The Silenced

The Silenced

Műfaj: történelmi, misztikus, horror, iskolai
Játékidő: 99 perc
Premier: 2015. június 18.

Ismertető: 1938-at írunk, egy Joo Ran nevű lány (aki tüdőbetegségben szenved) egy bentlakásos iskolába érkezik, ami el van rejtve erdők és dombok között. A lányiskolába nehezen tud beilleszkedni, fél és borzasztóan össze van zavarodva. Hamarosan azonban megtudja, hogy előtte egy azonos nevű lány volt ott, azonban hirtelen eltűnt, a tanárok meg azt mondták, hogy Tokióba ment mindenféle köszönés nélkül. Miközben próbálják őt meggyógyítani és folyamatosan furcsa dolgokat itatnak velük Joo Ran sejti, hogy valami nem stimmel sem az iskolában, sem vele, hisz egyre furcsábban érzi magát és meglepően egyre több ereje van, így szép lassan, Yeon Duk segítségével megpróbálnak rájönni, hogy miféle titkot rejtegetnek.

Vélemény: Borzasztóan vártam már ezt a filmet, aztán ahogy ki is jött letöltöttem, de csak most tudtam megnézni. Imádom az ilyen filmeket, főleg amikor az egész filmben egyetlen egy helyszín van - ez pedig egy iskola. Amit leszögeznék a legelején, hogy a táj, a díszletek, a könyvek, a poharak, a virágok, a ruhák, és minden apróság... egyenesen minden annyira csodaszép volt ebben a filmben, hogy nem tudom hová dicsérni.
A másik dolog amit le kell szögeznem, hogy ez nem igazán volt horror. Sokkal inkább misztikus. Egy jelenet volt, ahol megijedtem, de csak a hirtelenség miatt. A sztori nagyon érdekes volt, sejtettem, hogy valami kísérletezős dolog folyik a dologban, de ennek ellenére sikerült meglepniük, sőt, még a 2. világháborúval is elég szorosan összefüggött a dolog. A film nézeti magát, érdekes volt, a néző végig szorít a két főhős lánynak.
A film legvége kicsit furcsa volt, ez a szupervalami nekem hirtelen jött, bár volt értelme, mégis kicsit fura volt. De összességében szerintem egy nagyon egyedi és érdekes film volt, mindenképp megéri megnézni, s mint mondtam a táj és minden más annyira gyönyörű volt benne, hogy végig csak ámultam és bámultam. Azt viszont megjegyezném, hogy egyetlen egy angol feliratot találtam a filmhez, ami (már bocsánat) egy kalap szar volt, így egy alap koreai nyelvtudás szükséges a film megértéséhez. Ha valaki talál normális feliratot a filmhez, azt megköszönném.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Pár hetente ránézek, hogy van-e magyar felírat, de ha még az angol is vacak, akkor azt hiszem várhatok... Pedig szeretném régóta megnézni és most már még jobban, köszi. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is nagyon sokat vártam normális feliratra, de hát ez van sajnos... :-/

      Törlés