The King's Face

The King's Face

Műfaj: történelmi
Részek száma: 23
Dátum: 2014 - 2015
Csatorna: KBS2

Ismertető: Seonjo király uralkodásának idején lépünk be a történetbe, aki folyamatos rettegésben él egy könyv miatt. "A királyi arc titkos könyve", amely elemzi, és elmondja, milyen arcú királynak kell a trónon ülni ahhoz, hogy a nép boldogan élhessen. Seonjo király arca egyáltalán nem ilyen, elhiszi, a rengeteg fájdalom, ami a néppel történik, az arca miatt van. A helyzetet bonyolítja, hogy nincs jogos örökös, csupán ágyasaitól vannak fiai, valamint az is, hogy egyik gyermeke, Gwanghae herceg olyan arccal született, amely tökéletesen királynak való.

Vélemény: Nehéz volt az ismertetőt megfogalmaznom, igazából nem ez a sztori, de ez kísér minket végig mind a 23 részen. A történet és a megvalósítás nagyon egyedi, nem láttam még ilyen történelmi sorozatot, bár igaz, amúgy sem túl sokat láttam. A sorozat nagyon egyedi volt. Ami a legérdekesebb, hogy közel 20 évet ölel fel, így a szemünk láttára válik a kis bugris herceg kész férfivá (az meg már másik kérdés, hogy 6 év alatt semmit nem nőtt a szakálla xD). Kezdetben kicsit furcsa volt, hogy ilyen sok évet ugrik hirtelen, de hamar meg lehet szokni.
Bár én személy szerint nem bántam volna, ha 46 részes lenne, nem 23. Nagyon tetszett a történet, és egyszerűen imádtam, hogy a karakterek a szemünk láttára nőnek fel. Ahogy mondtam, Gwanghae hercegnél volt ez a legfeltűnőbb, rá volt kiélezve az egész sorozat, ami jelentős előny jelen esetben. Meglepetés, hogy a sztori egyáltalán nem arra folytatódik, ahogy azt a néző várja illetve megszokta. Teljesen már irányba ment az egész, egyáltalán nem számítottam ilyesmire. Én például szentül hittem, hogy főhőseink együtt maradnak, de mégsem így lett.
Ami talán nem is baj, hisz jelen esetben nem a romantikára volt kiélezve a hangsúly, amit az elején kicsit bántam, de aztán már csak örülni tudtam neki. Az utolsó résztől pedig egyenesen a hideg futkosott a hátamon. A legvége pedig... csodaszép és megható volt. Tényleg imádtam, amiért csak és kizárólag a herceget tették a történet középpontjába. Valamint nagyon érdekes volt látni, hogy hogy érik egy 16 éves fiú királlyá, akit a nép tisztel és szeret. Szóval igen, én az összes percét imádtam a sorozatnak, mindenkinek csak ajánlani tudom, azonban ha valami romantikusra vágysz, ne ezt nézd meg ( a gifek itt becsapósak :D ).

Zene: Ezeregyszáztizenkettő pontos plusz még valahány ezer. Megszokhattuk, hogy a történelmi sorozatokban kivétel nélkül gyönyörűek mind a számok, mind a soundtrackek, de itt még annál is szebb. Egyszerűen csodálatosak. A kedvenc szám természetesen a 'Because It's You' című szám lett. Csodaszééép.

Szereplők: Uh már kezd kicsit furán hangzani ismét ez a mondat, de vegyük csak a karaktereket külön-külön (akik a borítóképen szerepelnek).
Seo In Guk - Gwanghae herceg: Seo In Guk-ot kezdem egyre jobban és jobban megkedvelni, szinte az összes szerepét láttam már, így természetes volt, hogy ezt is megnézem. A film legelején a tőle jól megszokott vicces, aranyos karaktert hozta, aki rengeteget képes enni. Őszintén picit csalódott voltam, de egyáltalán nem bántam, hisz pont ezért a karakteréért szeretem őt ennyire. Azonban jól meglepett, hisz az évek múltával tökéletesen hozta a férfit, akitől egy teljes nép függ. Nagyon meglepődtem, és végre kiderült, hogy mennyire jó színész is ő, az már biztos, hogy a top 6-ban benne van. Na de lássuk csak Gwanghae herceget. Fiatal kora ellenére bölcs és megfontolt, és csak a nép érdekeit tartja a szeme előtt. Akármennyire átverik vagy becsapják, nem tudja utálni az illetőt, hanem inkább esélyt ad neki az újrakezdésre. Gwanghae karaktere lenyűgözött, kétség kivül az eddigi legjobb koronaherceg karakter akivel eddig találkoztam. Hatalmas szíve és furmányos esze miatt nem lehet nem szeretni őt. Tényleg.
Jo Yoon Hae - Kim Ga Hee: Kezdetben nagyon nehezen tudtam kiigazodni rajta, szerettem is meg nem is. Az elején inkább csak egy kislánynak tűnt, aki azt hiszi magáról, hogy nagymenő, de közben nem csinál semmi fontosat, csak úgy teng leng az életben. Persze az idő múlásával ő is változott, és a színésznő is remek munkát végzett. Egy kész nő állt a képernyőn, aki mindent képes feladni szerelméért. Hatalmas szíve már-már a koronahercegével hasonlítható össze. Spoiler: S pont ezért sajnáltam, hogy ennyire kegyetlenek voltak vele a forgatókönyvírók, vagy nem is tudom kik. Az, hogy teljesen egyedül, némán, egy templomban kell leélje az életét, még a halálnál is rosszabb. Komolyan. Egyáltalán nem érdemelte meg, még ha olyan is tett, ami hatalmas bűnt volt akkoriban - spoiler vége. Szóval igen, nagyon megszerettem őt, s én nagyon szurkoltam nekik.
Lee Sung Jae - Seonjo király: Örök életében félelemben élő király, aki bár szereti a népet, mégis saját magát tartja előrébb, épp ez az, amiért igazak rá a könyvben írtak: nem királyhoz méltó arca van. Seonjo király volt az egyetlen karakter az egész sorozatban, akit egyszerre utáltam, sajnáltam és valamennyire szerettem is. Persze megint velem van a baj, hogy mindig átélem az összes szereplő nézőpontját, s olykor még jogosnak is érzem, amit csinálnak. Seonjo akárhányszor fia ellen áskálódott olyan érzés kapott el, hogy szívesen megfojtanám egy pici kanál vízben, áá de még azt is sajnáltam volna rá. De ugyanakkor szívem szakadt meg érte. Hisz azért, hogy ilyen paranoiás főként a gyerekkorában ért traumák a felelősek. Szóval a sorozat legvégére sem tudtam eldönteni, hogy megérdemelte-e vagy nem azt, amit kapott. A színész nagyon nagy fazon lehet, csomó videót néztem a forgatásról, és egy kis mosolygós vicces ember, így ki tudom jelenteni azt is, hogy ő egy nagyon jó színész.
Shin Sung Rok - Kim Do Chi: Mindenki tudja, mennyire nagyon imádom ezt a színészt, így annyira örültem, hogy Seo In Guk mellett ő is főszerepet kapott a sorozatban. Seonjo királlyal ellentétben az ő esetében nem volt az, hogy egyszerre szerettem és utáltam. A sorozat legelején jobban szerettem kicsivel, mint a koronaherceget, hisz annyira aranyos volt. Arról nem is beszélve, hogy mekkora támasza volt Ga Hee-nek. Aztán ahogy egyre inkább vesztette el az eszét, úgy egyre inkább utáltam meg én is. Szörnyű, hogy mennyire megváltozott, s már már egyenesen undorító volt, ahogyan mindenkinek benyalta magát. Shin Sung Rok természetesen megint tarolt, ismét sikerült elérnie, hogy ennyire megutáljam az egyik karakterét. De hát kellett főgonosz a sorozatba, hogy még izgalmasabb legyen, szóval semmi baj. Shin Sung Rok-hoz pedig mostmár tényleg tessék hozzávágni egy Oscar-t, ideje lenne mostmár nagyon.
Kim Gyu Ri - Gwiin Kim ágyas: Ravasz és csalafinta nő, aki mindenképp fiát akarja a trónon látni, s ezért bármire hajlandó. Gwiin Kim-t, akármennyire is gonoszkodott, egyszerűen nem tudtam utálni, fogalmam sincs miért. Az, hogy mindent a fia érdekében tett számomra teljesen felmentette minden gonosztette alól. A ravasz oldala mellett ott volt a szerető anya, aki mindent megtenne gyermekéért. Persze az már másik kérdés, mennyi sok gonoszságot elkövetett. Spoiler: nagyon örültem, hogy a legvégén teljesen Gwanghae mellett állt. Olyan szépen vette ki magát az egész, hogy teljesen meghatott, mégha ezt azért is csinálta, mert a győztes oldalon akart állni - spoiler vége. A színésznővel már találkoztam párszor, bár egyik szerepe sem ragadt meg igazán. Gwiin Kim helye azonban nagyon ott volt.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10 
Karakterek: 9/10
 

8 megjegyzés:

 1. Szia, de jó, hogy felfedeztem a segítségeddel megint egy jó történelmi sorozatot! Majd megírom nekem, hogy tetszett. Szeretettel Üdvözöl Violetta

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem mindenképp nézd meg, egy remekmű :)
   Mindenképp írj majd! :)

   Törlés
 2. Nézd meg a történet folytatását is, a Hwajungot, azt is biri66 fordítja, rövidesen a végére ér, a legjobb fordítónak tartom... az hosszabb, 50 epizód. Kicsit fura eleinte más színészekkel látni ugyanazokat a történelmi alakokat, de azután a történet olyan izgalmas, fordulatos, meg hát a szereplők is változnak. Tetszeni fog az is, szeretettel ajánlom, biri66 blogjában - Kagylóhéj - minden infót megtalálsz. A King's face-ből nekem ez a zeneszám tetszett a legjobban: https://www.youtube.com/watch?v=ACSH_kG1JU0 Üdv: Cilia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Huha, nagyon köszönöm az ajánlást. Már régóta szemezgetek ezzel a sorival, lehet nyáron sort kerítek rá! :)

   Törlés
 3. hogyan tudom a filmet megtekinteni? kerem segitseget elore is koszonom valaszodat

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nincs fent online, érdemesebb avistazról letölteni a sorit és hozzá a feliratot! :)

   Törlés
 4. Én is egyenesen imádtam ezt a sorozatot, nem tudok hozzá tenni pluszban.
  Én is Seo In Guk miatt néztem meg, tényleg nemcsak jó énekes, hanem jó színész is.
  Azt hiszem eddig ez az egyetlen kosztümös szerepe volt, nagyon is remekelt benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértünk! Remélem még lesz a jövőben hasonló történelmi szerepe! :)

   Törlés