Rooftop Prince

Rooftop Prince

Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasztikus
Részek száma: 20
Dátum: 2012
Csatorna: SBS

Ismertető: Adott egy fiatal koronaherceg, aki egy gyönyörű menyasszonyt szeretne magának. El is terjed a hír: a király a legszebb lányt keresi. Van két testvér: Hwa Yong és huga Bu Yong. Édesapjuk kisebbik lányát szeretné koronahercegnőnek, azonban Hwa Yong ebbe nem nyugszik bele, és megégeti testvére arcát, hogy ő legyen az áhított menyasszony. Sok év elteltével az immár királyunk nagyon szereti királynőjét, noha annak hugával is jó viszonyt ápol. De egy reggel a királynét holtan találják, így királyunk eltökéli, hogy 3 másik jóember segítségével megkeresik a gyilkosát. Csakhogy a  nyomozás közben megtámadják őket, igaz megmenekülnek, viszont 2012-be kerülnek. Párhuzamosan a jelenben is történnek az események: Adott két kislány Park Ha és Hong Se Na (a királyné és annak húgának reinkarnációi) akik mostohatestvérek. Mivel Se Na nem nagyon akar húgával kijönni, ezért szépen elintézi, hogy egy teherautó elvigye kistestvérét. Sok évvel később Park Ha Amerikában dolgozik. Tae Yong (a király reinkarnációja) első látásra beleszeret főhősnőnkbe, és legjobb barátja addig piszkálja, mígnem randira hívja egy képeslapra írt szöveggel, és egy arra rajzolt sárga pillangóval. Viszont a randi elmarad, mert legjobb barátja, Tae Moo összeverekszik Tae Yong-gal, aki beveri a fejét, és a hajóról a vízbe zuhan.

Vélemény: Fú, mint láttátok az alapsztori elég bonyolult. Sőt, az egész sorozat az. Telis tele van mindenféle kapcsolatokkal a múlt meg a jelen. Kicsit nehéz lesz megírnom ezt a véleményt, mert elég érdekesen jött át nekem a sorozat. Két nagyszerű oldala van. Az egyik a vicces rész, ahol a 4 hapsi megismerkedik a modern kütyükkel, ételekkel és ruhákkal. Tele volt vicces jelenetekkel, tényleg, annyit tudtam nevetni rajtuk, hogy néha meg kellett állítanom a részt, hogy picit összeszedjem magam, könnyeimtől nem láttam a feliratot sem.
A másik nagyon jó oldala az a megható és csodaszép rész, ahol a király keresi meghalt szerelmét. Az a rész, ami tele van igazságtalansággal, gyűlölettel, haraggal és mély érzelmekkel. Mind a két rész hihetetlen jó volt, együtt viszont katasztrófa. Én úgy gondolom vagy az egyiket vagy a másikat kellett volna megvalósítani, mert így úgy jött ki az egész, hogy egyszer megszűnnek a vicces részek és hopp, máris itt van a túldramatizálás. Nem, egyszerűen nem fért össze a kettő. De sebaj, gondoltam. Kibírom. Spoiler. A vége csak jó lesz, és feldobja azokat a rossz részeket. Miért? Annyira jól indult, annyira jó a sztori, miért nem lehetett normálisan befejezni?

Zene: Ez viszont eszméletlen jó volt. Az OST pedig olyan szám, amit nem csak a sorozat közben hallgattam. Tényleg nagyon szépre sikerült.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön külön.
Park Yoo Chun - Lee Kak/Yong Tae Yong: Utóbbiról sokat nem tudtunk meg, természetesen a mi királyunkon volt a hangsúly, aki tökéletesen beképzelt és tökéletesen bunkó volt, de hát király, természetes, hogy a jelenkorban is ilyen marad. Szerintem mindenki megszereti őt, hisz egy nagyon aranyos és rendes fickóról van szó, aki a maga módján mutatja ezt ki. Plusz nagyon bírtam, hogy a sorozat elején tette a nagyot, közben meg semmi fogalma sem volt a dolgokról. A vele érkezett 3 másik srác is eszméletlen nagy volt, annyit röhögtem rajtuk egyszerűen hihetetlen. Mind a 4 srác nagyon jól alakított, tényleg imádtam őket, olyan jó lett volna, ha végig megmarad a sorozat olyannak, mint amilyennek indít. Ritka, hogy haragszom sorozatra, de ez bele tartozik ebbe a kategóriába, mert amúgy egy nagyon jó sorozat lett volna, ha picit odafigyelnek.
Han Ji Min - Park Ha/Boo Young: A múltban és a jelenben is egy kedves lány, aki a sok gonoszság ellenére képes a megbocsájtásra. Ji Min karakterével nagyon hadilábon állok. A sorozat elején nagyon kedveltem (jó mondjuk akkor mindent és mindenkit), jó volt látni, ahogyan segít a 4 srácnak egy picit talpra állni, és hozzászoktatja őket a mostani világhoz. Aztán ahogyan a történet elkezdett átfordulni drámává úgy egycsapásra változott meg ő is, és semmit mást nem láttunk, csak hogy halálosan szerelmes a mi kis királyunkba, aztán rá csimpaszkodik, aztán sír és megint sír, aztán ugye az a 'csuda jó' befejezés. Nem tudom, tényleg csak annyit tudok mondani, hogy haragszom amiért ezt a hihetetlen jó kis sorit ennyire nagyon elszúrták. Ki tudja? Lehet kedvencem lett volna, ha sikerül jóra megalkotni. Így csak haragudni ér mérgelődni tudok rajta. A színésznővel itt először találkoztam, azóta már láttam tőle sorozatot... 

Történet: 6/10
Zene: 10/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10


6 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszett ez a sorozat, nagyon vicces, humoros, van benne egy kis izgalom is. A srácok nagyon jók benne. A vége nekem sírósra sikeredett.

  VálaszTörlés
 2. A sorozatot a Goblinhoz tudnám hasonlítani. A "természetfeletti találkozás", a kellőképpen elegendő humor és a gyönyörű szerelmi történet.
  A végében viszont eléggé csalódtam, ahogy a Goblinéban is. Spoiler:Nem hiszem, hogy nem tudtak volna írni a koronahercegnek egy boldog befejezést, komolyan csak az emlékeket lehetett meghagyni? A Goblin végéhez vegyes érzelmek fűznek valahol jó is meg nem is.
  A karakterekről csak annyit, hogy úgy voltak tökéletesek ahogy voltak. Nem beszélve a fiúk jóképűségükről. Szerintem sorozat nézés közben egy kisebb Balaton képmása jelent meg a képernyő előtt.
  A zenék szerintem is eszméletlen jóra sikerültek, ha nem került rá a telefonomra az összes, akkor egy sem.
  Én is csak ajánlani tudom a sorozatot, kedvenceim közé küzdötte fel magát.
  UI.:Elméletileg elküldtem ezt a kommentet már :'D
  Üdvözlettel: Shimshim

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, már elküldted, két helyen lehet olvasni a bejegyzéseket, itt illetve az oldalaknál, két külön oldal, azért 'tűnt el' a kommented. Ott van a másiknál, pont most válaszoltam rá! :)

   Törlés
  2. Köszönöm az információt :)

   Törlés