdett táncolni. Na okééé. A végén is csak a nővére miatt sajnáltam, amúgy nagyon tényleg nagyon beteges volt a csaj. Persze azt meg lehet érteni, hogy totál megbolondult a videótól, hisz ez a normális. Most őszintén, ki nem vesztené eszét ilyen dolgok közepette. Brüüh még a hideg is kirázott. A színésznővel egyszer kétszer ha találkoztam kisebb szerepekben, szóval sok mindent nem tudok róla mondani. Tehát, ha valaki horror maratont tart a barátaival, vagy ha bevállalós, akkor egyedül, mindenképp kerüljön be a filmek közé, mert egyszer megéri megnézni.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése