Ghost Seeing Detective

Ghost Seeing Detective ~ Cheo Yong

Műfaj: krimi, thriller, akció, horror
Részek száma: 10
Dátum: 2014
Csatorna: OCN

Ismertető: Cheo Yong nyomozó a gyilkosságiak ásza, egyetlen ügyet sem hagy megoldatlanul. Persze ez azért van, mert kicsi korától kezdve látja a szellemeket, s azok gyakran segítik őt a nyomozás során. Minden megváltozik, amikor társa meghal egy ilyen akcióban. Megfogadja, hogy többé nem dolgozik ilyen ügyeken, és nem lesz többé társa sem. Sikerül magát ehhez az elvhez tartania, azonban 7 év után megjelenik egy különös eset, melynek hatására visszamegy a gyilkossági ügyekkel foglalkozó csoportba, és Ha Sun Woo nyomozó lesz a társa, akit már régóta ismer. Az őrsön van egy különös szellem lány is, a középiskolásként meghalt Na Young, aki furcsa mód nem tud kimenni a rendőrségről, és egyedül csak Sun Woo nyomozó testét tudja megszállni. Részről részre érdekesebbnél érdekesebb ügyekkel kell foglalkozniuk, ahol mind a 2 lány segítségére van a maga módján, s a 7 évvel ezelőtti eseményekre is fény derül.

Vélemény: Az egész sztori, és annak kimenetele végig kicsit NCIS beütésű volt, csak kevesebb szereplővel, kisebb ügyekkel na meg szellemekkel. Az összes eset, amit részről részre láthattam nagyon szép volt, s nem mellesleg nagyon megható is. Nálam a külföldi pasi és annak családja vitt mindent, nagyon sajnáltam szegényt. Tetszett, hogy egy eset fogja körbe az egészet, így nem volt szétesett, vagy befejezetlen. A végén is sikerült elérniük, hogy megsajnáljam a "gonoszt", mert mindent jogosan csinál. Komolyan.
Poénok nem voltak a sorozatban, maximum a legvége, amikor már minden rendben van, és ez így volt jó, mert ez nem egy vígjáték, ez egy komoly sorozat. S bár a szellemek nem voltak ijesztőek, mint például a Master's Sun-ban, mégis rám tudták hozni a frászt anélkül is. Egy két kivetni való mégis van benne. A legrosszabb az volt, hogy egyes eseteknél több volt a duma, mint maga az akció és a nyomozás. És ez rendesen el tudta rontani az egészet. 
Valamint a kameraállások is rettenetesek voltak. Főleg amikor az egész csapat együtt volt, és beszéltek, és állandóan ugrott a kamera, de ez nem is lenne baj, csakhogy olyan idegesítően közelít-vissza, közelít-vissza, és ezt kb. végig csinálja. Szóval nem volt épp a legjobb. De mindezek ellenére érdekes kis sorozat volt, és fel tudja kelteni az ember kívánságát. Szóval ne habozzon bele kezdeni az, akinek felkeltette kíváncsiságát a sztori, én is biztos vagyok benne, hogy megnézem a második évadot is, már ha lesz rá felirat.

Zene: Nagyon jó volt. A soundtrackek tökéletesek, a lehető legjobbak sikerült kiválasztani a sorozathoz. Az OST is nagyon szép volt, bár nem olyan, amit ez után is hallgatnék. Az OST címe: Horan 'Lost Things'.


Szereplők: No lássuk csak őket külön-külön. 
Oh Ji Ho - Cheo Yong: Tipikus magányos farkas, aki csak és kizárólag egyedül dolgozik, mindig mindenki előtt jár egy lépéssel, s inkább névtelenként küldi az ajándékot a nőnek, mintsem ő adja oda neki. Na igen, nem épp vonzó egy alak, de érthető, hisz rettenetes lelkiismeret furdalása van, amit végig tudat velünk a sorozat. Így rendesen meg is lehet sajnálni szegényt. Karaktere összetett volt, amit különösen szerettem, nem ilyen semleges senki volt. Néha sikerült elsütnie egy-egy poént is ( akaratlanul ), ami valamelyest feldobta ezt a búskomor pasast. Jól verekszik, okos, és jó a stílusa. Egyedül a lányhoz való viszonyát nem értettem. Bár csak 10 év van köztük, nekem mégis kicsit furcsa volt. Már ha romantikusan akart közeledni felé, de ez igazából konkrétan nekem nem derült ki. A színésszel először találkoztam, és elég jónak tűnik.
Oh Ji Eun - Ha Sun Woo: Oh, milyen jó kis névpárost választottak erre a párosra :D. Ha Sun Woo nekem túl depis csaj volt, valahogy állatira hiányzott belőle az élet, amit a legvégén az utolsó 4 percben próbáltak bepótolni. Itt is érthető a viselkedése, hiszen ő is súlyos terhet cipel a vállán, mégis nekem túl üres volt. Bár állítólag a nők másképp élik meg a lelkiismeret furdalást, szóval valószínű ezt próbálták itt is nyomatékosítani. Volt egy-egy húzás tőle, amit nem értettem, főleg ezeket az értelmetlen dühkitöréseit Cheo Yong felé. Ha a pasi hallgat, hát az azt jelenti, hogy nem akar semmit megosztani veled, mit kell piszkálni. Szóval sok értelmetlen rész volt, így nem sorolnám őt a kedvenc karaktereim közé, az biztos. A színésznő itt is új volt, s ebből a szerepből nem igazán lehet megítélni, hogy jó e, szóval majd a jövőben.
Jun Hyo Sung - Han Na Young: Szegény lányt nagyon sajnáltam, hogy olyan korán meghalt, hisz előtte volt még az egész élet. Talán azok voltak a legjobb jelenetek, amikben ő is szerepelt, karaktere valamelyest feldobta a sorozatot. Bár nekem nem volt teljesen tiszta, hogy a legvégén hogy-hogy nem tűnt mégis el. Ez furcsa volt. Ha egyszer eltűnt, hogy jött vissza. Ha belegondolunk szegény lány "élete" így szörnyű lesz, hisz mindenki meghal körülötte, ő meg egyedül fog bolyongani ebben a hatalmas világban. A csapatot is szerettem, bár nem igazán ismertük meg őket külön-külön, ezen a 3 karakteren kívül. Mégis aranyosak voltak, valamennyire összetartóak is, szóval elég jól jött le a csapatszellemes dolog. Ui.: Ezek után véglegesen eldöntöttem, hogy soha, semmilyen körülmények között nem leszek nyomozó. Pont.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése