Lucky Romance

Lucky Romance

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: MBC

Ismertető: Sim Bo Nui borzasztó sorssal született: mindenkinek baja esik, aki csak megszereti őt, így életét talizmánokkal teli éli, rettegve mindentől. Húga kómában van egy baleset miatt, az orvos nem ígér sok jót neki. Emelett (halkan megjegyezve) remek programozó. A jövendőmondó (aki régóta segít neki) szerint együtt kell töltenie egy éjszakát egy tigris évében született férfival, különben kishúga meghal. Történetünk főhőse a minden érzelemtől mentes Je Soo Ho, a zseni, akitől mindenki retteg, és aki racionális mivolta miatt egyáltalán nem hisz a sorsban, vagy a szerencsében. A nőt összehozza a szerencse (vagy éppen az ellenlezője) a férfival, aki nem mellesleg a tigris évében született.

Vélemény: Nagyon örültem (és meglepődtem) amikor láttam, hogy Ryoo Joon Yeol egyből főszerepet kapott, hisz még csak tavaly télen kezdett, mint új színész. Ezzel szerintem rekordot döntött. Na szóval, nagyon örültem, mert az első sorozatánál is mondtam nektek, hogy nagyon szerethető srác, remekül hozta az ottani karakterét, így majd kiugrottam örömömből, amikor megláttam, hogy főszerepe lesz. Jung Eum és Lee Soo Hyuk megjelenése pedig ráadás volt.
Ha röviden és tömören kellene leírnom a sorit, akkor csak ennyit tudnék mondani: über cuki volt. Komolyan. Ilyen aranyos és cuki sorozatot én még sohasem láttam, egyszerűen imádnivaló volt az egész. No de kezdjük a legelejétől. A sztori bár kicsit furcsa, tartogat bonyodalmakat és vicces szituációkat. Örültem, hogy nem nyúzták az egekig az 'egy tigrissel kell töltenem az éjszakát' dolgot, hanem szépen, idejében lerendeztek mindent. A hangsúly nem a cselekményen volt.
Sokkal inkább a karaktereken, a két főhős közötti éles ellentéten. Míg főhősnőnk mindent a sorssal és a szerencsével magyaráz, addig főhősünk nem bízik ilyen 'hülyeségekben'. Ami a legjobban tetszett, és ami miatt állva tapsolok a sorozatnak, az az volt, hogy mindkét karakter megváltozott. Nem, nem csak az egyik, hanem mindketten. Segítettek egymásnak, hogy ne legyenek annyira szélsőségesek. Az ilyen ritka, mert általában ha változik valaki a sorozatban, akkor tuti, hogy csak az egyik fél.
Magáról a sztoriról annyit, hogy bár nem volt túl nagy szám, mégis nagyon kellemes és szórakoztató volt, nem volt sem túlbonyolítva, sem elhanyagolva. A főhőseinken és a köztük lévő románcon volt a fő hangsúly, ami cseppet sem baj, hisz egy ízig vérig romantikus sorozatról van szó. Egyszerűen hihetetlen, felülmúlhatatlanul cuki volt. Annyira aranyosak voltak mindketten, hogy az valami eszméletlen, komolyan simán elnéztem volna őket még 24 részen keresztül, annyira imádtam őket.
Tetszett, ahogyan szép lassan szerettek egymásba, ahogyan kaptunk időt mi is arra, hogy megértsük mennyire kedvelik egymást. A romantikus jelenetek kellőképp azok voltak. A vígjáték részéről szintén annyit tudok mondani, hogy írtó jó volt, komolyan annyit nevettem rajtuk, hogy az valami hihetetlen. Olyan jelenetek voltak benne... a főhős olyan fejeket vágott (ezek a fejek mindent vittek), hogy nem is akarom kitörölni a gépemről, hogy bármikor vissza tudjam nézni a jeleneteket.
Ami még nagyon tetszett, az a Ryang Ha - Dal Nim párosunk. Hát kész vagyok tőlük komolyan xD. Milyen cukik voltak már ők is, el sem hiszem. Tényleg csak ezeket a szavakat tudom mindenre ismételni: cuki, aranyos és imádnivaló. Tényleg, tényleg nagyon imádtam minden egyes pillanatát az egésznek. Bebizonyosodott, hogy nagyon is jól ítéltem meg főhős színészünket valamikor februárban, hisz eszméletlen tehetséges, és imádnivaló milyen fejeket tud vágni ez a srác.
A sorozatban volt pár drámai jelenet, amiket szintén sikerült szépen megoldani, nem voltak túldramatizálva, mindennek volt oka, még a 'se veled se nélküled' dolognak is, főleg hogy a karaktereink ilyen szélsőségesek voltak. Vagyis annak indultak. Én mindenkinek szívből ajánlom, sőt, egyenesen úgy gondolom, hogy ezt minden dorama rajongónak látnia kell minimum egyszer. Egy aranyos, imádnivaló és überédes sorozat volt. Jövő nyáron tervezem újranézni, már alig várom, komolyan.

Zene: Nagyon arik voltak (mily meglepő), lássuk csak őket, ugyanis volt egy pár, amit gépen marad: Taeyoon 'Than Anyone Else', Xia 'Lean On Me' (ez a kedvenceeem), Soyou 'Tell Me', Park Hye Su 'Sad Fate', Sweetpea 'True To You'.

Szereplők: Lássuk csak akkor történetünk főhőseit sorjában.
Hwang Jung Eum - Sim Bo Nui: Mivel rengeteg szerencsétlenség történt körülötte, ezért borzasztóan óvatos, igyekszik minden kapcsolatot nélkülözni. Alapjáraton egy elég furcsa karakter lett volna, hisz betegesen, paranoiásan hitt ebben az egész mindenségben. Ami viszont rengeteget segített nekünk az az volt, hogy a hozzá közel álló karakterek (főleg Dal Nim és Gun Wook) úgy álltak hozzá, hogy egyszerűen így kell őt elfogadni. Én nagyon kedveltem őt, de legfőképp azért, mert bármit megtett volna kishúgáért. Sajnáltam őt, amiért mindenért magát hibáztatja, és ami miatt úgy gondolta, hogy neki nem jár semmilyen boldogság az életben. Örültem nagyon (ezt már párszor említettem), amiért sikerült neki szép lassan engedni ebből a megrögzöttségből a szerelme hatására. Egyszóval nagyon szerethető volt, tökéletesen illett ebbe a sztoriba. Jung Eum nekem nagy kedvencem, bár mostanság mindig visítozó karaktereket fogott ki, most végre nem. Illett hozzá Bo Nui karaktere.
Ryoo Joon Yeol - Je Sool Ho: Egy zseni gyerek, aki nem hisz semmilyen sorsban, csak abban, amit épp ésszel fel lehet fogni és megmagyarázni. IMÁDTAM ŐŐŐT. Háát annyira írtó szerethető és vicces és aranyos volt ez a pali, hogy az valami hihetetlen. Ahogyan megtapasztalta a szerelmet, ahogyan összezavarodott saját magán, ahogyan ezerszer átgondolta, hogy mit kéne tennie, hogy 'természetesnek' tűnjön. Annyira nagyon vicces volt komolyan, most is itt vigyorgok. Olyan haláli fejeket vágott, hogy az komolyan hihetetlen. A mosolyától meg egyenesen kész vagyok, írtó édes ez a srác. Nagyon tetszett szintén, hogy a lány hatására igyekezett a szüleivel a kapcsolatát helyrehozni, ahogyan megpróbálta feldolgozni traumáit, ahogyan szép lassan megváltozott ő is, és nem volt olyan mogorva, minden kapcsolatot nélkülöző pasi. Tényleg nagyon imádtam, a reakcióit és a fejeit pedig főleg. A színésznek gratulálok, én már a tavaly felfigyeltem rá, aztán mostmár végképp bizonyított szerintem mindenkinek. 
Lee Soo Hyuk - Choi Gun Wook: A teniszezők királya, igazi macsó gyerek, aki híressége ellenére cseppet sem beképzelt, sokkal inkább segítőkész, kedves és aranyos. Ezt a pasit szerintem nem lehetett nem imádni, olyan igazi álompasi volt, akinek van egy gyerekes, de ugyanakkor egy férfias oldala is. Támogatásra szorul, de ugyanakkor védelmezi a szerelmét. Tényleg tökéletes volt. Ha főhősünk nem lett volna ilyen hihetetlenül imádnivaló, tuti borzasztóan sajnáltam volna őt. Örültem, hogy nem hagyták nyomorúságban, hanem sikerült egy boldog befejezést kreálni neki is úgy, hogy nem szakította meg a kapcsolatot a főhősnővel. Az ilyen azért ritka. Tehát röviden és tömören, Gun Wook is olyan imádnivaló volt mint az egész sorozat. Lee Soo Hyuk szerintem már számtalanszor bizonyított nekünk, ezúttal az álompasit formálta meg, méghozzá milyen ügyesen. Tényleg várom a pillanatot, amikor végre ő kapja meg a főhősnőt. Szerintem nagyon ideje lenne már egy főszerepet kapnia.

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 9/10

8 megjegyzés:

 1. Köszönöm az elemzést,az ajánlót. Meg kell néznem a sorozatot.Magdimama

  VálaszTörlés
 2. Nekem is nagyon bejött! Egyetértek! :D

  VálaszTörlés
 3. Szia! Nem akartam megnézni,mert nem szeretem ezt a jóslás dolgot,aztán mégis elkezdtem.Jaj de cuki részek vannak,mikor összenevetnek zavarukba,azt nem lehet megunni.Tényleg úgy van ahogy írtad,jó kis sorozat:)
  Ágóca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy végül megnézted. Én imádtam! :)

   Törlés
 4. Nekem ez a sorozat kínszenvedés volt. Négyszer futottam neki, hogy végig nézzem, de csak, azért mert több helyen is jókat írtak róla. Sajnálom, de nekem ez nem jött be. Habár a zene az nagyon tetszett.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnálom, hogy neked nem tetszett, de hát nem vagyunk egyformák! :)

   Törlés